Избор "нов" автомобил
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Избор "нов" автомобил
Миналата година брат ми е дал над 5000 лв за ремонти на една от служебните зафири. Продадоха я и купиха нов пасат, който по разчети ще излезе по-евтин от зафирата.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ако ще е Зафира 1.8,взимай със 125кс.
115 коньовия над който имах наблюдения беше една яма за пари.
115 коньовия над който имах наблюдения беше една яма за пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега това един и същ мотор,версията с 125кс е по нов и се слага в астра х и вектра с.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
danaildel4ev написа:версията с 125кс е по нов и се слага в астра х и вектра с.
Точно за това го съветвам да заложи на него.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Да - Рено Сценик не са лоши - колкото и да са подценявани като "френски чекии". 

- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с тая зафира ще се видиш в приключение . Много кекав и проблемен модел е това. Ти си знаеш най-добре но да не кажеш че не сме те предупредили .
Иначе си прав - получаваш точно това за което си платил - затова при опел цената е една а при VW е друга.
Иначе си прав - получаваш точно това за което си платил - затова при опел цената е една а при VW е друга.
dushanov написа::love.vwclub Благодаря на Всички Колеги, които дадоха мнение!
За съжаление, разполагам с бюджет до 7х лв (като предвиждам мин. 1000лв за доп. разходи). За тези пари хубав (свестен) автомобил от ВАГ-групата няма как да се намери с моите критерии. За Алтея не искам и да си помислям-по нищо не отговаря на това което искам освен XL, но и там отзад е...![]()
Засилих се към Зафира А, което никак не ме радва. Но за тези пари получавам точно това, което плащам. За разлика от ВАГ-а (няма какво да се лъжем)![]()
Та Зафирата ще е 1,8 115к.с, или 125. Днес карах такава по същия маршрут, който изминавам всеки ден до работа (10км отиване и 10км връщане). Много е запазена, но Толедото ми вози някак си по-меко. Уж е по-леко...и седан. В дилема съм. Като премахна ОГРАНИЧЕНАТА ВИДИМОСТ, И ШУМА от ПО-ГОЛЯМОТО КУПЕ Е ПРИЕМЛИВО.![]()
П.С.обаче "няма стинки" за по-голям VW от моя явно...
защо бягаш от пасат B5.5 комби бензин ?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Като изключим пословично калпавата ел.инсталация на Сценик, другото е на прилично ниво.
Въпроса при тях е не дали ще ти изгори инъче много ефектното светещо табло, а кога
Въпроса при тях е не дали ще ти изгори инъче много ефектното светещо табло, а кога

