Здравейте! Идвам от форумите на Пежо, Ситроен и Рено и мисля че е време да сменя страната производител :)
Към колегата с дилемата: след година по-късно, би ли споделил впечатленията от Аудито. Много ми допада и същата дилема я имам сега аз. Пасат или а4 с точно този двигател. Благодаря!
Избор между VW Passat B6 или Audi A4 B7
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор между VW Passat B6 или Audi A4 B7
Ако за теб по-големия багажник и място на задната седалка не са приоритет A4 B7 е по-добър автомобил във всяко отношение особено в комбинация с куатро.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Би ли обяснил защо Аудито е по-добрият избор спрямо Пасата? Интересно ми е, защото обмислям Б6 на Пасат за следващ избор.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се мога да кажа защо според мен А4 В7 е по-добър вариант.
Предимствата на пасата вече ги казах - те са в по-голямия вътрешен обем и по-меката возия (въпрос на вкус) . Ако ги сравняваме с еднакви двигатели поддръжката е почти еднаква.
Предимствата на аудито са по-богатия избор на двигатели, по-доброто и прецизно управление, поведение и стабилност на пътя, по-добро двойно предаване, по-качествени материали и изработка в интериора, по-добър дизайн (въпрос на вкус), по-добро запазване на себестойност, усещането за премиум автомобил и по надежден като цяло. Модела е фейстлифт изчистен от детски болести докато В6 се слави като най-проблемния модел пасат. Във следващия модел (фейстлифт) В7 вече много от проблемите са изчистени.
Просто след като покараш двете коли разбираш най-добре за какво става дума
Предимствата на пасата вече ги казах - те са в по-голямия вътрешен обем и по-меката возия (въпрос на вкус) . Ако ги сравняваме с еднакви двигатели поддръжката е почти еднаква.
Предимствата на аудито са по-богатия избор на двигатели, по-доброто и прецизно управление, поведение и стабилност на пътя, по-добро двойно предаване, по-качествени материали и изработка в интериора, по-добър дизайн (въпрос на вкус), по-добро запазване на себестойност, усещането за премиум автомобил и по надежден като цяло. Модела е фейстлифт изчистен от детски болести докато В6 се слави като най-проблемния модел пасат. Във следващия модел (фейстлифт) В7 вече много от проблемите са изчистени.
Просто след като покараш двете коли разбираш най-добре за какво става дума

-
Благодаря ти, определено трябва да намеря два такива автомобила и да ги покарам.
Кои мотори ще ми препоръчаш за Аудито?
Кои мотори ще ми препоръчаш за Аудито?
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
От бензиновите най-надеждни са 1.8Т и 3.2FSI , като втория не е подходящ за газифициране както и 2.0TFSI , които пък има проблеми с горене на масло , помпата за високо налягане и нагар по клапаните . От дизелите аз лично не бих препоръчал 2.0TDI PD - изписано е много за тоя мотор - проблеми със PD елементите на Siemens , пукане на глави при 16v моторите , и проблема с превъртащия шестограм на привода на маслената помпа. Естествено всичко опира и до поддръжка и късмет. Добрите дизели са 1.9TDI 115к.с който обаче вероятно ще ти се стори слабичък след AVF в купето на пасат B5.5 макар че след ремап живва и става около 150к.с което е прилично. Лично моя фаворит е 3.0TDI common-rail серийно с куатро ,който напълно обезсмисля 2.7TDI. Двигателя работи тихо и рафинирано на фона на PD двигателите. Има го в два варианта 204к.с (BKN) и 233к.с (ASB) които на практика са идентични двигатели със различен софтуер. Дори сток 204к.с мотора предлага отлична динамика но с ремап мощността се повишава с около 40% до около 285к.с и 600Нм. При тези килограми колата става наистина бърза и ако е с ръчна кутия дори на моменти плашещо
На това купе единствено може да и се опъне S4 344к.с. Голямо удоволствие за шофиране във всякакви ситуации при всякакви обороти и атмосферни условия . Не е евтин за поддръжка като 1.9 или 1.8 но не е и някаква супер фрапираща разлика - важното е да се подбере поддържан и запазен ексемпляр. Предимство при големите мотори са и повечето екстри с които обикновено са наблъскани колите а те не са хич малко защото от базова А4 B7 до топ оборудван S-Line разликата е все едно между два различни модела . Надявам се написаното да ти е от полза и успех 

