Skoda Fabia - покупка на нов автомобил?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Skoda Fabia - покупка на нов автомобил?

Мнениеот WDW » Чет 28 апр 2011 13:33

Леле каква дискусия се е разгоряла... :D
Joker, само подпали страстите. Лично на мен също повече ми харесва стария модел на Фабия. По-изчистена е, и по-мъжка стои. Но жената си хареса повече новата. И май колегата, който по-горе спомена за дизайнерската зайгравка и майчинския инстинкт, е прав. И точно това влияе на жената.
По отношение на дилемата стар-нов автомобил, вече съм се накарал достатъчно на стари коли и не искам повече. Самото усещане, ти да си този, които ще свали найлона от седалките е несравнимо и това си има съответната цена.
Както и да е - скочихме в дълбокото и подписахме договора. Включихме и две годишната допълнителна гаранция (хубаво-лошо, ще видим).
Колата е 1,2 ТСИ оборудването е селекшън. Надявам се само да се кара и да нямам проблеми със сервиза. То и жена ще я кара. :lol:

А аз вече започвам да мисля за Йетито (1,2 ТСИ) .... :mrgreen: Дали да пусна нова тема ??

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 28 апр 2011 13:35

пусни,няма лошо
Трябваше да поръчате амбиенте :wink:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 28 апр 2011 13:47

Аз съм с удължена гаранция и ми е доста по-спокойно, по дълагата гаранция винаги си заслужава. Колата ти е с променлив сервизен интервал което означва, че най-много два пъти ще трябва да я обслужваш в Еуратек.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 28 апр 2011 14:01

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 28 апр 2011 14:48

Аз единственото лошо с което мога да кажа за шкода е за сервиза им. :banghead: Там както каза колегата трявба да минаваш само да поздравиш майка им.
Иначе от шкодите съм карал почти цялата им гама, като служебни и съм доволен, но сервиза е под всякаква критика, едно масло с филтрите на Фабиа ги сменят 5 часа, пък после и почти 300 лв. ми взеха :banghead:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 28 апр 2011 15:01

Моля за уточнение по отношение на сервиза на Шкода - колегата минава да поздрави хората, или майките им?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 28 апр 2011 15:04

поздравявам хората в сервиза.Майките не ги намесвам.Не съм видял лошо от тях mhihi
Колата е била само на 1 непринудено обслужване :lol:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 28 апр 2011 15:51

Честито на колегата със здраве да си я ползва, а за сервизите няма смисъл да говорим и Порше и Еуратек са достатъчно зле. В Еуратек са ми губили 5 часа за да установят изгорял баласт на ксенона, колата беше гаранционна и го смениха безплатно накрая. В Порше преди празниците ме набутаха 900 лв за задни спирачни апарати с обяснението че са запушени :screwy.Всъщност реалният проблем са запеклите пробки за обезвъздушаване(трудно се отвиват), едната я бяха извадили с част от резбата на апарата и тъй като няма кой да направи нова пробка и да нареже нова резба в Порше трябваше да сменя апаратите.Ходи докажи монтьора ли е бил некадърен с развиването или наистина не е тръгнала пробката.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 28 апр 2011 17:28

hooligan_sk написа:
Stivi написа:Тоя Г4 да е запазен колко да е запазен,все пак си е поне на 8г и на N хиляди километри :wink: Само човек дето не е карал нова кола на която 100 000км капака и се вдига само за обслужване и течност за чистачки и няма троп и скръц може да предпочете втора употреба ако има парите за нова :!:

Аз периодично карам Супърб предаден от Еуратек на 02.2008г. на 50 000км. е сега, без проблеми. Бих предпочел запазен Г4 1000 пъти пред новия шкодилак. Мислил съм да сменя моя голф с нова Фабиа и съм ги гледал/карал, абсолютен downgrade е!!! Сори :oops:

