Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот Marto_VN » Съб 14 май 2011 14:33

sk. написа:Далеч си от истината, че ще дадеш пари и ще стане от старата ти кола, нещо което наподобява нова кола!

Сега без да ми се обиждат колегите, но съм се возил и в А4 и Голф 4, в които има хвърлени хиляди левове, за афтермаркет части и глезотийки, окачвания и етц... и са на светлинна година след чисто нов автомобил!

Мисля, че решението съм го взел, но за добро или лошо, все още нямам свободни парици иначе, бих разписал лизинга още в понеделник.

Предлагам да направим една разбивка накрая на темата с + и -, тъй като се получи добра дискусия и може да е в помощ и на други потребители :да:

А4 и голф4 , нямат нищо общо с тоя пасат единственото общо е може би частите като цени, но кола тежаща 1800 кг. дълга и стабилна не мисля че е грешка чесно казано , пък и не я точа :) сменил съм турбина , окачаване , дискове спирачки. не бих дал пари да правя нещо по колата за гъзария.. А препоскойно мога да нахакам вътре един голям хладилник а това с ауди - четворката и голфа няма как да се случи :) , немога да ти опиша чувството когато и дадеш стъпка , верно конете не са много само 115 но се усеща как те дърпа и как ляга на пътя това е заради п.д.
има още нещо по старите коли са направени много по издържливи , околкото сегашните нови
причината е само една: като мине гаранция да почне да се троши и поддръжката да ти излиза много скъпо , за да те накара да си купиш друга нова... но българиниа :) е повечето нямат възможност за чисто нова кола на всеки 5 години..
ще ти дам пример имам познат купи си чисто нова корса 19000лв.
е
скъпо каско
голям данък
задължително в опел за ремонти
и на 2-3 година започнаха да се обаждат проблемите..

другото което мога да кажа
колите произведени за нормалните бели държави в европа - германия франция италия и тн. нямат нищо общо като качество с прозиведените за българия или румъния.. има си двоен стандарт в автомобило производството , както наскора рзбрахме и за хранителните стоки... ;)

така че препочитам да карам пасат призведен за италия примерно и с такова качество , отколкото нов форд или опел - призведен за българия ;)

колега не се заяждам но истината е таква :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 14 май 2011 14:35

Истината за всеки е различна... mhihi

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 14 май 2011 14:44

bnick написа:Истината за всеки е различна... mhihi

:) Така е
спирам вече :) аз моята я казах ;)
и колега е прав за себе си ...
Аз лично ако имах парите за нова , бих взел Дачия Дъстър ;)
може да е Дачия , един комшия си купи таква чисто нова .. ами да кажа чесно залужават си 20 000 лв. доста сегната кола (джип) ;)

http://www.espaceauto.bg/bg/dacia/models/read/32/ хич не е зле :) според мен..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 14 май 2011 16:54

Marto_VN написа:
sk. написа:Далеч си от истината, че ще дадеш пари и ще стане от старата ти кола, нещо което наподобява нова кола!

има още нещо по старите коли са направени много по издържливи , околкото сегашните нови
причината е само една: като мине гаранция да почне да се троши и поддръжката да ти излиза много скъпо , за да те накара да си купиш друга нова...колите произведени за нормалните бели държави в европа - германия франция италия и тн. нямат нищо общо като качество с прозиведените за българия или румъния.. има си двоен стандарт в автомобило производството , както наскора рзбрахме и за хранителните стоки... ;)
така че препочитам да карам пасат призведен за италия примерно и с такова качество , отколкото нов форд или опел - призведен за българия ;):)

:applause: :applause: :applause: Много истина казани с малко,но изключително точни думи!!!!
Само за Дъстъра бъркаш...кютук и половина,тежък и тромав като скопен катър(точно катър-ни кон ,ни магаре)...как виждащ това купе с 1.6 сс двигател???И да налея още малко масло в огъня...съсеф има 5 годишна Фабия,която вече тропа и хърка като баба с ревматиден артрит....а старият ми 17 годишен Г-3 продължава да мърка като коте,а разходите по подръжката на двете коли далеч не са в полза на "новата кола".....ядовете също!За ТДИ-то си въобще не искам да говоря,че съвсем ще ядосам някого....
Намериш ли добре поддържана "стара" кола винаги печелиш в пъти в сравнение с новата....говорим само за България!!!!

