Aуди 80-Б4комби или Пасат3 комби

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
pakpak
Автомобил:
Двигател:

Aуди 80-Б4комби или Пасат3 комби

Мнениеот pakpak » Съб 11 юни 2011 13:58

Спрял съм се над тези две комбита.Кое от двете(предимства недостатъци)?
На кое багажника е по голям?
И другото нещо като двигател кой да избера 1.6, 1,8 или 2,0(бензин)?
Изображение
Изображение
Снимките са примерни!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Aуди 80-Б4комби или Пасат3 комби

Мнениеот Matematiks » Съб 11 юни 2011 16:45

На паско е по-голям багажника

Но пък ми се струва че халудито е една идея по комфортно,обезшумено,ергономично....абе пипнато-поне отвътре
Освен това е поцинковано :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 11 юни 2011 18:54

Вече има такава тема.
Потърси малко.
Ето едн с повечко избор viewtopic.php?f=1&t=46260&hilit=%D0%90%D1%83%D0%B4%D0%B8+%D0%9F%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82

pakpak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakpak » Съб 11 юни 2011 19:29

Колега тази тема която си постнал се разправя за 4 автомобила и е някъв мармалад.....говрят за няк'Ъв тунинг фарове,джанти и т.н. от 4стр. да има 10 мнения по темата.Мерси

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 11 юни 2011 19:36

Който и от двата автомобила да избереш,няма да сгрешиш,спрял си се на изпитани коли.
Аудито има по-модерна визия и една идея по-приятна возия,но пък Пасата,по отношение на багажно,както и пасажерско пространство,несъмнено има превъзходство,което го прави по-функционален.
Относно двигатели,мисля че 1.8 моно(90к.с.) е най-подходящия от към здравина,но пък идва малко слабичък за тези купета.

pakpak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakpak » Съб 11 юни 2011 19:46

И аз мисля ,че ще му е малко 90кс.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 11 юни 2011 20:52

не защото имам такъв,а от всеобщи мнения ти препоръчвам В3-по-голям багажник,по-просторен като цяло(по-голямо пространство м/у седалките),по-ниски цени на частите,по-здрав и непретенциозен...като екстри В3-ката също може да има много-въпрос на избор.Относно кубатура-1.8 ми е добре,но пък аз не съм състезател...винаги е добре малко повече в аванс-по-големия мотор няма да ти гори повече,ако караш нормално де mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 11 юни 2011 22:50

На 101% подкрепям горното мнение! (не само щото колегата е от Майна таун! mhihi )
Единствено да добавя да не си и помисляш за 1.6 моторите.
1.8 идва лееееко слабичко, но предполагам, щом търсиш комби, става дума за семейна или товарна кола. В такъв случай става ;)
2.0 ще е с пъти по-добре, но там пък идва проблема с по-високия данък, по-скъпа ГО, както и значително по-скъпия газов инжекцион, ако решиш да газифицираш :?
При всички случаи - не бих си заменил 2Е-то за 1.8 мотор, освен ако не завършва с буквичката 'Т' :twisted:

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Съб 11 юни 2011 23:02

АБС/РП е с по-евтини консумативи и е по-дурако устойчив, но наистина на моменти му идва тежичко купето.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 12 юни 2011 0:48

radotom написа:На 101% подкрепям горното мнение! (не само щото колегата е от Майна таун! mhihi )
Единствено да добавя да не си и помисляш за 1.6 моторите.
1.8 идва лееееко слабичко, но предполагам, щом търсиш комби, става дума за семейна или товарна кола. В такъв случай става ;)
2.0 ще е с пъти по-добре, но там пък идва проблема с по-високия данък, по-скъпа ГО, както и значително по-скъпия газов инжекцион, ако решиш да газифицираш :?
При всички случаи - не бих си заменил 2Е-то за 1.8 мотор, освен ако не завършва с буквичката 'Т' :twisted:

2Е наистина е доста по-динамичен мотор,пък и не е невъзможно да му се монтира обикновена газова.Друг важен момент според мен е,че обича масълцето за съжаление,но пък не е невъзможно да се намери кола със запазен мотор.Мисля все пак че е добро решение,по отношение на разход/коне.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 12 юни 2011 3:10

Не говорех за ексрти-говорех за усещане , возия,качество на салона,дрънкане хлопкане,обезшумяване....такива неща

За антикорозия гаранция Аудито е по-добро :kissy:

Не си хваля мойто,просто изтъквам по-добрите качества :kissy: Иначе хлопа нещо отпред дето си им е болка на Халудитата

По въпроса за мястото....мен си ми стига ама и зависи колегата какво ще прави,сега ако вози на задните седалки Карим Абдул джабар е друга бира :063:

Абе я некой колега молим ви се да измери НАЙ ШИРОКАТА част на багажника на Пасата си и от бравите на багажника до седалкоте при пуснати задни седалки до предните,и да приключим с тия тва по големо онова :beer