-
Изключително подробна информация, благодаря ти. Нарочно използвам темата, а не ти пиша на лични, за да може мненията ти да са полезни и за други колеги.
От написаното най ме грабна с 3.0 комън рейл мотора. Вече трябва да видя как вървят като цени и дали бюджета би ми стигнал. Ако не - 1.8Т - смятам че е по-динамичен от същия такъв монтиран назад в годините в купето на Пасат примерно.
1.9 115 дизела предполагам и той е помпа-дюза, бих го взел само ако изкочи наистина запазен екземпляр. Така или иначе след много мнения на приятели и тук се разубедих за Б6цата.
От написаното най ме грабна с 3.0 комън рейл мотора. Вече трябва да видя как вървят като цени и дали бюджета би ми стигнал. Ако не - 1.8Т - смятам че е по-динамичен от същия такъв монтиран назад в годините в купето на Пасат примерно.
1.9 115 дизела предполагам и той е помпа-дюза, бих го взел само ако изкочи наистина запазен екземпляр. Така или иначе след много мнения на приятели и тук се разубедих за Б6цата.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Колегата @stoev87 даде много добър отговор.
Ако се търси дизел при А4/Б7/,най-добре 2.7 TDI или 3.0 TDI,V6 моторите.Автомат ако се търси-3.0 TDI,кутията е типтроник,quattro-то е серийно.От бензиновите-1.8T,2.0TFSI,3.2 V6 FSI.Топ версиите S4 и RS4 също са добри,но там е малко по-дебело изваждането.S4 V8 BBK може да се газифицира.
Добра е колата,особено в S-line изпълнение.
Ако се търси дизел при А4/Б7/,най-добре 2.7 TDI или 3.0 TDI,V6 моторите.Автомат ако се търси-3.0 TDI,кутията е типтроник,quattro-то е серийно.От бензиновите-1.8T,2.0TFSI,3.2 V6 FSI.Топ версиите S4 и RS4 също са добри,но там е малко по-дебело изваждането.S4 V8 BBK може да се газифицира.
Добра е колата,особено в S-line изпълнение.
-
Типтроника предполагам е 6степенен. Съществени разлики с този на Б5.5 има ли?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Помисли добре преди да си купиш двуглаво ТДИ, влезе ли в "серия" такъв мотор, парите се леят с кофи. Да, болезнено познатите проблеми на 2.0TDI ги няма, но това далеч не са безпроблемни мотори. Разни лоши хора дори го наричат душегуб младши, по името на 2.0TDI. От миналата седмица имам пример с 3.0TDI в 4F от 2010г който на абсолютно реални 130К взриви турбина. Постоянно затлачения DPF води до много интересни верижни реакции. Сумата за ребилда е 7-8000лв.
В общия случай ще гледаш коли между 200 и 300 000км. Това е времето за обслужване на ангренажен комплект и като при всяка двуглава ламя се готвиш грубо с 2000лв. Самата работа тук е много. Като цяло логиката "сега ще взема цялостно по-безпроблемния мотор, нищо че е много по-скъп за правене, той няма да се чупи", е ходене по много тънък лед. Дори да не ти тежи финансово, не е приятно регулярно да излитат по няколко хилядарки.
В общия случай ще гледаш коли между 200 и 300 000км. Това е времето за обслужване на ангренажен комплект и като при всяка двуглава ламя се готвиш грубо с 2000лв. Самата работа тук е много. Като цяло логиката "сега ще взема цялостно по-безпроблемния мотор, нищо че е много по-скъп за правене, той няма да се чупи", е ходене по много тънък лед. Дори да не ти тежи финансово, не е приятно регулярно да излитат по няколко хилядарки.

- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
stoev87 написа: Има го в два варианта 204к.с (BKN) и 233к.с (ASB) които на практика са идентични двигатели със различен софтуер.
С еднакви турбини?
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
ssssl написа:stoev87 написа: Има го в два варианта 204к.с (BKN) и 233к.с (ASB) които на практика са идентични двигатели със различен софтуер.
С еднакви турбини?
Абсолютно еднакви - турбината е ККК / BorgWarner BV50 . Просто BKN е софтуерно ограничен до 204к.с. Затова и резултатите след ремап са идентични . При Богомил и в Маднес има доста такива направени:

Типтроника е различен от този на B5.5 - по нова генерация 6-степенен като цяло доста здрав но за мен лично ръчната кутия винаги е за предпочитане.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
BKN има със или без DPF,докато при ASB е серийно.
Типтроник кутията си има и обслужване на определени километри пробег.
Типтроник кутията си има и обслужване на определени километри пробег.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Нали V6 2.5 163к.с. с код на двигателя почващ с буква"B" се водят с отстранени проблеми.Защо ги плюете.Малко повече харчи от 2.0.но не е толко лош както го изкарвате.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Защото да вземеш отживелия 2.5TDI в купето на B7 при положение че има съвременни 2.7 и 3.0 common-rail двигатели които работят по-добре, вървят много повече а харчат по-малко не звучи сериозно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”