Искаш да кажеш, че наркоманчето ще ми влезе в гаража за да ми вземе фаровете за мъгла, вместо да "напазарува" от някой, който паркира пред блока?xploda написа:viktorzlatkov написа:Позна..А кола извън гараж не искам да държа драскат ,чупят..Лоша работа..
Tи ако мислиш, че гаража ще спре този, който е решил да ти чупи колата...
Избор на голф..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на голф..
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
myrshavija написа:Искаш да кажеш, че наркоманчето ще ми влезе в гаража за да ми вземе фаровете за мъгла, вместо да "напазарува" от някой, който паркира пред блока?xploda написа:viktorzlatkov написа:Позна..А кола извън гараж не искам да държа драскат ,чупят..Лоша работа..
Цели коли се крадат от гаражи, ти за едни фарове за мъгла ми говориш

Все някой път ще я оставиш навън. Или изкарваш я, ОК, ама нали някъде отиваш. Навсякъде, където отиваш има охраняем паркинг или гараж ли? Някой идиот, като ти е препречил входа на гаража къде ще паркираш? Тва няма да ти се случи, онова няма да ти се случи, все едно от едно ще ти се случи. Гаража не е 100% застраховка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ти си първият в темата, който споменава кражба на кола. Подчертал съм ти какво е написал колегата като довод да си държиш колата в гараж и съм напълно съгласен с него. Ако някой реши да ти краде колата, гаражът не е застраховка. Но от хулигански прояви е много добра защита. Гаменчетата и наркоманчетата "работят" предимно по тъмно. Ако колата ми е в гаража през 95% от нощите, това за мен е напълно достатъчно, за да съм сравнително спокоен, че на сутринта няма да ми липсват фаровете за мъгла, няма да ми е строшено огледалото с ритник или пък няма да са ми надраскани вратите с ключ от скучаещ тийн. Освен това лятото е хладно, а зимата е топло и не чистя сняг. Предимствата на гаража са много. Доводите ти да не използваш гараж ... са откровено глупави - този е направо "блестящ" - "Все някой път ще я оставиш навън.". А, ако някой ми е паркирал пред гаража, вадя въжето от багажника и го местя. Още ще си смучеш ли от пръстите?xploda написа:myrshavija написа:Искаш да кажеш, че наркоманчето ще ми влезе в гаража за да ми вземе фаровете за мъгла, вместо да "напазарува" от някой, който паркира пред блока?xploda написа:viktorzlatkov написа:Позна..А кола извън гараж не искам да държа драскат ,чупят..Лоша работа..
Цели коли се крадат от гаражи, ти за едни фарове за мъгла ми говориш![]()
Все някой път ще я оставиш навън. Или изкарваш я, ОК, ама нали някъде отиваш. Навсякъде, където отиваш има охраняем паркинг или гараж ли? Някой идиот, като ти е препречил входа на гаража къде ще паркираш? Тва няма да ти се случи, онова няма да ти се случи, все едно от едно ще ти се случи. Гаража не е 100% застраховка.
- xploda
- Двигател:
А успокой се е сухар
Кво ми си се набримчил като балканче на баир
Аз ти казвам реални ситуации па ти колко си мъж ми е през оная работа чиче. Ще го дърпаш ли, ще му смучиш ли все ми е тая. Сам каза - 95%, не 100. Сам си признаваш, че 100% гаранция няма, па ми пишеш, че не съм прав
Ай вземи чети първо кво ти се пише, ама не през ред и тогава пак пиши. Никой не ти е виновен, че не вдяваш от веднъж и ти липсва елементарно чувство за хумор.

Аз ти казвам реални ситуации па ти колко си мъж ми е през оная работа чиче. Ще го дърпаш ли, ще му смучиш ли все ми е тая. Сам каза - 95%, не 100. Сам си признаваш, че 100% гаранция няма, па ми пишеш, че не съм прав

