Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Мнениеот stefan4o » Нед 06 фев 2011 21:28

eng написа:
stefan4o написа:Колега eng. А как биха ти прозвучали 120 000км навъртени в България от предимно жена-шофер (баща ми я кара по-рядко, ама той е от типа "всяка дупка е моя", просто наистина цели почти всяка дупка)? Окачването все още не е мръднало - вече 4та година и 120к км mhihi

Е 120к не са като 12к. нали?Евала за такова окачване за джетата от профила ли става въпрос?Иначе и аз мога да се похваля с безпроблемен пробег на едно Ауди Б4 на което за 3 години и половина почти 140к. и сменени само двете предни биалетки още като го купих.Оттам нататък само каране без нещо д акаже хлоп или троп.

Всъщност говорех за пасата на родителите ми. Б5.5 1.9ТДИ... Джетата още не съм й навъртял толкоз километри, не знам дали изобщо ще успея, тъй като я ползвам предимно до работа и обратно...
ми не, намеквам, че дори да имаш каско пасата е често краден, седиш 2 месеца без кола и после пак всичко наново с търсене на екземпляр. А форд не е апетитна кола за крадене, освен това мондео мк3 не струва 3 хилки, ами си започва от 6 минимум....
Поне това е една от причините да не си вземам пасат, нямам гараж, не искам да й треперя.

Аз си мисля, че това време с кражбата на коли е отминало и вече не е чак толкоз актуално. Когато колата ти има каско не виждам кой би тръгнал да я пипа mhihi Иначе за неудобството и седянето без кола си абсолютно прав, но мен лично това не би ме спряло да купя колата, която искам, независимо дали говорим за Мерцедес, Ауди, Фолксваген, Лада или Шкода...

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 06 фев 2011 21:41

stefan4o написа:Всъщност говорех за пасата на родителите ми. Б5.5 1.9ТДИ... Джетата още не съм й навъртял толкоз километри, не знам дали изобщо ще успея, тъй като я ползвам предимно до работа и обратно...

Е ми да още по-похвално, противно на повечето твърдения за кашкавалените носачи.120к не са 12 нали? :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 фев 2011 21:49

В интерес на истината по въпросния Пассат има правени само техн.обслужвания и смяна на консумативи, има сменен някакъв маркуч за турбото ли, кулера ли, не знам и аз, преди два месеца й смениха маховик+съединител с прилежащите му лагерче и не знам си какво си там, климатроникът е обслужван мисля 1-2 пъти, имаше проблем в огледалото, един тъпанар го строши скоро, купихме друго, включихме го и си заработи перфектно подгрев и ел. реглаж. Чак сега тези дни започна с проблемът със забиването на муцуната и пренадуването на турбината, който се надявам да не излезе много дебел като цена и това е равносметката за повече от 3 години и 120к км навъртени из българските лунни пейзажи. Ползват се хубави масла 5В40, предимно Кастрол, сменят се филтрите навреме и така. Който си мисли, че са много трошливи да не си купува, въпрос на късмет е на каква ще уцелиш :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 06 фев 2011 21:52

stefan4o написа:преди два месеца й смениха маховик+съединител с прилежащите му лагерче и не знам си какво си там,

Може ли да споменеш каква цена бяха частите и колко е платено за смяната!Благодаря предварително!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 фев 2011 21:57

Мога, не е тайна. Пълен комплект на ЛУК маховик+съединител към 1100 лева, някакво като лагерче също беше за смяна, което мисля седеше някъде преди или след маховика (цена оригинално към 70 лева, то едно като планка представляваше, супер смешно), за труд взеха 120 лева момчетата и са наистина големи пичове. Колата стана готова в рамките на работния ден, като по наша вина ги забавихме 2 часа, заради намирането на някои от тези части... Освен тези неща смениха, маслото и всички филтри по колата и баща ми им остави още към 20 лева мисля...

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Вто 08 фев 2011 15:50

StreetThug16V написа:Колега, окачването хич не ти е проблем ако вземеш Пасата. Преди да взема този 5.5 имах Б5, който е със същото окачване, навъртях му около 12000 - никакви проблеми. Като купих този, имаше потропване отдясно, с течение на времето се появи и от лявата страна. Отидох в сервиз за смяна консумативи - всички възможни ролки, ремъци, масла и т.н. и му казах на майстора да погледне окачването. Човека ми купи един цял комплект 12 части за 310лв и вече около 7-8000 км в София не е мръднало. Ами дори и на всеки 30000км да го сменям, (което не ми се вярва, при положение, че карам доста внимателно) за 300лв е все тая. Евентуален по-голям разход е комплект съединител с маховик и рейка, но това се проверява преди покупка. Даже рейката може да я махнем от списъка, защото се рециклира за 300-350лв при Жан.
А и защо искаш да се наказваш с тия мотори 1.6, 2.0? Това са лакоми мъртъвци.
Ако ще е бензин - 1.8Т или нагоре. А при 10,000 на година забрави за газ - няма никакъв смисъл.

