stefan4o написа:Аз мога да дам впечатления от първа ръка за дизела на реното. Днес карах цял ден чисто новата служебна Дачия Логан с този мотор 1.5 Дци. С голямо нежелание я взех днес, по принцип не се кефя да дачийките ни. НО... останах много приятно изненадан от мотора ! Даже бях впечатлен. В интерес на истината това е единственото хубаво нещо в тая кола. Много прилично ниво на шум - просто е доста тих двигател, вътре в купето почти няма вибрации (за сравнение в на баща ми AWX-a на Пасатора има повече !!!!!) на празен ход. За 1.5л. мотор страхотно пъргав, с много добре сметнати предавки, за градско това е повече от идеален двигател. Общо взето останах с много добри впечатления днес за колата. Ако имаше начин да го намърдам тоя мотор в моето купе на Джетта с две ръце съм за![]()
Виж сега...не сравнявай ДВГ на 2-3 г с такъв на 10 г....Не вярвам този ДВГ след 11 г да се опре на моя 11 годишен AHF....

... VW за мен е секта ... ONLY GERMAN CARS
.. 

много точно казано...вече няма коли да карат по 10-20 години...каквото беше беше.. в момента човек няма за какво да се "влюби" във vw...който обича марката 100% е карал нещо произведено 80 и някоя и/или 90 и някоя....не вярвам някой който си е купил нещо от по-новите неща и не е карал нищо старо на марката да се вклюби в нея..дори да не е лошо,просто не изпъква с нищо пред другите..изпъква само по-високата първоначална цена и по-честите и скъпи ремонти за сължаление
заден мост като от вестник за 1 година в която го имах 3 смених (верно че аз доста го товарех, ама комби е все пак) верно че са по 300-350 лева ама след 3-я мост и теглих една по-дълга и взех голф поне само с моста нямам проблеми че вече бях почнал да го сънувам тоя торсион. 2.0хди 90коня е без интеркулер и в жегите малее пуши и грее, ако решиш за пежо разгледай 406 имал съм и такова и е доста по-читава кола само че гледай да е 110 коня че да има кулер. Все пак аз съм на мнение клиото със стария мотор 1.9д 
(пък било то и 4). както казват от съседна Сърбия - "кола со пичка, со мачка или со борче да вида неща" (рено, пежо, ситроен). за рендето съм чувал че уплътненията по вратите сдавали багажа и скоростната кутия капе. за пежото нямам конкретни впечатления.