Избор на голф..

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на голф..

Мнениеот myrshavija » Сря 11 сеп 2013 7:52

xploda написа:
viktorzlatkov написа:Позна..А кола извън гараж не искам да държа драскат ,чупят..Лоша работа..

Tи ако мислиш, че гаража ще спре този, който е решил да ти чупи колата...
Искаш да кажеш, че наркоманчето ще ми влезе в гаража за да ми вземе фаровете за мъгла, вместо да "напазарува" от някой, който паркира пред блока?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 11 сеп 2013 8:26

myrshavija написа:
xploda написа:
viktorzlatkov написа:Позна..А кола извън гараж не искам да държа драскат ,чупят..Лоша работа..

Искаш да кажеш, че наркоманчето ще ми влезе в гаража за да ми вземе фаровете за мъгла, вместо да "напазарува" от някой, който паркира пред блока?

Цели коли се крадат от гаражи, ти за едни фарове за мъгла ми говориш :mhihi

Все някой път ще я оставиш навън. Или изкарваш я, ОК, ама нали някъде отиваш. Навсякъде, където отиваш има охраняем паркинг или гараж ли? Някой идиот, като ти е препречил входа на гаража къде ще паркираш? Тва няма да ти се случи, онова няма да ти се случи, все едно от едно ще ти се случи. Гаража не е 100% застраховка.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 11 сеп 2013 8:33

xploda написа:
myrshavija написа:
xploda написа:

Цели коли се крадат от гаражи, ти за едни фарове за мъгла ми говориш :mhihi

Все някой път ще я оставиш навън. Или изкарваш я, ОК, ама нали някъде отиваш. Навсякъде, където отиваш има охраняем паркинг или гараж ли? Някой идиот, като ти е препречил входа на гаража къде ще паркираш? Тва няма да ти се случи, онова няма да ти се случи, все едно от едно ще ти се случи. Гаража не е 100% застраховка.
Ти си първият в темата, който споменава кражба на кола. Подчертал съм ти какво е написал колегата като довод да си държиш колата в гараж и съм напълно съгласен с него. Ако някой реши да ти краде колата, гаражът не е застраховка. Но от хулигански прояви е много добра защита. Гаменчетата и наркоманчетата "работят" предимно по тъмно. Ако колата ми е в гаража през 95% от нощите, това за мен е напълно достатъчно, за да съм сравнително спокоен, че на сутринта няма да ми липсват фаровете за мъгла, няма да ми е строшено огледалото с ритник или пък няма да са ми надраскани вратите с ключ от скучаещ тийн. Освен това лятото е хладно, а зимата е топло и не чистя сняг. Предимствата на гаража са много. Доводите ти да не използваш гараж ... са откровено глупави - този е направо "блестящ" - "Все някой път ще я оставиш навън.". А, ако някой ми е паркирал пред гаража, вадя въжето от багажника и го местя. Още ще си смучеш ли от пръстите?

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 11 сеп 2013 9:12

А успокой се е сухар :mhihi Кво ми си се набримчил като балканче на баир :mhihi
Аз ти казвам реални ситуации па ти колко си мъж ми е през оная работа чиче. Ще го дърпаш ли, ще му смучиш ли все ми е тая. Сам каза - 95%, не 100. Сам си признаваш, че 100% гаранция няма, па ми пишеш, че не съм прав :screwy
Ай вземи чети първо кво ти се пише, ама не през ред и тогава пак пиши. Никой не ти е виновен, че не вдяваш от веднъж и ти липсва елементарно чувство за хумор.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 11 сеп 2013 9:23

Прав си - постъпих глупаво. Няма да се набирам повече по баира. Безнадеждно е.

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Сря 11 сеп 2013 16:28

Прав си никога няма гаранция на един приятел разбили вратата на гаража му и му гепели гумите.. :D Луда работа..Ама пак е някакво предимство щото тия са ни драскали вече 2 коли..Още на първата вечер надраскана.С ключ цялата кола.Как да не му чупиш капачките с един тръбен ключ? Много гадни хулигани дал си маса пари (за българите са много бедни сме ) и изведнъж някъв ти усере всичко...

