Мнение за Пасат Б8

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за Пасат Б8

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 май 2021 11:28

VWGT написа:Другите асистенти поне си мълчат и нямат толкова пряко отношение към управлението на колата, светкат, мигат, но поне не се месят. Все още не съм изпитал "удоволствието" да усетя brake assist-а.

сложи един празен кашон на пътя и карай към него :Mr Green Fun

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Сря 26 май 2021 11:41

netizen написа:Не е само кодиране за pACC.

Поясни защо и какво е нужно? Ако радара ти е 2Q0 си се кодира без проблем и го правят. Тук съм го виждал - https://www.facebook.com/vagretrofitcoding/

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 26 май 2021 11:43

fur1ous написа:Когато си купувал твойта си гледал да е с повече екстри, сега не ти харесват ами много е просто, смени марката.
Гроздето е кисело нещо.

Кое грозде точно ми е кисело?
Хайде да не ми даваш наклон, какво да сменям и да ми правиш анализ какво съм купил?!

Стремя се да дам и друга гледна точка по въпроса с екстрите и асистентите. Трябва ли в един хор да пеем?
И мисля, че точно мнението на човек, който ги има всичките тези 'уникални' неща, е малко по-ценно от това на хора, които само ги възхваляват. Било от фенщина, било защото са ги платили и не върви да са се минали.
100% има и такива, на които много им харесват и си ги ползват. Не отричам и не правя такива твърдения!

Хубаво е да се пробват и всеки да си преценява дали си заслужава. За съжаление това е невъзможно. Защото разочарованието идва с времето. В началото и аз пробвах всичко. Дори се кефих. Просто спадна ентусиазмът.

Да се казва, че без някои неща колата не струва, не е правилно.
Най-малкото, защото трябва да е ясно на всеки преди покупка, че доста неща са бъгави: (това не е само мое мнение)
Лейн асиста - изпуска завои (бе заради маркировката).

АСС - не е да включиш и да се събудиш на морето. Много ситуации са супер опасни.

Комбинацията от двете може да бъде опасна! И трябва да се внимава. Затова аз съм спрял да я ползвам.
Но не казвам всеки да спре! Просто да се внимава.

Асистента за излизане от паркинг е тотално безполезен.

Самопаркирането служи само за забавление на децата, ако си полу кадърен шофьор.

Медия с цената на хубав компютър е на ниво 2006г. 100 пъти предпочитам да ми бяха сложили празен екран с връзка за телефон (хубава). Щеше да е супер по-яко. Тоест всеки не толкова бъгав китаец ще върши същата работа.
И проблемът с афтърмаркет медиите идва от VW, а не защото не може да се направи. Не се сработва добре с колата.

Дори 'екстрата' за автоматични чистачки не е домислена. Защото задната не се влияе от предните. И ту включваш, ту спираш. За задната не е добавена и функцията да поддържа (обръща) перото, което води до дразнещи звуци.

Климатроникът е далеч от умен такъв. Има доста по-добри. 3 зони е тотално излишно за голяма част от хората.

Елементарни неща не са домислени - примерно комфорт модула на стъклата.

Та да възвеличаваме чак толкова ... Прилична кола. Превъзхожда някои други. Отстъпва на други.
Затова и фразата - всеки си решава сам.

И пак ще попитам - какво толкова няма при конкуренцията?
Това, че някои неща не ги има на вторичен пазар или се забавят с някакви месеци при новите, не значи, че ги няма.
А и доста от конкурентите са в по-нисък ценови клас и хората се интересуват повече от цената. Вероятно затова не се кичат с всичко възможно.
Един базов пасат 8 не виждам да има нещо повече от базова френска. Даже обратното.
Това значи ли, че базов пасат не е кола?

И по темата - ако човек гледа базов пасат и малко по-високо оборудване на Октавия. Цената му се връзва. Защо не?
Може материалите да не са толкова мекички, но може и да не му пука на човек за това.
Мен лично не ме впечатлява толкова това.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 26 май 2021 11:45

fur1ous написа:

Поясни защо и какво е нужно? Ако радара ти е 2Q0 си се кодира без проблем и го правят. Тук съм го виждал - https://www.facebook.com/vagretrofitcoding/

Няма проблем за кодирането, но рядко има радари до 210км/ч , съответно ако не си с такъв - купуваш, компонент протекшън се сваля и т.н.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 26 май 2021 13:12

Моят АСС е до 210km/h, за този радар ли става дума?

Environment monitoring system "Front Assist", city emergency braking function (for automatic distance control ACC up to 210 km / h)

С кашона ще го тествам :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 26 май 2021 15:10

За най-базовия Пасат нямам преки наблюдения, но ето тук съм дал отзиви за един Comfortline 2.0 TDI 150 кс с ръчна кутия, произведен 2015 г., като отзивите са писани в началото на 2016, когато моделът беше още нов. Оборудването е доста базово за Comfortline, но пък за дълъг път е достатъчно, щом има ACC Пътуване с Passat B8 2.0 TDI до Германия....

