Мисля да съгреша Форд Фокус 1.6TDCi 90коня 2006

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Мисля да съгреша

Мнениеот bobocamaro » Нед 03 фев 2013 16:54

Справка във Wiki DLD-416 в какви коли се вгражда.
Почнете да плюете и тях, бъдете креативни. :mhihi
Но избийте си от главите, че Volkswagen е нещо в повече от другите производители.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 03 фев 2013 17:09

Какво общо имат старите ескорти, мондео и тн. кенефи с Фокус 2ра генерация 1,6тдци??? :eek :eek :eek

Кралю Ричарде, би ли споделил кой твой приятел е оставил Фокус 2 в моргата и каква е била причината?? :aaaaa

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 03 фев 2013 17:11

Пичуи ... нещо пресолявате супата.

Паленето на по-новите дизели обикновено е затруднено от невероятната нафта, от не сменени филтри и прочие.

Ама някакви крайни изказвания ...

Втората кола унас е форд, фиеста 2003. Дизел, тази зима сефте имаше драми и познайте - невероятната нафтичка. Добавих малко чудодейна добавка и няма драми.

Колата се кара колкото може, окачването й е мега здраво, моторетката е много разтеглива и приятна за кола с тези габарити.
Мисля че пишете малко крайни неща, без особено голям опит.

Тази фиеста, в моите очи е съвременната голф 2-ка. Има климатик и предни ел стъкла. Здрава е като камък и е пластмасова.
И вози мееега икономично.

Фокусът ти ще е добра инвестиция особено с 1.6 дизелов агрегат. Имам двама познати които единствено и само ги карат тия фокуси от доста години вече, поне 5.

Купувай.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 03 фев 2013 17:32

Кума ми има Фокус 1,6 90 коня прословутия железен дизел на Пежо (баси и легендата с тия Пежа), както и да е взе го на реални 78 хил.км от мото пфое с пълна сервизна история, колата е 2006.На 85к.км като стана и фърлИ турбинката и не не го е карал дзверски, не е имало данни как го е карал предния собственик защото са много хора ще почнат това да изтъкват.Рециклира я срещу Илядо лева и сега кара, иначе пластмасата вътре определено е едно ниво под тази на фв.Смени некви дюзи по едно време които не били никак евтини.Като цяло съжалява за избора си, но беше късно щото си продаде Пасата б5,5 като пукалка само и само да вземе с две години по-нова кола.Като сме си лафили на по чашка ми е споделял на уше че повече към тази марка няма да
погледне.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 03 фев 2013 17:54

Това лято карах 2012 Ford Focus автоматик, хубаво, върви, хубаво вози, само автоматика не ми хареса беше някакъв типтроник powered by microsoft? Та ако си вземеш "ръчка" трябва да си ОК.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 03 фев 2013 18:39

hooligan_sk написа:Какво общо имат старите ескорти, мондео и тн. кенефи с Фокус 2ра генерация 1,6тдци??? :eek :eek :eek

Кралю Ричарде, би ли споделил кой твой приятел е оставил Фокус 2 в моргата и каква е била причината?? :aaaaa

Ти като си толкова тарикат си купи един,нито са скъпи нито нищо? Що караш TDI? И да,още фокус не сме изхвърляли,но това няма да закъснее(все някой ще се преебе да си купи подобен боклук понеже си е евтинийка ако не друго) много в времето и ако не забравя,ще ти намеря и тази тема пък и снимки ще ти пусна! До момента в моргата отидоха една фиеста,един ескотър и едно мондео...
И аз съм на мнение,че масово собственика си е виновен,форд не са толкова лоши коли,просто най-малко носят на бой!

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 04 фев 2013 12:01

Daniel Kuntov написа:Колега колата ако е читава няма да имаш проблеми с нея :thup

Точно това е плашещото .. :mrgreenfun когато една кола не се оплаква, значи просто ти "крои клопка", не знаеш къде и кога ще "клекне" :dummy

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Пон 04 фев 2013 14:28

Да ти кажа чесно и аз бях скиптично настроен за Форд,но баща ми кара Ескорт от 7 години и е много доволен и ако тая кола можеше да говори щеше да разкаже по какви гадни черни пътища баща ми ходи с нея за риба.Верно,че е малко по-тромаво ускорението от Голфа ми и е по-нисичък,но се свиква.Друго нещо което което ми направи впечатление при Форда е това,че машинките им за ел.стъклата са направени по-добре от тези на Голф 3.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пон 04 фев 2013 15:04

lion_heart002 написа:
hooligan_sk написа:И аз съм на мнение,че масово собственика си е виновен,форд не са толкова лоши коли,просто най-малко носят на бой!

