Избор на дизелов автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Избор на дизелов автомобил

Мнениеот joker » Пет 12 авг 2011 21:20

stefan4o написа:Аз мога да дам впечатления от първа ръка за дизела на реното. Днес карах цял ден чисто новата служебна Дачия Логан с този мотор 1.5 Дци. С голямо нежелание я взех днес, по принцип не се кефя да дачийките ни. НО... останах много приятно изненадан от мотора ! Даже бях впечатлен. В интерес на истината това е единственото хубаво нещо в тая кола. Много прилично ниво на шум - просто е доста тих двигател, вътре в купето почти няма вибрации (за сравнение в на баща ми AWX-a на Пасатора има повече !!!!!) на празен ход. За 1.5л. мотор страхотно пъргав, с много добре сметнати предавки, за градско това е повече от идеален двигател. Общо взето останах с много добри впечатления днес за колата. Ако имаше начин да го намърдам тоя мотор в моето купе на Джетта с две ръце съм за :да: :да:

Виж сега...не сравнявай ДВГ на 2-3 г с такъв на 10 г....Не вярвам този ДВГ след 11 г да се опре на моя 11 годишен AHF....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 12 авг 2011 23:12

Нещо си се объркал. Казвам личните си впечатления от този двигател. Защо изобщо ти хрумна, че го сравнявам с твоя AHF изобщо не зная, ама карай да върви. Щом си казал - така да е. :beer

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 13 авг 2011 11:02

Имал съм само Ford Escord бензинов мотор немско изпълнение и сега имам Vento дизел и да споделя ,че немеца вечер като си легне да спи не сънува пари ...вили ..или как ще ч*ка секретарката си ,а има видения за подобрение на моторите си и купетата mhihi ... VW за мен е секта ... ONLY GERMAN CARS :да:

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 13 авг 2011 11:14

Единственият проблем е, че German Cars не са това, което бяха преди 20 години..Всъщност в днешно време всички марки са кенефи- правят се да издържат гаранцията, вторият собственик се разминава с "малки" ремонти като дюзи , съединители , помпи, а нататък даже не коментирам. Ама няма проблем, шото в Бг няма коли над 130 к км :Mr Green Fun .. :kissy:

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 13 авг 2011 13:30

WOB написа:
samo ra4na na zavoite написа:
mccoy написа:
Stivi написа:Аз бих взел най-новата :) Ето още един вариант за размисъл :
Изображение
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11309516759812752&f1=details

аз подкрепям Пунтото
Може да се намери 2002г за под 3000лв.
избираш м/у 9 и 16 годишна кола

Е какво като е 16 годишна. Пунтото е скапана кола. Аз имах пунто ама стария модел и въпреки ,че не беше разбито имаше скапана возия абе не струва. Сега имам голф3 1Z и мога да кажа (и не само аз) че е 100 пъти по добър от италянските чикии.

абе samo ra4na na zavoite да те питам ти последно колко и какви коли имаш?

Имал съм пунто,пасат б3, брава,голф 2, и сега голф 3 1Z

Пасата най- ми хареса като кола,а голфа като двигател от всичките е най-добър.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 13 авг 2011 16:32

Bobi85 :012: много точно казано...вече няма коли да карат по 10-20 години...каквото беше беше.. в момента човек няма за какво да се "влюби" във vw...който обича марката 100% е карал нещо произведено 80 и някоя и/или 90 и някоя....не вярвам някой който си е купил нещо от по-новите неща и не е карал нищо старо на марката да се вклюби в нея..дори да не е лошо,просто не изпъква с нищо пред другите..изпъква само по-високата първоначална цена и по-честите и скъпи ремонти за сължаление :(

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 13 авг 2011 20:39

agent_kowalski написа:Bobi85 :012: много точно казано...вече няма коли да карат по 10-20 години...каквото беше беше.. в момента човек няма за какво да се "влюби" във vw...който обича марката 100% е карал нещо произведено 80 и някоя и/или 90 и някоя....не вярвам някой който си е купил нещо от по-новите неща и не е карал нищо старо на марката да се вклюби в нея..дори да не е лошо,просто не изпъква с нищо пред другите..изпъква само по-високата първоначална цена и по-честите и скъпи ремонти за сължаление :(

Колко си прав :bowdown :bowdown :bowdown болезнено прав...за съжаление!!!! :( Глобализацията зарази и автомобилите....

