То май само ти спамиш, ма айде.
Покрай боцването на по големи дюзи и чип ще хвръкнат още едни 2500 поне с новата турбина и по широките кюнци до нея че да стигне от 90 на 140, ма как да е, всеки сам решава
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Закупуване на Golf IV 1.9 TDI колко коня?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Закупуване на Golf IV 1.9 TDI колко коня?
xalerrelax написа:Ако става въпрос за Бората , кое по - точно и е хайнлайн?
Аахахах ,точно лайсните не са както трябва , ама нека не спамим темата.
Ето един примерен , истински хайнлайн, сам си откривай разликите....http://eng.auto24.lv/kasutatud/auto_pildid.php?id=1178824&view=10&cache_missing=1
Момко, хромовата ивица по лайсни, ако не е слагана допълнително за което не съм сигурен, е опция, както и махагонавата пластмаса и автоматичните скорости, на хай лайн изпълнението. Моя дъртия голф е също хай лайн по етикет и разликата с бората от по горната обява е че няма кожа, Аман..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Последна промяна от achodemo на Пон 10 мар 2014 22:51, променено общо 1 път.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не спамя(а и не си ти човека,който решава) , а обяснявам , че този кенеф от конкретната обява , не струва и обявеното евро.
А ти като не знаещ кое е хайнлайн за конкретен модел(не сравнявай Голф и Бора), не звани , че ще объркаш някой.
Аман от дървени философи.
п.п. Това с хром лайсните ме уби....муауаххахахахха
Колегата под мен.....Няма проблем , аз просто дадох примерна обява за хайнлайн.
Светлосивата е всичко друго , но не и хайнлайн.
А ти като не знаещ кое е хайнлайн за конкретен модел(не сравнявай Голф и Бора), не звани , че ще объркаш някой.
Аман от дървени философи.
п.п. Това с хром лайсните ме уби....муауаххахахахха
Колегата под мен.....Няма проблем , аз просто дадох примерна обява за хайнлайн.
Светлосивата е всичко друго , но не и хайнлайн.
Последна промяна от xalerrelax на Пон 10 мар 2014 22:59, променено общо 1 път.
- bora sev
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AHF
Колега моята бора също е хай лайн нищо, че е без хромираните лайсни.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
bora sev написа:Колега моята бора също е хай лайн нищо, че е без хромираните лайсни.
Много са те минали колега, нямали хром лайсната и дърво по таблото .

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Не само по това се познава хайнлайн, габровски голфаджия.
Да ми кажеш къде се продават от тези допълнителни хром лайсни ,че търся една от месеци.хохохоох
Много неща не са наред в светлосивата , ама аз кво ли разбирам , нали бутам жигули.
Да ми кажеш къде се продават от тези допълнителни хром лайсни ,че търся една от месеци.хохохоох

Много неща не са наред в светлосивата , ама аз кво ли разбирам , нали бутам жигули.

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Моля някой модератор да почисти последните спам съобщения никак не помагат по моя въпрос.
Иначе сумата е твърдо 5000лв.
Утре тръгвам на огледи да видя ще харесам ли нещо, ориентирах се категорично към 90 и 101 к.с.
Моля дайте варианти на добрите двигатели за тези 2 модификации. (имам в предвид как се води кода на двигателя).
Благодаря предварително! :)
Утре тръгвам на огледи да видя ще харесам ли нещо, ориентирах се категорично към 90 и 101 к.с.
Моля дайте варианти на добрите двигатели за тези 2 модификации. (имам в предвид как се води кода на двигателя).
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Колега доколкото знам че 90 коня се води AGR / ALH, а за 101 коня не знам какъв му е кода. За него само знам, че е помпа-дюза(може и да греша, нека ако е така да ме поправят) Във форума имаше написано за плюсовете и минусовете на помпа-дюзата и на тези със стандартно впръскване. Ако искаш може да погледнеш някои характеристики на 90 к.с ( http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8673 ) и
101 к.с ( http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8668 )
(може би ти си прегледал вече тези неща, но все пак давам тези линкове)
успех!!!
101 к.с ( http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8668 )
(може би ти си прегледал вече тези неща, но все пак давам тези линкове)
успех!!!

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
BobyM написа:Моля някой модератор да почисти последните спам съобщения никак не помагат по моя въпрос.
Колега честно казано не съм карал помпа дюза и не мога да изкажа мнение, но все си мисля че е по-добре едно всеядно животно 90 коня. Иначе ако ще я караш повече градско - AGR, ако ще е повече на дълъг път и ще я чипосваш - ALH :)
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Разликата AGR/ALH каква е моля пояснете ?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
BobyM написа:Разликата AGR/ALH каква е моля пояснете ?
Ех колега колега ;) Всичко да се сервира наготово ;) Хайде защото сме пичове ще ти кажем.
Основната разлика е в турбината. При АГР турбината е с постоянна геометрия и се управлява с така наречения Уейст Гейт. Подходяща е за коли, които се карат градско и без много напъване, защото не се зацапва геометрията на турбината. Не са много подходящи за евентуално чипосване.
При АЛХ турбината е с променлива геометрия(такава като в 110 коня). Подходяша за извънградско каране и за чипосване. Този вариант с едни дюзи от 110 коня и един чип става близо 140 коня. А се водиш 90 и никой нищо не може да ти каже, няма как да и да разберат от КАТ или данъчното.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако тръгнеш да търсиш точно 90кс /заради данъка/ и точно AGR /заради геометрията/, и точно до 5000лв, и точно до определена година, значи никога няма да си купиш кола. Тръгваш с накой, който разбира от дизели и гледаш според състоянието на колата. Вземаш най-запазената, няма толкова значение колко коня е. Разликата в данъка ще я дадеш за ремонти, ако е някоя бангия, геометрията се продухва от време на време по магистралата профилактично. Не знам дали ме разбра какво искам да кажа.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Важното е колата да е читава и запазена. Това дали е 90 или 110 коня (~5лв на месец разлика в данъка) и дали е на 14 или 15 години няма такова значение.
А ако колата е комби, 90 коня - има ли разлика във вървеж, возия, разход и др.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Возията е може би маалко по-мека ( на комби версията) , разликата в разхода-минимална , предимства че е комби - големи бих казал !
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”