И аз съм на същото мнение.. по-малко носят на бой, като сглобка са по-некачествени, но затова и държат по-ниски цени спрямо ФВ примерно.. Така че всеки сам си избира какво иска да кара, аз Форд не бих си взел, за определените пари предпочитам малко по-стар ФВ спрямо Форда. Нямам нищо против тези автомобили, но нямат база за сравнение с ВАГ ;)

Един приятел взе за сестра си лятото Форд Фиеста 2005г. с въпросния 1,6 дизел, колата за сега не е правила проблеми и гори много малко.. но дизела от Пежо е много хубав :)

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Пон 04 фев 2013 15:10

Имам приятели с фордове и само карат кажи-речи.Не знам що толкова ги плюят.Е малко гният,но съм виждал и фолксвагени изгнили.Сравнително евтина поддръжка.Части много.За мен не сам лоши коли.
Има една много вярна приказка,че няма лоша кола!Има зле поддържана!

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Пон 04 фев 2013 15:57

Направо ме боли сърцето като слушам за форд :mhihi 10 години бащата имаше Ескор 91 година 1.8 дизел :mrgreenfun За тези години никакъв проблем. Абсолютно никакъв ! Само един път си беше изгубила тоците. Иначе окочване двигател каквото са сетите никакъв проблем. Супер железен автомобил. Зимата палеше лесно. Само имаше ръжда... Много ми липсва ,но стана фаул миналото лято имаше още 5000 до смяна на ангренаж и казах на бащата да го сменим п- рано да не стане нещо , съгласи се , но реши да отиде на почивка и на пътя към златните ходих да го дърпам с вентото :D :D :D Болеше ме сърцето ,защото можеше да изкара много години още... И щото беше изгнила я хвърлихме на вторака :) И няма да си кривя душата имам познати с фордове те не могат да се похвалят както аз... Явно нашия форд наистина беше читав , но няма как да разбереш преди да купиш ;) И онез клипове за непаленето са пълни глупости.... КАкво няма ли VW - та дето не палят ? 1.8 TDCI съм палил зимата много лесто си палеше... Всичко опира до самата кола :)

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 04 фев 2013 16:24

По една или друга причина имам ежедневен допир до Форд. Имаме и 2 служебни Форд-а във фирмата (Фокус комби и Кънект) и един Голф 5. Досега не се е случвало Голф-а да е свободен, че да се докопам до него (не че ми е зор де). Фордовете съм ги покарал..... Ми тояги са! Съжалявам - наречете ме сектант. Поне едно положително нещо има в тях де - не ги крадат! :mhihi

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Пон 04 фев 2013 18:09

Е какво му е на двигателя ? 1.6 HDI от C4. Колата е прилична не знам дали 90 е с демпфера. Имам приятел със Ситроен Ц4 но 110 коня и е доволен.Колата я купи 2007-ма година чисто нова и в момента е на 110 000. Нито е хвърлял турбо нито е разбил демпфер-а , а я кара зверски.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 04 фев 2013 18:11

много хора в тоя форум яростно отказват да приемат че форд,опел и фв са в един пазарен сегмент(работна кола),което е детинско :rolleyes

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 05 фев 2013 17:08

vinixxx написа:много хора в тоя форум яростно отказват да приемат че форд,опел и фв са в един пазарен сегмент(работна кола),което е детинско :rolleyes

Ами не съм съгласен, че Фолксваген е "работна кола". Конкретизирай определен модел. Ако сравняваме Форд Кънект с Фолксваген Файтон..... може да минат за работни ама едната е за разносвача на баници, а другата-за изпълнителния директор. За мен Форд е немския аналог на Фиат!

П.П. Един приятел казваше, че не трябва да взимаш 3 вида автомобили с буквата "ф"- Фиат,Форд и...Френските. :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”