Братовчед ми продължава да си го кара и вече му е врътнал над 100 000 км.

В началото на годината заедно му избрахме и внесохме за личен автомобил, който да кара жена му с децата и да ползва за почивките Passat Alltrack 2.0 TDI 190 hp 2018 г. на 54 000 км. с доста добро оборудване. Миналата седмица си говорихме и каза, че реално са коренно различни във всяко едно отношение двете коли. А сравнено с Honda CRV-то, което ползваше преди това на мястото на Alltrack-а пък съвсем. Каза, че с Alltrack-ът е удоволствие дори когато е с караваната и не усеща пътуването.

Естествено изборът зависи и от бюджета. Например брат ми имаше определен бюджет от 25-30 К лв и изискване колата да е комби, да може да се регистрира N1, да е 4x4, поне 150 кс, да има дисплей с възможност за Waze, да е на малко километри и естествено да е от VAG групата, защото имаме най-много познания при поддръжката на такива автомобили.

Нови коли за тия пари също има, но тотално неотговарящи на съвременното разбиране за комфорт и технологии. А и загубата на стойност след 3 години като процент щеше да е много по-висока.

И се намери такава кола. Skoda Octavia 3 Facelift 2.0 TDI 150 hp 4x4, 2017 г. на 51000 км. С новото 7-степенно DSG DQ381. В 30 000 лв с ДДС не само се достави колата, но се монтира оригинален теглич на бърза връзка в Еуратек, колата получи N1 сертификат, регистрира се, платиха се затраховките, обслужиха се маслата и филтрите на двигател, Haldex и DSG пак в Еуратек, купи се втори комплект оригинални стелки за зимата. Т.е. колата в този бюджет си стана напълно готова за пътуване и следващото обслужване е след 2 години.

Пасат с подобно оборудване и километри щеше да е минимум 10000 лв отгоре, даже и повече с обслужването и вкарването му в употреба. Затова и изборът се спря на Шкода, защото добре оборудвана Шкода е доста по-готина от базов Пасат. Което обаче не е същото за добре оборудван Пасат.

Всеки сам си преценява и естествено, че всеки човек се води от различни критерии. Аз например предпочитам да имам повече екстри. Бих карал примерно M5 competition или E 63s, но за момента Пасатът е това, което мога да си позволя и което считам за разумно. Навъртях му вече 11000 км и продължавам да се кефя всеки път когато се качвам в колата. Харесва ми и на външен и на вътрешен вид и като технологии. Единствено мощността започна да ми малее, но това е поправимо донякъде. Ползвам си всичките екстри и асистенти постоянно.

Вчера ходих до Шумен - на магистралата си сложих ACC на 156 км/ч, което е 152 по GPS и си се возих без да се притеснявам. После дойде Ришкия проход, пуснах спорт режима, изкефих се на пътя, като изключим дупките, които за щастие успях да избегна. Waze ми показваше какъв завой следва и къде да очаквам неприятни изненади. Както колегата горе - винаги карам с включен Lane Assist. Жената например на нейния T-Roc си го спира винаги и не му се кефи - въпрос на вкус и е хубаво, че си има бутонче на лостчето, което бързо те вкарва в менюто с асистентите и с две цъквания го пускаш/спираш. Помислено е по въпроса.

Start-stop, Auto hold, Side Assist също ползвам. ACC ползвам на магистрала и в задръстване от типа тръгни-спри. Отначало си мислех, че 360 градусовата камера е ненужна, но свикнах да я ползвам и нея. Понеже колата е с ниска броня, предната камера е много удобна когато паркираш напред към бордюр, в който може да счупиш бронята. Също така и като излизам от подземния граж, пред него на тротоара може да има дечица, които си играят, а видимостта е нищожна, защото наклонът е голям. Свикнах да включвам камерата, за да се уверя, че е безопасно при излизане. Страничните пък ми помагат да не жуля джантите, когато паркирам успредно на бордюр. Наистина е глезотия, живял съм и без нея, но като я имам си я ползвам при нужда, вместо да слизам от колата да оглеждам.

Има и доста други елементи, като твърдост на волана, дозиране на спирачното усилие и мн. други, кооито няма да изреждам сега. Прави някакъв гъдел. Поне за мен.

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Сря 26 май 2021 15:20

При мен разликата в скоростта от Waze и от скоростомера на колата е 7 км. Може би от гумите, не знам, аз съм със стандартните 17-ки.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 26 май 2021 15:23

Процентно е отклонението. Виж как е при 80 и при 160 примерно.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 26 май 2021 15:47

netizen написа:Процентно е отклонението.

Мисля, заложеното отклонение в колата е стойност, а отклонението на GPS е процентно. Поне така знам аз?

Аз, с моя размер по-големи гуми, нямам отклонение никакво с Waze до един момент.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 26 май 2021 15:54

group® написа:
fur1ous написа:Когато си купувал твойта си гледал да е с повече екстри, сега не ти харесват ами много е просто, смени марката.
Гроздето е кисело нещо.