Ай вземи чети първо кво ти се пише, ама не през ред и тогава пак пиши. Никой не ти е виновен, че не вдяваш от веднъж и ти липсва елементарно чувство за хумор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си - постъпих глупаво. Няма да се набирам повече по баира. Безнадеждно е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си никога няма гаранция на един приятел разбили вратата на гаража му и му гепели гумите.. :D Луда работа..Ама пак е някакво предимство щото тия са ни драскали вече 2 коли..Още на първата вечер надраскана.С ключ цялата кола.Как да не му чупиш капачките с един тръбен ключ? Много гадни хулигани дал си маса пари (за българите са много бедни сме ) и изведнъж някъв ти усере всичко...
-
- Автомобил:
- Двигател:
xploda написа:IRRITATING написа:От частно лице да не е по различно В България се кара до разпад без да се прави нищо и малко преди да се разпадне се продава Здравите коли хората си ги карат
Не съм съгласен. Гаранция, че колата ще е читава няма, тва е факт. Даже и в магазина вече се циганят за всяко нещо и гледат да те оскубят при все, че колата е нова и в гаранция. Дето се казва кола и жена се взимат на късмет. Е, да, ама шанса да случиш на кола, взета от частно лице е много по-голям, отколкото с кола, взета от автокъща. Като казах частно лице, ненапразно уточних от човек, който я има поне от година две, а не хора, които се занимават с внос на коли, но не са автокъщи. Най-малкото ще е регистрирана и с платени там екотакси, данъци и т.н.viktorzlatkov написа:Макса ми е 4.5 - 5 хиляди..
Голф 4, Пасат 5, Бора, Октавиа 1, А3, А4, Толедо 2, Леон 1, макс 2000-та година. Всичко от ВАГ групата т.е. отдолу всичко им е еднакво на отделните модели, само външно се различават. Пасата и А4-ката са с по многото халуминиеви носачи. Всички носачи + труда = 1000+ лв. При всеки държи различно. Някои карат 100 000км. с един комплект, други на 30 000км. сменят. Ако караш, като пенсионер и намаляш до 10км./ч на всяка незначителна неравност(не дупка) може верно да си откараш до 100 000км. с един комплект носачи![]()
Голфа, А3-ката, Октавиата, Бората, Леона и Толедото са все голфове отдолу. Толедото, Бората и Октавията ги брой за голфове с багажници. Нямаш го скъпото окачване.
От всички тези коли, ако искаш да ти е тънко гледаш да са с 1.8(по-малките не ти трябват) двигателя без турбо, 125 катъра къде е. За газ е идеален. Всички останали бензинови двигатели също се газифицират, но са по-скъпи за поддръжка, защото са вече V образни, като това е и причина за по-голям разход, като цяло. 1.8 турбинирания би бил идеалния за газ....като новЩото да го вземеш сега един господ знае колко живот има останал в турбината. Ново CHRA за турбото 250 евра с доставката. Отделно трябва да го свалиш, някой да ги смени нещата и да ги балансира. За щастие вече има кадърни турбо сервизи, разбиращи си от работата, та цялата дандания ще ти се върже около 800лв. ГИ - обикновено до 150к.с. кола и 4 цилиндъра - 800лв. Хубаво ГИ за 4 цилиндъра 1100-1300лв. За 5-6 цилиндъра 2200-2300лв.
Ролки, ремъци, филтри за 1.8 - към 300лв. За труд поне 100лв. Отделните части - на идентични цени с тези на БМВ и Мерджан, което лично на мен не ми харесва.
Дизелите. 131, 150, 116 к.с. и мисля 101 имаше един, та тези са ти помпа-дюза моторите. Водят се здрави, но на тези години колко от здравето им ще е останало никой не знае. Ремонта - 4 цифрен за нови части.
Всички мотори са с турбини. По принцип са по-скъпи, но можеш да минеш по-тънко само със смяна на CHRA, което е идентично на смяна на цяла турбина. Тези с променлива геометрия трябва да ги чистиш всяка година или на определени километри, зависи колко караш. Евентуален сериозен проблем - ГНП-тата. Пак сериозна цифра. Отделно всичко що е с турбо има голям шанс да е чипосано или да е било чипосано. Възможни сериозни ремонти за сериозни пари.viktorzlatkov написа:Много проблеми пишете на тия бензини с скоростната кутия....
Тва важи за 1.6 и то някои модификации. Потърси във форума, че тези не ги знам наизуст. Реално обаче, за твоите цели такива малки двигатели не ти трябват.viktorzlatkov написа:Колата ще ми трябва да ходя с нея до Пловдив ..Димитровград - Пловдив всяка седмица..
1.8 125 к.с. е твоят мотор ми се струва.viktorzlatkov написа:Голям фен съм им няма как да не ми е първата кола голфче ;D
Аз така навремето си виках и тръгнах за Сивик, па си взех голф. После повторих и потретих, а преди два месеца тръгнах за Г4, па си взех СивикТа мисълта ми е не бързай и не казвай голяма дума. Щото и мен ВАГ групата много ми харесва, но са си overpriced цените както и да го погледнеш. 5000лв. за 13-14г. кола
На мен ми се виждат множко. То си ми личи и по избора де, но все пак Сивика го взех за под 3 макарона. Пак 99г. с клима, ел. стъкла и огледала, 2 зимни гуми на 1 сезон и т.н. За подобен голф или еквивалента му трябваше да се изръся около 4 бона за нов внос т.е. нерегистриран. Частите на цвика учудващо и за мен по-ниски с едно 25-30% от голфските, а разхода отново учудващ за мен е като на дизел + 2л.
![]()
Не казвам, че цвика е най-добрата кола, просто има много алтернативи на голфОт и производните му
Я ми кажи за Сивик-а може ли да се сравнява с тези коли?Вози ли по добре и най-важното върви ли :D
- xploda
- Двигател:
viktorzlatkov написа:Я ми кажи за Сивик-а може ли да се сравнява с тези коли?Вози ли по добре и най-важното върви ли :D
Oт голф и производните е по-добре във всички случаи. От пасат....50/50. В смисъл пасата е 20-на санта по-дълъг и само 3 по-широк...и всичко хубаво на пасата свършва дотук

