Покупка-Поло-препоръки!!!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Покупка-Поло-препоръки!!!

Мнениеот stefan4o » Пет 25 мар 2011 23:34

Е, на тоя Пасат, който споменаваш (предполагам визираш Б3 модел до 1993г.) моторетката е карбураторна, не моно. Затова те попитах за 1.6 моно при Пасат mhihi
Плюс това тук говорим за доста по-нови автомобили, от чието поколение Пассат ползват минимум 100 бензинови коня и поне 90 турбо-дизелови :beer Нали някак не е коректно да сравним Поло от 1999 година с Пассат модел 1989, когато стандартите за мощност и динамика са били коренно различни :beer Да не говорим, че едното ползва добрия стар карбуратор, а другото МПИ, което е светлинни години разлика от карбуратора.

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Пет 25 мар 2011 23:41

Да ти кажа виждал съм 1.6 пасат,може да е карб. не споря,карал съм,може да има разлика голяма,но трябва да се съгласиш,че бензина е по-непретенциозен отколкото дизела,по-евтин за подръжка,а и за млад шофер е по-добре(не от страна на безопаснот :D ).Не прочетох от къде си,но тук в Сф.,в задръстванията с тази малка кола,може да направиш доста коли за пошмешище.А от светофар до светофар не ми се опъват дори и а4 110 тди.
Когато човек олегне и иска просто здрава кола,която ще го предвижи от точка А до точка Б да взима дизел.На годините на мен и колегата намя смисъл :twisted:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 25 мар 2011 23:47

За това, че бензинът е по-непретенциозен си прав. Никъде не съм казал обратното. Просто не видях смисъл да сравняваме коли от различни класове и поколения и затова предпочетох да споделя тези неща да не объркаме съвсем човека, който си търси кола. Току-виж харесал някой Пассат Б3 1.6 и се отказал от Поло mhihi За нов шофьор и първа кола не знам кое е по-подходящо. Аз смятам, че се справям еднакво добре с бензинова, турбо-дизелова и дизелова зад волана. В смисъл трябват ми сигурно няколко пресечки и светофара за да "свикна" с дадена кола. Като имах по-малък стаж зад волана може би това време беше малко повече. Но не мисля, че дизел или бензин е критерий за първа кола. По-скоро критерий е мощност и цена на поддръжката. Ако говорим конкретно за Поло има вариант и за ТДИ, но той се монтира само на седана и комби-версиите (Класик и Вариант). От тая гледна точка бих се поогледал и за някоя Ибиза с ТДИ, ако търсех хечбек. :beer

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Съб 26 мар 2011 0:12

Да ти кажа моето мнение е на студент.Пари за колата,само когато откаже да варви :Д.Патил съм от дизел и повече няма да купя( блок спука на едната,комресия на другата,и на послената даико ремак с ролка каса на 2 хил километра.Вижда се,че ремъка е прерязан се едно с нож от вала....)

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 26 мар 2011 6:34

До тук само объркахме момичето ,което иска мнение! Поне се изясни, че бензиновите двигатели на полото са по-подходящи за жена, от гледна точка на обезшуменоста в купето ! Но за подръжката не мога да се съглася ,че бензина е по-евтин.На моят двигател досега не съм му правил нищо!Като изключим модификациите по-мое желание-портване на колектори,затапване на егр-а,спортен филтър.Искам да ви кажа само, че след тези манипулации по мотора, мъртвеца се събуди mhihi и дърпа яко.Ускорението в ниските обороти се увеличи,намаля пушека от ауспуха,повиши се максималната скорост и намаляха вибрациите в купето .Преполагам че тези вибрации са се дължали на детонации в цилиндрите ,поради недостатъчният дебит на въздух-причинен от нагара по колекторите ,които образува ЕГР-а.Единственият недостатък е -много е шумен мотора-сега работи само с чист кислород,няма вкарване на отработени газове обратно! Иначе по темата-за момиче- бензиново поло 1.4 16 V 101 к.с :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 26 мар 2011 9:31

stefan4o написа:Е, на тоя Пасат, който споменаваш (предполагам визираш Б3 модел до 1993г.) моторетката е карбураторна, не моно.

Колега, има Пасат B3 1.6 моно, около 90-та ги слагат, мога дори да ти покажа един :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 мар 2011 9:36

1F го дават моно, наистина, само че аз наживо не съм виждал все още такъв :bowdown Идеята беше, че сравняваме малко кон с кокошка. Плюс това блокът на 1.6 при Пассат Б3 и този на Голф Мк3 и поло 6Н с 1.6 моно и многот. 75 коня са различни, така че се касае за два доста различни като конструкция и изпълнение двигателя. Общото е само, че и двата са 1.6 и са 75 к.с. :roll:

balev64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balev64 » Нед 27 мар 2011 16:14

От около месец и половина съм с VW Polo 96г. 1.6 75кс двигател АЕЕ и да ви кажа честно съм много доволен от автомобила.След като го закупих веднага го вкарах в сервиз за смяна на консумативи ( масло , филтри , ремък) също така му смениха и предните дискове защото бяха доста ама доста износени тампони на предните амортисиори изправяне на 2 от джантите и цялата работа ми излезе на 680 лева след което последва и слагане на аларма още 120 лева бе хванах си хиледарката с всички дребни неще който съм вземал и прочее единствено 1 нещо ме дразни някакъв шум който се появява от време на време.Отначало си мислих че някъде някоя кора ми трака но след това установих че се чува сякаш из под скоростната кутия или някъде там.И наскоро с един приятел бяхме в колата и той чу шума и ми каза че може кардана ми да е разхлабен и от там да идва този звук трябва да ида на сервиз тези дни и да видя от какво е точно и ако има хлабина да се затегне!