bnick

Мнениеот bnick » Съб 14 май 2011 17:13

Така като кажете. Например Пасат вариант се прави в един завод в европа. На поточната линия ли ги сортират, този за Германия, онзи за източна европа?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 14 май 2011 17:45

Колега bnick бих те посъветвал да си погледнеш какво производство ти е главата.Във фирмата в която работя между 2006 и 2008 се закупиха малко над 100 (сто) Кадита. На 80 процента от тях пише MADE IN POLAND.Не ми се вярва на немския и западноевропейския пазар да има такива коли.По сноповете с кабелите има лепенки с обозначения на полски.Не се наемам да твърдя нищо, само говоря с факти.Колите са 1.9 ТДИ-105к.с. и ти се сещай що бяха по-евтини от 2.0 СДИ или от 1.9ТДИ-75к.с

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 14 май 2011 17:49

Няма такова нещо като различно качество на различни пазари. Поръчал съм над 100 опела директно в фабриката, нямат начин за диференциране на колите

bnick

Мнениеот bnick » Съб 14 май 2011 17:54

110afn написа:Колега bnick бих те посъветвал да си погледнеш какво производство ти е главата.Във фирмата в която работя между 2006 и 2008 се закупиха малко над 100 (сто) Кадита. На 80 процента от тях пише MADE IN POLAND.Не ми се вярва на немския и западноевропейския пазар да има такива коли.По сноповете с кабелите има лепенки с обозначения на полски.Не се наемам да твърдя нищо, само говоря с факти.Колите са 1.9 ТДИ-105к.с. и ти се сещай що бяха по-евтини от 2.0 СДИ или от 1.9ТДИ-75к.с

Дай снимка да видя къде е надписа. Лично аз не виждам нищо лошо в това да е правено в Полша.Все пак е одобрено от Фв. Колко от тези Кадита са с проблеми по главата, и има ли такива?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 май 2011 18:02

Petrolhead написа:Няма такова нещо като различно качество на различни пазари. Поръчал съм над 100 опела директно в фабриката, нямат начин за диференциране на колите

Абсолютно, това са чисти митове :screwy Както и мита за брутално качествения прах за пране дето всички го купуват като невидели в Серес. Ама от народ който ходи по врачки - толкоз :beat_butt2

Да вземете да я заключите темата, от тук натам ще върви към зле :drunk

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 14 май 2011 18:09

За проблеми въобще с двигателите няма.Само консумативите като маховици, но на това най голямо въздействие му оказва задкормилното устройство.Сигурно е одобрено от ФВ, но е заради по-ниската цена.Иначе надписа е над четвърти цилиндър над свещта, под капака на клапаните. bnick ако искаш ми драсни и на ЛС, че ми е интересно, все пак твоята не е няква работна кола.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 май 2011 18:18

110afn написа:За проблеми въобще с двигателите няма.Само консумативите като маховици, но на това най голямо въздействие му оказва задкормилното устройство.Сигурно е одобрено от ФВ, но е заради по-ниската цена.Иначе надписа е над четвърти цилиндър над свещта, под капака на клапаните. bnick ако искаш ми драсни и на ЛС, че ми е интересно, все пак твоята не е няква работна кола.

В Полша, Чехия, Словакия и др има поточни линии които бълват точно определени агрегати, които не се произвеждат в Германия. Това не е тайна за никого, 1,9ТДИ 105кс в последните няколко години е точно такъв мотор. В Германия се правят главно ТСИ и комън рейл мотори. И цялата тази схема по никакъв начин не дискриминира Източна Европа :да:

А ако някой немец си поръча новата джета няма ли да получи мексиканска кола? Точно както и българския клиент?