Кое грозде точно ми е кисело?
Хайде да не ми даваш наклон, какво да сменям и да ми правиш анализ какво съм купил?!

Адмирирам подобни мнения...които вкарват доза обективност въпреки субективната оценка и дават по реалистични очаквания на хората които се нуждаят от него.

Потребителски аватар
steich
Автомобил: Passat B8 2 TDI 190hp DSG 2017
Контакти:

Мнениеот steich » Сря 26 май 2021 17:15

В някои случаи се налага смяна на радара отпред, но пък за около 70-80 евро се намира и то нов.

Моя беше 3Q0907572C и се наложи смяната му с 3QF907561D за да може да се кодира pACC.

До колкото за екстрите, хора които държат на екстри при покупката на автомобила си ги ползват ... рядко някой купува кола с фулл екстри, не знае какво има и не го ползва ... по скоро това е при старите коли, където цената на екстрие и броя им е минимална спрямо общата цена.

При мен странно нямаше никакъв круиз контрол нищо че имаше Front assist + Sign assist т.е. радара и камерата на стъклотоси ги има ... и естествено си го добавих, нищо че не беше евтино ... но не е с идеята просто ей така да го има само ... ползват се постоянно всички екстри.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 26 май 2021 23:53

silent написа:...мнения...които вкарват доза обективност въпреки субективната оценка и дават по реалистични очаквания на хората които се нуждаят от него.

Аз мисля, че това е идеята на форума!
Има някакъв небивал интерес и търсене на В8, което е супер, но ние кат VW форум трябва да отбележим с всичките му аспекти.
Да, яка кола е, но нека сме честни - има недостатъци!

Преди време ме обвини някой, че съм бил разправял как старият ми пасат (5,5 2.8 4motion) бил най-яката кола.
Първо - не е вярно! Аз бях от първите, които каза, че автомата е лайно.
Второ - винаги съм предупреждавал, че колата е капризна (всички течности трудно ги задържа)
Трето - В5 имаше някои революционни неща за времето си. В8 - няма!
Сега е пълно с теми за него и всичките му проблеми. Ама някои неща не се помнят .. Разбрах си урока!

Сега също казвам - В8 е добра кола, но далеч от идеалната.
В5 имаше яки неща като Торсен, окачване, алуминий... Абе яки неща за времето си. Тях съм и хвалел!

В8 има едни екстри, които са яки, ама не толкова. Вече казах за 4 завиващи колела - еми това би ме изкефило повече от всичко. Еле с халдекс!
Но на В8 нито двигателите са яки, нито скоростите, нито окачване! Това са фактите. Приемете ги!
Другото ми е малко ... cheesy!

Едно хвалебствие на супер модерните екстри, които веднага заменям за як атмосферен мотор и яка скоростна кутия, която предава към Торсен!

Но такъв е новия свят. Приспособявам се. :biggrin

Някои хора казват, че не съм бил фен на марката, щом говоря такива неща.
Ми Ок, нека не съм фен тогава!

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 27 май 2021 8:59

Докато всички не се съгласим, че перфектна кола няма и всяка си има и своите недостатъци, винаги ще се нападаме един друг, вместо обективно да си изразяваме мнението по конкретен модел. Автомобила не е само за: Придвижване от точка А до точка Б, където приключват разходите със закупуването. Има недоразумения във водачите и производителите по отношение на какво ли не. Темата е безкрайна, ако ще си вземате Б8 с всички екстри и не знам си кво, ем то почти влиза в цените на Ауди - щом хората държат да им е премиум. Обаче за цената на Б8 си вземаш Октавия /която обективно е в класа на голф и платформата на голф/ и ти остава една добра сума пари за "черни дни" Хора има всякакви, докато се опитваме да убеждаваме другарчето, че то е смотано и е направило грешен избор.... еми ... не е това целта на този форум, виж в bg mama е друга бира примерно. Трябва да проявяваме уважение към личния избор на другарчето, защото не знаем цялата история, та може избора му да си е точно намясто и правилен. Накратко както Алеко е казал: "Разни хора, разни идеали"

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Чет 27 май 2021 23:49

group® написа:
silent написа:...мнения...които вкарват доза обективност въпреки субективната оценка и дават по реалистични очаквания на хората които се нуждаят от него.

Но на В8 нито двигателите са яки,
280 коньовият бензин е хем много як, хем напълно безпроблемен.

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Пет 28 май 2021 8:16

Точно преди няколко дена информативно гледах обяви за 280 коня в Германия и общо взето минуса са цените.
Моята преди 3 месеца я взех за 44 К, което по принцип не са малко пари а тези TSI-тата средно се движат около 10 К отгоре(понякога и малко повече)...гледах аналогични коли на моята- пробег 50-60 К км, много добре оборудвани.
Първоначалната цена е ясна, но все пак не всеки би дал такива пари за 5-6 годишна кола, дори и на малко км. Иначе, са интересна алтернатива за почивка от тракторите. :smile

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”