Това е яко за бисерите. Добре че не караш Голф 2, та да го сравняваш него :applause:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 апр 2011 20:41

bnick написа:
hooligan_sk написа:
Stivi написа:Тоя Г4 да е запазен колко да е запазен,все пак си е поне на 8г и на N хиляди километри :wink: Само човек дето не е карал нова кола на която 100 000км капака и се вдига само за обслужване и течност за чистачки и няма троп и скръц може да предпочете втора употреба ако има парите за нова :!:

Аз периодично карам Супърб предаден от Еуратек на 02.2008г. на 50 000км. е сега, без проблеми. Бих предпочел запазен Г4 1000 пъти пред новия шкодилак. Мислил съм да сменя моя голф с нова Фабиа и съм ги гледал/карал, абсолютен downgrade е!!! Сори :oops:

Това е яко за бисерите. Добре че не караш Голф 2, та да го сравняваш него :applause:

Повечето хора въобще не са се интересували от платформи, шасита и изобщо не се ориентират в различните поколения на техниката - само повтарят нова та нова кола - и ти ли си така? :roll:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 28 апр 2011 21:11

Забрави да кажеш още, че повечето никога не са купували нова колата от магазина, така че няма как мненията им да имат голяма тежест при положение, че имат минимален опит.

По-голяма част от потребителите все още имат доста ниска потребителска култура (да си го кажа направо не са ориентирани като хората) що се отнася до покупката на чисто нова кола и не знаят какво да гледат/питат и т.н. по времето на целия процес на избор и покупка на нов автомобил.

Ама това е нормално докато един средно статистически западняк за период от 20-30години изкарва от автосалона всяка 3-4-та година нова колата, то на средно статистическия българин, ако има парична възможност и желание за нова кола това му се случва доста по рядно.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 29 апр 2011 21:26

niikoo_1 написа:Забрави да кажеш още, че повечето никога не са купували нова колата от магазина, така че няма как мненията им да имат голяма тежест при положение, че имат минимален опит.
По-голяма част от потребителите все още имат доста ниска потребителска култура (да си го кажа направо не са ориентирани като хората) що се отнася до покупката на чисто нова кола и не знаят какво да гледат/питат и т.н. по времето на целия процес на избор и покупка на нов автомобил.
Ама това е нормално докато един средно статистически западняк за период от 20-30години изкарва от автосалона всяка 3-4-та година нова колата, то на средно статистическия българин, ако има парична възможност и желание за нова кола това му се случва доста по рядно.

Koлега,защо ни мислиш за толкова неграмотни???Или смяташ,че не си купуваме нов автомобил защото нямаме пари за това???Грешиш!!!Всеки си е направил сметката,кое му е по-изгодно.На мен лично ми е далеч по-изгодно да имам добър автомобил 2-ра ръка(без значение на колко години е!) отколкото нов....И не става въпрос за нова кола въобще,а за нова кола в България....лизинги,скъпо автокаско,"оторизирани сервизи"(които така ти съсипват колата,че като свърши гаранцията само мечтаеш да я продадеш),застрахователни уловки...всичко това си е типично по български!И докато в България все още е далеч по-поносима сервизната поддръка на колите(заради по-евтиния труд) много българи ще продължават да избират кола 2-ра ръка...Не защото са неграмотни и с ниска потребителска култура!!!!Все пак с парите за една нова кола можеш да си купиш поне две коли 2-ра ръка-достатъчно добри за те возят без проблем по 5 години всяка!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 29 апр 2011 21:30

хехе,ама те по цял свят са скъпи новите коли,данъци,такси и всичко свързано с коли mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 29 апр 2011 21:37

LILO&STICH написа:хехе,ама те по цял свят са скъпи новите коли,данъци,такси и всичко свързано с коли mhihi

Ааааа... :mrgreen: не е съвсем така!И данъци и поддръжка(сервизите там :banghead: :banghead: :banghead: ) на стара кола на Запад идват доста дебело,та затова хората си ги продават на Изток....ние да :banghead: :banghead: :banghead:

Последна промяна от joker на Пон 02 май 2011 19:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 29 апр 2011 21:38

то и тук ще стане така.Има време mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”