Избор "нов" автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Избор "нов" автомобил

Мнениеот Vlad777 » Пет 11 мар 2016 0:30

Миналата година брат ми е дал над 5000 лв за ремонти на една от служебните зафири. Продадоха я и купиха нов пасат, който по разчети ще излезе по-евтин от зафирата.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 11 мар 2016 8:04

Ако ще е Зафира 1.8,взимай със 125кс.
115 коньовия над който имах наблюдения беше една яма за пари.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Пет 11 мар 2016 8:36

Колега това един и същ мотор,версията с 125кс е по нов и се слага в астра х и вектра с.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 11 мар 2016 9:30

danaildel4ev написа:версията с 125кс е по нов и се слага в астра х и вектра с.

Точно за това го съветвам да заложи на него.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 11 мар 2016 9:52

Да - Рено Сценик не са лоши - колкото и да са подценявани като "френски чекии". :biggrin

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Пет 11 мар 2016 9:55

Колега с тая зафира ще се видиш в приключение . Много кекав и проблемен модел е това. Ти си знаеш най-добре но да не кажеш че не сме те предупредили .
Иначе си прав - получаваш точно това за което си платил - затова при опел цената е една а при VW е друга.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 11 мар 2016 9:59

dushanov написа::love.vwclub Благодаря на Всички Колеги, които дадоха мнение!
За съжаление, разполагам с бюджет до 7х лв (като предвиждам мин. 1000лв за доп. разходи). За тези пари хубав (свестен) автомобил от ВАГ-групата няма как да се намери с моите критерии. За Алтея не искам и да си помислям-по нищо не отговаря на това което искам освен XL, но и там отзад е... :thumb_down
Засилих се към Зафира А, което никак не ме радва. Но за тези пари получавам точно това, което плащам. За разлика от ВАГ-а (няма какво да се лъжем) :redface
Та Зафирата ще е 1,8 115к.с, или 125. Днес карах такава по същия маршрут, който изминавам всеки ден до работа (10км отиване и 10км връщане). Много е запазена, но Толедото ми вози някак си по-меко. Уж е по-леко...и седан. В дилема съм. Като премахна ОГРАНИЧЕНАТА ВИДИМОСТ, И ШУМА от ПО-ГОЛЯМОТО КУПЕ Е ПРИЕМЛИВО. :confused

П.С. :love.vwclub обаче "няма стинки" за по-голям VW от моя явно... :banghead

защо бягаш от пасат B5.5 комби бензин ?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 11 мар 2016 10:01

Като изключим пословично калпавата ел.инсталация на Сценик, другото е на прилично ниво.
Въпроса при тях е не дали ще ти изгори инъче много ефектното светещо табло, а кога :smile

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 11 мар 2016 10:01

съгласен съм с колигите zafira освен че вози твърдо е и доста проблемен мой познат има такава 1.8 от германия на реални километри,но това не и пречи почти всяка седмица да му прави проблеми иска да я продава и да си взема vw

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 11 мар 2016 10:29

Някъде в темата беше споменал Премаси, това е един много добър и рационален избор съобразен с бюджета и последващите разходи за обслужване и евентуални ремонти. Помисли и по-този въпрос, колата нито е конфортна, нито блести с някакъв лукс, нито е нещо кой знае колко впечатляващо като външност и дизайн.
Но, е изключително здрава и евтина за подръжка, като няма възел по-двигател, трансмисия, ел.инсталация или окачване който да създава проблеми. Материалите в купето са качествени и достатъчно добре напаснати и сглобени за да няма троп и хлоп. Мястото и в купето и в багажника е достатъчно за твоите цели. Цените на авточастите са на абсолютно приемливи да не кажа народни цени, като едрогабаритни части и такива втора употреба има абсолютно всичко на смешни цени.
При нормална експлоатация от предишния собственик, не би имал никакви проблеми с двигател, ск.кутия и ходова част. Така или инъче трябва да положиш много усилия за да счупиш едно от трите.
Помисли и по-този въпрос, колата е много безгрижна от към експлоатация и разходи.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 11 мар 2016 10:43

Кви мазди, кви рена, кви 5 лв? Къде е кон и къде кокошка?

Колега forski, няма нужда на всяка страница във всяка тема да ги хвалиш тия ръждиви мазди. Хубаво, дал си препоръка на предишната страница, но спри се до там. На никой тук не му се чете едно и също мазда... мазда... мазда. Ми карай си я тая мазда и си пиши в мазда форума. До сега не съм видял някой от пишещите за рено и мазда постоянно да е препоръчал някой Volkswagen в някоя тема. Ми като не ви кефи марката какво правите тук? Лесно и просто е.

Volkswagen (VAG) имат чудесни модели, които ще вършат перфектна работа на колегата, който явно правилно се е ориентирал да търси тук съвет, а не в другите форуми.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 11 мар 2016 11:09

Като се има в предвид с каква сума разполага за закупуване на автомобил, и по-всичко личи че не е някой скучаещ милионер, кой чудесен VW вариант ще му предложиш?
Ако си съгласен да му плащаш ремонтите и поддръжката мога и Порше Кайен да му предложа.

п.п. Колега ти в крайна сметка каква кола търсиш, такава с която да ходиш на работа, или такава заради която да ходиш на работа? Или предпочиташ вместо да си харчиш парите за семейството, да ги даваш за турбини, маховици, носачи, данъци и тем подобни глупости?
Като си отговориш на този въпрос, вече ще знаеш каква кола да си купиш!
Успех в избора :smile

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 мар 2016 12:08

То това на кой колко място му остава зад шофьорската седалка много зависи и от това как е свикнал да седи докато кара! Имам приятел с една глава по-нисък от мен /аз съм 185/ и като се качих веднъж да карам неговата кола се оказа че едвам стигам педалите пък човека няма крака като на щраус :mhihi Други пък с моя ръст си местят седалката напред като се качат да карат моя кола,така че там нещата са малко относителни и най-добре е да се пробва "на терен" :a045 Иначе препоръка за автомобил не мога да дам понеже на "вкус и цвет таварищт нет" и всеки си го тегли нанякъде ! Само мога да се включа в списъка тези дето искаме да си вземем Туран който не е от моргата за 5000лв ,че да реализирам една светкавична печалба от 3-4000лв :mhihi

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Пет 11 мар 2016 12:16

Бората е вариант, но все си мисля, че ще ти малее по-натам.
Бих заложил на Зафира при по-нисък бюджет или Туран при по-голям.
За жалост аз съм фен на дизеловите двигатели при вановете и затова не мога да посъветвам за двигател бензин.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 11 мар 2016 12:37

Бората ИЗОБЩО не е вариант заради
dushanov написа:2.Като си наглася седалката (шофьорската) все пак някой да си провре краката и да седне зад мен

Чудя се хората тук четат ли преди да пишат, или го правят просто заради спорта.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”