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
съгласен съм с колигите zafira освен че вози твърдо е и доста проблемен мой познат има такава 1.8 от германия на реални километри,но това не и пречи почти всяка седмица да му прави проблеми иска да я продава и да си взема vw
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Някъде в темата беше споменал Премаси, това е един много добър и рационален избор съобразен с бюджета и последващите разходи за обслужване и евентуални ремонти. Помисли и по-този въпрос, колата нито е конфортна, нито блести с някакъв лукс, нито е нещо кой знае колко впечатляващо като външност и дизайн.
Но, е изключително здрава и евтина за подръжка, като няма възел по-двигател, трансмисия, ел.инсталация или окачване който да създава проблеми. Материалите в купето са качествени и достатъчно добре напаснати и сглобени за да няма троп и хлоп. Мястото и в купето и в багажника е достатъчно за твоите цели. Цените на авточастите са на абсолютно приемливи да не кажа народни цени, като едрогабаритни части и такива втора употреба има абсолютно всичко на смешни цени.
При нормална експлоатация от предишния собственик, не би имал никакви проблеми с двигател, ск.кутия и ходова част. Така или инъче трябва да положиш много усилия за да счупиш едно от трите.
Помисли и по-този въпрос, колата е много безгрижна от към експлоатация и разходи.
Но, е изключително здрава и евтина за подръжка, като няма възел по-двигател, трансмисия, ел.инсталация или окачване който да създава проблеми. Материалите в купето са качествени и достатъчно добре напаснати и сглобени за да няма троп и хлоп. Мястото и в купето и в багажника е достатъчно за твоите цели. Цените на авточастите са на абсолютно приемливи да не кажа народни цени, като едрогабаритни части и такива втора употреба има абсолютно всичко на смешни цени.
При нормална експлоатация от предишния собственик, не би имал никакви проблеми с двигател, ск.кутия и ходова част. Така или инъче трябва да положиш много усилия за да счупиш едно от трите.
Помисли и по-този въпрос, колата е много безгрижна от към експлоатация и разходи.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Кви мазди, кви рена, кви 5 лв? Къде е кон и къде кокошка?
Колега forski, няма нужда на всяка страница във всяка тема да ги хвалиш тия ръждиви мазди. Хубаво, дал си препоръка на предишната страница, но спри се до там. На никой тук не му се чете едно и също мазда... мазда... мазда. Ми карай си я тая мазда и си пиши в мазда форума. До сега не съм видял някой от пишещите за рено и мазда постоянно да е препоръчал някой Volkswagen в някоя тема. Ми като не ви кефи марката какво правите тук? Лесно и просто е.
Volkswagen (VAG) имат чудесни модели, които ще вършат перфектна работа на колегата, който явно правилно се е ориентирал да търси тук съвет, а не в другите форуми.
Колега forski, няма нужда на всяка страница във всяка тема да ги хвалиш тия ръждиви мазди. Хубаво, дал си препоръка на предишната страница, но спри се до там. На никой тук не му се чете едно и също мазда... мазда... мазда. Ми карай си я тая мазда и си пиши в мазда форума. До сега не съм видял някой от пишещите за рено и мазда постоянно да е препоръчал някой Volkswagen в някоя тема. Ми като не ви кефи марката какво правите тук? Лесно и просто е.
Volkswagen (VAG) имат чудесни модели, които ще вършат перфектна работа на колегата, който явно правилно се е ориентирал да търси тук съвет, а не в другите форуми.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Като се има в предвид с каква сума разполага за закупуване на автомобил, и по-всичко личи че не е някой скучаещ милионер, кой чудесен VW вариант ще му предложиш?
Ако си съгласен да му плащаш ремонтите и поддръжката мога и Порше Кайен да му предложа.
п.п. Колега ти в крайна сметка каква кола търсиш, такава с която да ходиш на работа, или такава заради която да ходиш на работа? Или предпочиташ вместо да си харчиш парите за семейството, да ги даваш за турбини, маховици, носачи, данъци и тем подобни глупости?
Като си отговориш на този въпрос, вече ще знаеш каква кола да си купиш!
Успех в избора
Ако си съгласен да му плащаш ремонтите и поддръжката мога и Порше Кайен да му предложа.
п.п. Колега ти в крайна сметка каква кола търсиш, такава с която да ходиш на работа, или такава заради която да ходиш на работа? Или предпочиташ вместо да си харчиш парите за семейството, да ги даваш за турбини, маховици, носачи, данъци и тем подобни глупости?
Като си отговориш на този въпрос, вече ще знаеш каква кола да си купиш!
Успех в избора

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
То това на кой колко място му остава зад шофьорската седалка много зависи и от това как е свикнал да седи докато кара! Имам приятел с една глава по-нисък от мен /аз съм 185/ и като се качих веднъж да карам неговата кола се оказа че едвам стигам педалите пък човека няма крака като на щраус
Други пък с моя ръст си местят седалката напред като се качат да карат моя кола,така че там нещата са малко относителни и най-добре е да се пробва "на терен"
Иначе препоръка за автомобил не мога да дам понеже на "вкус и цвет таварищт нет" и всеки си го тегли нанякъде ! Само мога да се включа в списъка тези дето искаме да си вземем Туран който не е от моргата за 5000лв ,че да реализирам една светкавична печалба от 3-4000лв 

- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Бората е вариант, но все си мисля, че ще ти малее по-натам.
Бих заложил на Зафира при по-нисък бюджет или Туран при по-голям.
За жалост аз съм фен на дизеловите двигатели при вановете и затова не мога да посъветвам за двигател бензин.
Бих заложил на Зафира при по-нисък бюджет или Туран при по-голям.
За жалост аз съм фен на дизеловите двигатели при вановете и затова не мога да посъветвам за двигател бензин.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Бората ИЗОБЩО не е вариант заради
Чудя се хората тук четат ли преди да пишат, или го правят просто заради спорта.
dushanov написа:2.Като си наглася седалката (шофьорската) все пак някой да си провре краката и да седне зад мен
Чудя се хората тук четат ли преди да пишат, или го правят просто заради спорта.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”