!R1 написа:В БГ предлагат ли го 1.0mHEV 155к.с. или е бил 1.5 150?
Не зная. Човекът каза, че е 150 коня, колата не е хибрид.
Относно разхода - моето градско ми показва на борда, че е около 7.5 литра нафта. Зная, че трицилиндров мотор би бил по-икономичен, но просто колата ме намери, а не аз нея. Предпочетох да взема тая, понеже е сигурна, че е това, за което ми я предлагат, отколкото да чакам и да търся някоя бензинка, която може и да не се появи никога.
Извънградско е приятна за каране, там разходът е около и малко под 4 при 100 км/ч на 6-та предавка. Поне така показва моментният разход на борда, но още не съм я засякъл със сигурност. Скоро ще я тествам и на магистралата със 160 км/ч - за мен това е комфортната скорост там
Относно Дачия-Рено - все си мисля, че техните мотори горят по-малко градско, карал съм доста служебни 1.5дци-та но не съм се вглеждал прекалено много в разхода им. Но предполагам това се дължи повече на килограмите - мисля, че този Фокус тежи повече и от най-добре екипираното Сандеро или Логан.
От Дачията се научих да карам по-спокойно на извънградско, та и тази така 100-120 (където позволяваше, че има много движение заради магистралата) макс я карах онзи ден по пътя към моето любимо Плодовитово.