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Сря 11 сеп 2013 18:28

xploda написа:
IRRITATING написа:От частно лице да не е по различно В България се кара до разпад без да се прави нищо и малко преди да се разпадне се продава Здравите коли хората си ги карат

Не съм съгласен. Гаранция, че колата ще е читава няма, тва е факт. Даже и в магазина вече се циганят за всяко нещо и гледат да те оскубят при все, че колата е нова и в гаранция. Дето се казва кола и жена се взимат на късмет. Е, да, ама шанса да случиш на кола, взета от частно лице е много по-голям, отколкото с кола, взета от автокъща. Като казах частно лице, ненапразно уточних от човек, който я има поне от година две, а не хора, които се занимават с внос на коли, но не са автокъщи. Най-малкото ще е регистрирана и с платени там екотакси, данъци и т.н.

viktorzlatkov написа:Макса ми е 4.5 - 5 хиляди..

Голф 4, Пасат 5, Бора, Октавиа 1, А3, А4, Толедо 2, Леон 1, макс 2000-та година. Всичко от ВАГ групата т.е. отдолу всичко им е еднакво на отделните модели, само външно се различават. Пасата и А4-ката са с по многото халуминиеви носачи. Всички носачи + труда = 1000+ лв. При всеки държи различно. Някои карат 100 000км. с един комплект, други на 30 000км. сменят. Ако караш, като пенсионер и намаляш до 10км./ч на всяка незначителна неравност(не дупка) може верно да си откараш до 100 000км. с един комплект носачи :mhihi
Голфа, А3-ката, Октавиата, Бората, Леона и Толедото са все голфове отдолу. Толедото, Бората и Октавията ги брой за голфове с багажници. Нямаш го скъпото окачване.
От всички тези коли, ако искаш да ти е тънко гледаш да са с 1.8(по-малките не ти трябват) двигателя без турбо, 125 катъра къде е. За газ е идеален. Всички останали бензинови двигатели също се газифицират, но са по-скъпи за поддръжка, защото са вече V образни, като това е и причина за по-голям разход, като цяло. 1.8 турбинирания би бил идеалния за газ....като нов :mhihi Щото да го вземеш сега един господ знае колко живот има останал в турбината. Ново CHRA за турбото 250 евра с доставката. Отделно трябва да го свалиш, някой да ги смени нещата и да ги балансира. За щастие вече има кадърни турбо сервизи, разбиращи си от работата, та цялата дандания ще ти се върже около 800лв. ГИ - обикновено до 150к.с. кола и 4 цилиндъра - 800лв. Хубаво ГИ за 4 цилиндъра 1100-1300лв. За 5-6 цилиндъра 2200-2300лв.
Ролки, ремъци, филтри за 1.8 - към 300лв. За труд поне 100лв. Отделните части - на идентични цени с тези на БМВ и Мерджан, което лично на мен не ми харесва.
Дизелите. 131, 150, 116 к.с. и мисля 101 имаше един, та тези са ти помпа-дюза моторите. Водят се здрави, но на тези години колко от здравето им ще е останало никой не знае. Ремонта - 4 цифрен за нови части.
Всички мотори са с турбини. По принцип са по-скъпи, но можеш да минеш по-тънко само със смяна на CHRA, което е идентично на смяна на цяла турбина. Тези с променлива геометрия трябва да ги чистиш всяка година или на определени километри, зависи колко караш. Евентуален сериозен проблем - ГНП-тата. Пак сериозна цифра. Отделно всичко що е с турбо има голям шанс да е чипосано или да е било чипосано. Възможни сериозни ремонти за сериозни пари.

viktorzlatkov написа:Много проблеми пишете на тия бензини с скоростната кутия....

Тва важи за 1.6 и то някои модификации. Потърси във форума, че тези не ги знам наизуст. Реално обаче, за твоите цели такива малки двигатели не ти трябват.

viktorzlatkov написа:Колата ще ми трябва да ходя с нея до Пловдив ..Димитровград - Пловдив всяка седмица..

1.8 125 к.с. е твоят мотор ми се струва.

viktorzlatkov написа:Голям фен съм им няма как да не ми е първата кола голфче ;D

Аз така навремето си виках и тръгнах за Сивик, па си взех голф. После повторих и потретих, а преди два месеца тръгнах за Г4, па си взех Сивик :mhihi Та мисълта ми е не бързай и не казвай голяма дума. Щото и мен ВАГ групата много ми харесва, но са си overpriced цените както и да го погледнеш. 5000лв. за 13-14г. кола :no На мен ми се виждат множко. То си ми личи и по избора де, но все пак Сивика го взех за под 3 макарона. Пак 99г. с клима, ел. стъкла и огледала, 2 зимни гуми на 1 сезон и т.н. За подобен голф или еквивалента му трябваше да се изръся около 4 бона за нов внос т.е. нерегистриран. Частите на цвика учудващо и за мен по-ниски с едно 25-30% от голфските, а разхода отново учудващ за мен е като на дизел + 2л. :eek
Не казвам, че цвика е най-добрата кола, просто има много алтернативи на голфОт и производните му :c020