Аз ще измерим баницата утре и ще постна в милиметри

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 12 юни 2011 7:13

За обезшуменост в купето и усещане за спокойствие при дълъг път и тишина Аудито е на две педи над пасата, като цяло обаче возията му е по-стегната, имам чувството че въпросния пасат вози по-добре освен това е и по-голям вътрешно пък и външно, ако е за товарна кола твърдо пасата.Аудито има гарантирано по-добра корозионна защита, преди време имах Б4 за 3 години близо 140к.км като за това време само масло и филтри две биалети и два пъти ремък с ролка, двигателя беше АБТ-моно на газ 90 коня, слаб е за купето, но е супер опростен и разтоварен мотор.Изключително довлен бях от Б4-ката, а и частите и не са скъпи на този модел с този двигател специално.Вътре пластмасите и самата кола е по-качествено изпълнена и с по-добра ергономия.Мисля си че е и малко по-висока от пасата което зимата си е предимство.Лошото е че отзад е с цял заден мост и понякога в завоите прави неприятни усещания, незнам пасата как е отзад-дали е с независимо?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 12 юни 2011 8:06

eng написа:... незнам пасата как е отзад-дали е с независимо?
Синхрото е с независимо. Но там пък Ауди имат Куатро. mhihi

По темата -

Пасат Б3 - имал съм три - колата е чудесна. 90 коня са малко за такава кола, според мен. Препоръчвам 115(2.0) или нагоре.
Минусите спрямо Ауди
- таблото не е направено да изкара 20-30 години и части от него се разпадат при монтаж/демонтаж
- за друго не се сещам :да:
Плюсовете спрямо Ауди
- просторни: багажник, мястото на задните седалки
- една идея по-евтин

Ауди Б4 - брат ми кара такова, аз имам Ц4 - пак чудесна кола
Минусите спрямо Пасата
- малко е по-тясно
- отлпеват се тапицериите на вратите и седалките
Плюсовете спрямо Пасата
- всичко без тапицериите в купето е от МНОГО по-качествени материали
- много по добър външен вид - серийно с 15ки 195/65 гуми, които на Пасат Б3 не пасват с оригиналното окачване - малко по-добра возия
- колата се усеща като по-масивна, макара да не е по-голяма и е по-приятна за употреба - поне от шофьорска гледна точка
- куатрото кефи малко повече от синхрото

Аз бих предпочел Ауди Б4, при еднакви като състояние коли. Иначе - по-запазената.

Двигателите, които стават:
- 90 к.с. - 1.8 при Пасат(RP, ABS) срещу 2.0 при Ауди(ABT) - и двата носят на газ, като при Ауди е малко по-приятен за каране
- 107/112 к.с.(PF/PB) на 1.8 при пасата - ел., многоточков, имах един такъв на газ и не ми хареса как върви, може да е бил скапан моя конкретно, а следващия собственик каза, че е сменил дебитомер и датчици някакви и вървял по-добре
- 115 к.с. от 2.0 има и при двете коли - имал съм 2Е на пасат - хареса ми, макар и той да е с дебитомер и гърмежите на газовата не му се отразяват добре на клапата. ABK на Ауди не съм карал, казват че е приличен.
- 1.8 Г60 синхро в Пасат - препоръчвам много, въпреки допълнителните разходи по обслужване на компресор. Казват, че понася обикновена газ без проблем.
- 2.6/V6 - 150 к.с. ABC при ауди - също препоръчвам, макар феновете на 1.8Т да казват, че бил тромав - да си карат тръцовете!

Тези, които понавървяват, но са механични и за техните капризи се носят легенди:
- 2.0/16в - 9A/136 к.с. при Пасата и ACE/140 к.с. при Ауди.
- 2.3/10в - NG - петакът има страхотен звук :да:

Най-кофти, според мен са
- 1.6 на Ауди и 1.8/75к.с. на Пасат не ме кефят хич - на каквото и да е купе.

И сега най-хубавите
- 2.8 на Пасат Б3 е само на предно, доколкото знам, аз бих предпочел 2.9 синхро на Пасат Б4 - не ме кефи да имам кола, която върви, но не може да тръгне бързо.
- 2.8 и 2.2Т куатро на Ауди - колкото повече, толкова повече - и двата мотора имат славата на надеждни

За дизелите мога да кажа само едно:
Печка Пауа Съкс :не:

Виж купето Ц4 на Ауди - 100/А6. По-удобно е от Б4, серийно е с повече глезотийки.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 12 юни 2011 10:03

И защо да съкс scare . Мен лично ме спря при пасата че няма ТДИ двигател!!!

Аз съм ИЗКЛЮЧИТЪЕЛНО доволет от Авант 1Z 90 кс.Върви светлинни години по добре от бензиновият му събрат заради Нютон Метрите (на моя стил на каране) :да: . 8,5 нафта зимата,прост,надежден и е пълно с части за него mhihi

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Нед 12 юни 2011 10:14

viewtopic.php?f=59&t=264365

Голфа е намбър уан! Огромен като камион!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”