maia_bo
Автомобил: WV Polo
Двигател: AFE 98

Мнениеот maia_bo » Нед 27 мар 2011 21:21

здравейте,
Dizel_fen не е активна обявата защото полото е вече пред входа ми :)
взех го в петък след обед,регистрирах го в кат,сега остава смяна на консумативи и разодка до данъчното, и мисля да му направя пълно автокаско :)
WV Polo черен графит, 1.9 SDI, октомври '98, с климатик, 5 врати, касетофон и cd чейнджър, стандартния комплект с инструменти (и нито една кола досега не е имало, или най-много е имало само крик)и резервна гума чисто нови = 3500лв.
взех го най-вече защото ни направиха 500лв.отстъпка + екотакса за сметка на автокъщата, с транзитни номера и ГО за 3 месеца,на кукличка е - много е свежо, все едно сега излиза от завода и никой не е сядал на седалките, много запазено, лъснато, пастирано, чисто и ароматизирано, на 143 хил. км. :)
взех го най-вече защото нали знаеш от което бягаш то те застига :)
не исках първата ми кола да е черна, не исках да е със сив почти бял салон, и не исаках да е дизел и поради тази причина, защото ако взема това което най-много ми хареса на салон и външен вид (понеже от друго не разбирам )може да има после много забележки и т.н.
от 2 дни карам колата вече й навъртях около 70км. много тихо работи двигателя почти не се чува, много лесно влизат скоростите, а педалите на съеденителя, спирачките и газ-та не дават да ги докоснеш с 2 думи вече съм влюбена в тази кола и страшно много ме радва, ужасно щастлива съм :)
пожелавам много здраве на всички в клуба и дано ви сполети подобна радост на моята :)

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 29 мар 2011 19:55

balev64 написа:От около месец и половина съм с VW Polo 96г. 1.6 75кс двигател АЕЕ и да ви кажа честно съм много доволен от автомобила.След като го закупих веднага го вкарах в сервиз за смяна на консумативи ( масло , филтри , ремък) също така му смениха и предните дискове защото бяха доста ама доста износени тампони на предните амортисиори изправяне на 2 от джантите и цялата работа ми излезе на 680 лева след което последва и слагане на аларма още 120 лева бе хванах си хиледарката с всички дребни неще който съм вземал и прочее единствено 1 нещо ме дразни някакъв шум който се появява от време на време.Отначало си мислих че някъде някоя кора ми трака но след това установих че се чува сякаш из под скоростната кутия или някъде там.И наскоро с един приятел бяхме в колата и той чу шума и ми каза че може кардана ми да е разхлабен и от там да идва този звук трябва да ида на сервиз тези дни и да видя от какво е точно и ако има хлабина да се затегне!

Да-а-а,кардана ще да е.На мойто реактивният двигател след кат съм хапнал бобец.В движение ли трака или кат не си в движение?Я виж ,когато си спрял и натиснеш съединителя дали не намалява тракането.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 29 мар 2011 22:53

Къв кардан бе :woooow: тва да не е Газка :043: (че дори и не е със задно горкото Роло) ...

nikolaitabakow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolaitabakow » Сря 30 мар 2011 10:41

Откъде знаеш.Може да е със задно :shock ,ама се съмнявам :D

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 30 мар 2011 18:38

Дай кода на мотора,за да видим SDI-ли е! Много ще се радвам да не е AEF-кода на мотора! Честита придобивка и дай някоя снимка на двигателя и салона !Смени ли маслото? Ако не си веднага го смени -да се надяваме че няма някоя руска добавка в него.Този двигател е доста шумен-чувал съм читаво SDI как работи(доста е шумно) Помпата може да е на закъснение-от там е тиха колата.Виж не искам да те притеснявам -но знам всички номера на джамбазите! Дай едно по едно да елиминираме прикритите проблеми!

hyuseinstr
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 AJM 2000

Мнениеот hyuseinstr » Сря 16 ное 2011 20:18

Здравейте колеги от днес съм собственик на поло 6n 1996г. та искам да ва питам като я купувам пишеше че мотора е 1.4 мпи 75 к.с. обаче аз бях гледал тука темине и доколкото разбрах няма поло 1.4 с 75 к.с. викам си добре 60 коня е полото и го взехме. после след като го регистрирахме гледам големия талон код на двигателя AEE който доколкото знам е 1.6 кубика и наистина е 75 к.с. и сега не знам и аз с какъв двигател е полото. как мога да разбера наистина с какъв двигател е.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Сря 16 ное 2011 20:52

На блока отстрани под делкото пише, но най-вероятно е това което ти пише в талона. Отпред на гредата над фаровете има табелка там също трябва да пише. Ако имаш съмнения дали е 1.4 АЕХ или 1.6 АЕЕ можеш да видиш и компа. Първия е с Бош, втория с Магнети-Марели. Има и други разлики, ако не се ориентираш пиши и ще ти ги кажа.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”