За вървенето... моето е с най-малкия двигател 1.4, 90 катъра, но на мен ми стига. В началото и аз се притеснявах, че ще ми е малко, но не. Към морето 130 си ги поддържа без проблем. Със сигурност може и повече - едно 160-170 щеше да ги направи без проблем, но не видях смисъл да го мъча. Да, при изпреварване се налага да смъкнеш с 1-2 предавки според зависи как се движиш, но тва да му е кусура

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Е айде сега.. пасат и сивика са в различни класове.. и това са данни само по-каталог. В пасата ще се чувствам много по-комфортно и просторно.
- xploda
- Двигател:
Freakylol написа:В пасата ще се чувствам много по-комфортно и просторно.
В пасата несъмнено ще ти е по-комфортно и по-просторно. Но колко повече отколкото в сивик е субективно. В смисъл всеки сам си преценява. А колко струва самия пасат, само като кола нали? Два пъти колкото сивика. Отделно по-скъпа поддръжка, по-голям данък, по-голяма ГО и като дръпнеш чертата се оформя една хубава "сумичка"

-
- Автомобил:
- Двигател:
xploda написа:Freakylol написа:В пасата ще се чувствам много по-комфортно и просторно.
В пасата несъмнено ще ти е по-комфортно и по-просторно. Но колко повече отколкото в сивик е субективно. В смисъл всеки сам си преценява. А колко струва самия пасат, само като кола нали? Два пъти колкото сивика. Отделно по-скъпа поддръжка, по-голям данък, по-голяма ГО и като дръпнеш чертата се оформя една хубава "сумичка"Та всеки си преценява сам дали и за какво си заслужава тази "сумичка"
През тия дни наблюдавах голфовете..Харесах си 90 коня TDI..Ама много скъпи бе..Чудя се дали да не почакам щото тая кола ще ми излезне златна ..около 7 хиляди за 13-14 годишна кола..Много ми се виждат..Дали да не изчакам да се стопи снега ,дали ще паднат цените тогава малко?Казват ,че цените се дигнали заради еко таксата има ли нещо вярно ?
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Абе ти за 7бона ще си вземеш 4ка 131ца или 150, че и 4х4 сигурно.. бах тия 90ки къде ги гледаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Freakylol написа:Абе ти за 7бона ще си вземеш 4ка 131ца или 150, че и 4х4 сигурно.. бах тия 90ки къде ги гледаш.
В Хасково ..Броя го с регистрация и първоначална смяна....
-
- Автомобил:
- Двигател:
viktorzlatkov написа:Freakylol написа:Абе ти за 7бона ще си вземеш 4ка 131ца или 150, че и 4х4 сигурно.. бах тия 90ки къде ги гледаш.
В Хасково ..Броя го с регистрация и първоначална смяна....
5600 искат за 90 коня..още 1500 поне за стягане на колата напълно и регистрация..ремъци,акумулатор,гуми,масла и т.н...Гуми трябва да се зимат и летни и зимни с джанти..
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”