fur1ous написа:Когато си купувал твойта си гледал да е с повече екстри, сега не ти харесват ами много е просто, смени марката.
Гроздето е кисело нещо.
Кое грозде точно ми е кисело?
Хайде да не ми даваш наклон, какво да сменям и да ми правиш анализ какво съм купил?!
Стремя се да дам и друга гледна точка по въпроса с екстрите и асистентите. Трябва ли в един хор да пеем?
И мисля, че точно мнението на човек, който ги има всичките тези 'уникални' неща, е малко по-ценно от това на хора, които само ги възхваляват. Било от фенщина, било защото са ги платили и не върви да са се минали.
100% има и такива, на които много им харесват и си ги ползват. Не отричам и не правя такива твърдения!
Хубаво е да се пробват и всеки да си преценява дали си заслужава. За съжаление това е невъзможно. Защото разочарованието идва с времето. В началото и аз пробвах всичко. Дори се кефих. Просто спадна ентусиазмът.
Да се казва, че без някои неща колата не струва, не е правилно.
Най-малкото, защото трябва да е ясно на всеки преди покупка, че доста неща са бъгави: (това не е само мое мнение)
Лейн асиста - изпуска завои (бе заради маркировката).
АСС - не е да включиш и да се събудиш на морето. Много ситуации са супер опасни.
Комбинацията от двете може да бъде опасна! И трябва да се внимава. Затова аз съм спрял да я ползвам.
Но не казвам всеки да спре! Просто да се внимава.
Асистента за излизане от паркинг е тотално безполезен.
Самопаркирането служи само за забавление на децата, ако си полу кадърен шофьор.
Медия с цената на хубав компютър е на ниво 2006г. 100 пъти предпочитам да ми бяха сложили празен екран с връзка за телефон (хубава). Щеше да е супер по-яко. Тоест всеки не толкова бъгав китаец ще върши същата работа.
И проблемът с афтърмаркет медиите идва от VW, а не защото не може да се направи. Не се сработва добре с колата.
Дори 'екстрата' за автоматични чистачки не е домислена. Защото задната не се влияе от предните. И ту включваш, ту спираш. За задната не е добавена и функцията да поддържа (обръща) перото, което води до дразнещи звуци.
Климатроникът е далеч от умен такъв. Има доста по-добри. 3 зони е тотално излишно за голяма част от хората.
Елементарни неща не са домислени - примерно комфорт модула на стъклата.
Та да възвеличаваме чак толкова ... Прилична кола. Превъзхожда някои други. Отстъпва на други.
Затова и фразата - всеки си решава сам.
И пак ще попитам - какво толкова няма при конкуренцията?
Това, че някои неща не ги има на вторичен пазар или се забавят с някакви месеци при новите, не значи, че ги няма.
А и доста от конкурентите са в по-нисък ценови клас и хората се интересуват повече от цената. Вероятно затова не се кичат с всичко възможно.
Един базов пасат 8 не виждам да има нещо повече от базова френска. Даже обратното.
Това значи ли, че базов пасат не е кола?
И по темата - ако човек гледа базов пасат и малко по-високо оборудване на Октавия. Цената му се връзва. Защо не?
Може материалите да не са толкова мекички, но може и да не му пука на човек за това.
Мен лично не ме впечатлява толкова това.