Я ми кажи за Сивик-а може ли да се сравнява с тези коли?Вози ли по добре и най-важното върви ли :D

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 12 сеп 2013 8:02

viktorzlatkov написа:Я ми кажи за Сивик-а може ли да се сравнява с тези коли?Вози ли по добре и най-важното върви ли :D

Oт голф и производните е по-добре във всички случаи. От пасат....50/50. В смисъл пасата е 20-на санта по-дълъг и само 3 по-широк...и всичко хубаво на пасата свършва дотук :mhihi
За вървенето... моето е с най-малкия двигател 1.4, 90 катъра, но на мен ми стига. В началото и аз се притеснявах, че ще ми е малко, но не. Към морето 130 си ги поддържа без проблем. Със сигурност може и повече - едно 160-170 щеше да ги направи без проблем, но не видях смисъл да го мъча. Да, при изпреварване се налага да смъкнеш с 1-2 предавки според зависи как се движиш, но тва да му е кусура :mhihi С включена клима, двама 100+ килограмови пътника и солиден багаж ми даде разход 6.5 :c020

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 12 сеп 2013 8:51

Е айде сега.. пасат и сивика са в различни класове.. и това са данни само по-каталог. В пасата ще се чувствам много по-комфортно и просторно.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 12 сеп 2013 9:22

Freakylol написа:В пасата ще се чувствам много по-комфортно и просторно.

В пасата несъмнено ще ти е по-комфортно и по-просторно. Но колко повече отколкото в сивик е субективно. В смисъл всеки сам си преценява. А колко струва самия пасат, само като кола нали? Два пъти колкото сивика. Отделно по-скъпа поддръжка, по-голям данък, по-голяма ГО и като дръпнеш чертата се оформя една хубава "сумичка" :mhihi Та всеки си преценява сам дали и за какво си заслужава тази "сумичка" :c020

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Пет 04 окт 2013 17:58

xploda написа:
Freakylol написа:В пасата ще се чувствам много по-комфортно и просторно.

В пасата несъмнено ще ти е по-комфортно и по-просторно. Но колко повече отколкото в сивик е субективно. В смисъл всеки сам си преценява. А колко струва самия пасат, само като кола нали? Два пъти колкото сивика. Отделно по-скъпа поддръжка, по-голям данък, по-голяма ГО и като дръпнеш чертата се оформя една хубава "сумичка" :mhihi Та всеки си преценява сам дали и за какво си заслужава тази "сумичка" :c020

През тия дни наблюдавах голфовете..Харесах си 90 коня TDI..Ама много скъпи бе..Чудя се дали да не почакам щото тая кола ще ми излезне златна ..около 7 хиляди за 13-14 годишна кола..Много ми се виждат..Дали да не изчакам да се стопи снега ,дали ще паднат цените тогава малко?Казват ,че цените се дигнали заради еко таксата има ли нещо вярно ?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 04 окт 2013 18:10

Абе ти за 7бона ще си вземеш 4ка 131ца или 150, че и 4х4 сигурно.. бах тия 90ки къде ги гледаш.

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Пет 04 окт 2013 18:19

Freakylol написа:Абе ти за 7бона ще си вземеш 4ка 131ца или 150, че и 4х4 сигурно.. бах тия 90ки къде ги гледаш.

В Хасково ..Броя го с регистрация и първоначална смяна....

viktorzlatkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktorzlatkov » Пет 04 окт 2013 18:20

viktorzlatkov написа:
Freakylol написа:Абе ти за 7бона ще си вземеш 4ка 131ца или 150, че и 4х4 сигурно.. бах тия 90ки къде ги гледаш.

В Хасково ..Броя го с регистрация и първоначална смяна....

5600 искат за 90 коня..още 1500 поне за стягане на колата напълно и регистрация..ремъци,акумулатор,гуми,масла и т.н...Гуми трябва да се зимат и летни и зимни с джанти..

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 11 окт 2013 11:23

Ха ха ха, 7000 лв. за Golf4 на 13 г.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”