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Съб 14 май 2011 19:50

Ако аз сега купувах нова кола щях да търся максимално дългата гаранция и добро сервизно обслужване. Всички знаем какво е качеството на съвременните автомобили от нисък и среден клас. Мисля че коментираме покупката на точно такава кола?
Никой до тук не спомена за здравина на купето при остарелите автомобили. Нима живота и здравето на пътниците не са от значение?! Дори и да е отлично подържана технически, ако колата се кара ежедневно по българските пътища и не е част от музейна експозиция купето и връзките по него стареят прогресивно. Това отслабва здравината на конструкцията. Доказано е от редица авторитетни организации. Да не говорим за пасивна и активна безопасност сравнена между кола на 10+ години и такава на 2-3год.
По отношение на лизинга решението ти трябва да премислено внимателно. Започни от там като си направиш една сметка колко са ти минималните разходи за живот на теб и семейството. Увеличи ги примерно с 10% защото живота постоянно поскъпва. Включи и други екстри, без които смяташ че не можеш. В никакъв случай не се уповавай на бъдещо нарастване на доходите (показателни са последните 3 години). След тази сметка трябва да остават пари за мин. вноската по лизинга, което разбира се не означава че са изключени извънредни събития които да объркат сметката.
Много голям минус на лизинга е това, че в повечето случай застрахователното обезщетение при тотална загуба не покрива изцяло лизинговото задължение и след това дължиш още пари на дружеството, но за съжаление колата я няма. Това е така защото в началото стойността на колата спада по-бързо от дълга.
по темата може да се изпишат страници ....

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Съб 14 май 2011 19:55

Нещо което е много важно но забравих:
Ако в един момент поради една или друга причина не можеш да продължиш да плащаш, ако върнеш колата не означава че си приключил. Отново стигаме до остатъчна стойност на колата, която различните лизингови компании изчисляват по различен начин, но се ръководят от пазарните аналози.
С пример: на 2 година от дълга ти остават 15 хил., връщаш колата и дружеството я оценява на към момента на 12 хил, простата сметка е че продължаваш да дължиш 3 хил.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 15 май 2011 7:50

StS написа:Пред качеството, возията и сглобката на едно Ауди А6 2004 пред нов дурак Форд, Хлопел или друга щайга от типа..какво да сравняваме ? Правилната поддръжка на Аудито ще гарантира сериозна надеждност и невероятен комфорт...Да не говорим за запазване на стойност.
Ако примерно колата е 12 000-14к лв и се сложат още 2-3к лева за да стане напълно безупречна то не виждам какво ще сравняваме с нова лада, сандеро , било то Форд, Опел или Ренде...

Но всеки има различни възприятия как му е най-добре да стигне от т.А до т. Б ! :beer

съгласен 120% :да:
И хич не ми сравнявай Тунингги на Голф 4 лепенчици,окачваненченценце играчки пръскачки ксенончета и други.Качи се в добре подържана кола с оригинални части и стегната като топка а не парите наяляти в джанти,музика иксенон,пък цялото окачване кучета го яли.Помоли някой колега от форума да те повози на такава кола и тогава говори.

За Двойните стандарти моля да не говорите колкото да не заспите!Живял съм 8 години между 2 държави и знам защото съм сменял продуктите тук и ТАМ.И понеже се изказхте и за колите-някога да сте виждали Тойота да се продава във Америка пък да е произведена в Турция?Не !

ЗА какво ти е Форд mhihi взимай едно Сандеро-нова кола,страхотна е mhihi
Само не каза нищо за дохода-стигаш ли 2000-2500 на месец чисти?Ако не е нахално да питам де :oops:

П.П. ооо ма ти си бил на 21 годиниии.Така кажи бе човек :012:

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Нед 15 май 2011 10:17

За мен новата кола е оправдана само , когато пътуваш интензивно.В противен случай са пари на вятъра -каско, необосновано висок данък, и не на последно място лошите пътища .Не си заслужава просто. Вземи си кола на 2 години , избери си я внимателно и ще си също толкова доволен колкото и от новата.Е разбира се няма да си първия , който ще и пръдне на седалката ама кво пък mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”