Съгласен съм колега, но читаво 1.8Т е поне 2-3 хил. отгоре на по-слабите мотори и както споменах е на цената на дизела. Споменал си, че има и маховик съединителя му, което също може да доведе до инвестиции :) Ясно е че 1.6 и 2.0 са слаби за купето, но само с такива двигатели цената е сравнима с тази на Мондеото.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Вто 08 фев 2011 15:55

M.KoBrEtI написа:И аз така знам че Фордовете не са за гаЗ mhihi По-добре пасата и то задължително на газ щото този 2.0 в града харчи като за световно. Ами това е, ако искаш виж и Вектра, здрава е но дизайна е отврат и вътре и вън.
Аз бих избрал по добре BMW 318 2000 преди фейслифта - същите пари за ще даваш за поддръжка като на Пасат. Мотора се води 118к.с. и е доста здрав. Проблеми ще имаш с окачването щото е алуминии, но поне е с 2 носача а не като пасата с 4 :wink:

БМВ-то е малко извън темата, но нищо чудно накрая и до него да стигнем :D
То по принцип е леко по старо като модел, но причината да избягвам такива коли е задното предаване! Не съм карал на задно, а ми се струва, че без ESP зимата на сняг ще е мъка... поне такива приказки чувам :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 фев 2011 17:29

За съжаление и ESP няма да ти помогне особено много зимата. Гледал съм много интересни клипчета из заснежена Канада, където сравнително нови модели на БМВ се окопават качествено в снега mhihi

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 08 фев 2011 21:35

pakumba написа:....е със система за променливо газоразпределение /не точно де, променя се колектора и съответно количеството постъпващ въздух/ и има въртящ момент още от ниските. Предполагам е добре.

Че това го има и AFT мотора на VW още от 92-3 година.

Още един глас за VW.

Форда е просто класа надолу, а разликите в цените на частите не са чак толкова големи.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 08 фев 2011 21:46

freestyler911 написа:
pakumba написа:....е със система за променливо газоразпределение /не точно де, променя се колектора и съответно количеството постъпващ въздух/ и има въртящ момент още от ниските. Предполагам е добре.

Че това го има и AFT мотора на VW още от 92-3 година.

Още един глас за VW.

Форда е просто класа надолу, а разликите в цените на частите не са чак толкова големи.

Не е класа надолу форда. Предполагаш че е скапан като предишните но не е. АФТ е двигател с 2 клапана на цилиндър и няма нищо общо с променливо газоразпределение

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 08 фев 2011 22:22

hooligan_sk написа:
Не е класа надолу форда. Предполагаш че е скапан като предишните но не е.

:да:
И двете са среден клас.
Просто Пасата е малко по-престижен и малко по-качествен.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Вто 08 фев 2011 23:47

Предполагам, че имаш същата тема и във форума на Форд. Също, и че колегите от там са ти дали сходни мнения. Знам какво е да търсиш автомобил в тоя клас. Истината е, че не искаме да се пре**бем с покупката. Сега, един колега го каза най-вярно - колата те намира, като я видиш и ти проговаря :) .
Темата си е тема почвай да разглеждаш колите, няма какво да му мислиш. Дори при теб е по-лесно - избрал си си два модела :D . Аз избрах пасата Б5 - дизел, сравнително мощен, 116 кончета, много лукс ( типтроник, кожа, климатроник.....подгряване,...). Освен това зад всеки ъгъл има пасати на части и мнооооого хора карат такива. За Форд не знам как са като части.Пасата е Голяма кола, голям кеф. Форда от друга страна си има своите предимства ама си е баш средна работа.. Както знаеш със старите коли е до късмет. Може да няма читав VW, пък форда да е слънце - зимай форда тогава.
(ама пасата си е по-красив)

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Пон 14 фев 2011 1:07

Като бивш собственик на пасат Б4 да кажа че се обзаведох с Мондео 2005г. 1.8 / бензин / 125 hp на 73000 км с два комплекта гуми и джанти купувано от Мото Пфое с пълна сервизна история.
Много съм доволен от колата, страшно запазена / почти нова /, няма нищо за правене по нея.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 14 фев 2011 2:50

escrime написа:Точно такъв Форд хвърли съединител на 30 и няколко хиляди километра. Каран от 1 човек и то не душмански. Знам, че бързо последва и продажбата му.

Върху останалото нямам наблюдения.

подкрепям напълно
През 1999г.,баща ми си купи Форд Орион 88г. 1.6Д(нов внос) на външен вид отличен,двигател също,след 3 месеца започна да хвърля по малко антифриз :Mr Green Fun ,а малко след това на път за село при скорост от около 80км/ч едната релса на шофьорската седалка се откърти от купето и опря в пътната настилка,зад колата заизлизаха искри като от ъглошлаиф,някак си успяхме да прикелемезим работата за да се приберем обратно в града,установихме яко ръждясало купе.Седмица по-късно форда беше продаден 3 пъти по-евтин от закупуването си на един смелчага от ромски произход(те си тачат марката),като му беше обяснено за ПРОБЛЕМИТЕ!!!Бащата си купи голф,а малко по-късно Пасат Б3.5,който кара и до днес.
Просто споделям опит,колегата все пак ще прецени за себе си коя марка да избере.

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пон 14 фев 2011 2:58

Както е казал народа "който дава парите,той поръчва музиката" :да: Така,че ти си решаваш най добре колега :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”