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 28 авг 2011 20:46

Не знам дали някой напред не го е предложил, но защо не разгледаш клио преди фейса 1.9д мотора, железен мотор :shock аз имах такова и за 150 000км дето му врътнах за 1 година няма троп няма лоп, много яка предница и вътре беше добре като сглобка (беше френска сглобка) доста слаб двигател за извънградско обаче, максимална скорост около 150, изпреварвания с над 130 са си приключение, пуснеш ли лятото климата дори и в града става леко мудна, въпреки това много добра кола и сега много ме е яд че я продадох. Смених я точно с 306 хди 90 коня, е няма такъв гроб съкрати ми живота, регулатор за налягане на помпата 400 лева смених го 1 път, след 6 месеца умря за 2-ри път :screwy заден мост като от вестник за 1 година в която го имах 3 смених (верно че аз доста го товарех, ама комби е все пак) верно че са по 300-350 лева ама след 3-я мост и теглих една по-дълга и взех голф поне само с моста нямам проблеми че вече бях почнал да го сънувам тоя торсион. 2.0хди 90коня е без интеркулер и в жегите малее пуши и грее, ако решиш за пежо разгледай 406 имал съм и такова и е доста по-читава кола само че гледай да е 110 коня че да има кулер. Все пак аз съм на мнение клиото със стария мотор 1.9д :wink:

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 08 дек 2011 13:29

Карам фолксвагени от 24 години (лично мои),карал съм и рено канго 1.9 дти ,един галант (митсубиши) за кратко и три фордели (транзит).От тях ми остана в момента една голфара с AAZ мотора. Моя съвет : ако е дизел да е голф с 1Z(90 кс) или корола дизел ,по-тромава е от голфа ,но са качествени(говоря за модела Е11 грозноватите),с тях ще си най-щастлив :да:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 08 дек 2011 17:07

аз карам голф 3,да споделя ,че с нищо не блести пред на брат ми ситроена ,даже голфа се чупи повече...това със здравите немски коли от много отдавна е супер мит....аз толко съм разочарован от така прехфалените VW, че искам да го махна с нетърпение и със сигурност се оглеждам във френски дизел след 2000г....и като чета във форума някакви хвалби за VW да ви кажа ми е тъжно колко заблудени са хората...другите производители никак не спят и си правят много добри колици така, че колега взимай наи новата година с най много екстри и най икономичен двигател..и най важното имай КЪСМЕТ :bishop

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 08 дек 2011 17:17

Shanovec написа:още един глас за голфа love.vw (пък било то и 4). както казват от съседна Сърбия - "кола со пичка, со мачка или со борче да вида неща" (рено, пежо, ситроен). за рендето съм чувал че уплътненията по вратите сдавали багажа и скоростната кутия капе. за пежото нямам конкретни впечатления.

иначе съм съгласен със joker за италианките. и аз имам една такава 14 годишна вкъщи (ама поло) и грам ръждица няма. друг е въпроса че жена го е карала и вдлъбнатинките (ако мога така да ги нарека) където са дръжките на вратите са малко надрани от нокти

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 08 дек 2011 17:19

luboveliki написа:аз карам голф 3,да споделя ,че с нищо не блести пред на брат ми ситроена ,даже голфа се чупи повече...това със здравите немски коли от много отдавна е супер мит....аз толко съм разочарован от така прехфалените VW, че искам да го махна с нетърпение и със сигурност се оглеждам във френски дизел след 2000г....и като чета във форума някакви хвалби за VW да ви кажа ми е тъжно колко заблудени са хората...другите производители никак не спят и си правят много добри колици така, че колега взимай наи новата година с най много екстри и най икономичен двигател..и най важното имай КЪСМЕТ :bishop

Просто не си случил на кола брато mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
hristov79
Автомобил: VW Passat B5
Двигател:

Мнениеот hristov79 » Съб 23 мар 2013 18:33

Да изкараме дъртата темата от нафталина и да се похваля. :biggrin
След кратко залитане в крайност с една Е-Класа с 6 цилиндров дизел :mhihi ... ми дойде акъла в главата ...
От няколко дни съм горд собственик на Поло Вариант 1.9 SDI от 1997г. :love.vw
Критериите за избор бяха: евтина, икономична и здрава ежедневка.
Прикачени файлове
2013-03-10 12.50.04.jpg

liolioto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liolioto » Съб 23 мар 2013 20:17

Честито! Със здраве да си я караш и много безпроблемни км. (така като гледам по външния вид има всички предпоставки за доста км.) :th_up

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 23 мар 2013 20:32

Колега аз карам Рено с 1,5 ДЦИ мотор!И по горе някой се изцепи ,че се чупел !!Колкото познати имам ,нямат проблем и само наливат нафта .Специално за вървенето моят мотор върви много ,но е най мощният от серията 1,5.Много икономичен!Но не те навивам да вземеш Рено,вземи запазена и читава кола .Специално за италианският дизел не съм чул добри отзиви ,но пак е въпрос на късмет.Немската машина не е лоша ,но годинките и са 2 пъти повече от другите .Успех!
А забравих :biggrin ако спра до Голф ,Реното няма да се чуе въобще!!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”