eng написа:... незнам пасата как е отзад-дали е с независимо?
Синхрото е с независимо. Но там пък Ауди имат Куатро.
По темата -
Пасат Б3 - имал съм три - колата е чудесна. 90 коня са малко за такава кола, според мен. Препоръчвам 115(2.0) или нагоре.
Минусите спрямо Ауди
- таблото не е направено да изкара 20-30 години и части от него се разпадат при монтаж/демонтаж
- за друго не се сещам
Плюсовете спрямо Ауди
- просторни: багажник, мястото на задните седалки
- една идея по-евтин
Ауди Б4 - брат ми кара такова, аз имам Ц4 - пак чудесна кола
Минусите спрямо Пасата
- малко е по-тясно
- отлпеват се тапицериите на вратите и седалките
Плюсовете спрямо Пасата
- всичко без тапицериите в купето е от МНОГО по-качествени материали
- много по добър външен вид - серийно с 15ки 195/65 гуми, които на Пасат Б3 не пасват с оригиналното окачване - малко по-добра возия
- колата се усеща като по-масивна, макара да не е по-голяма и е по-приятна за употреба - поне от шофьорска гледна точка
- куатрото кефи малко повече от синхрото
Аз бих предпочел Ауди Б4, при еднакви като състояние коли. Иначе - по-запазената.
Двигателите, които стават:
- 90 к.с. - 1.8 при Пасат(RP, ABS) срещу 2.0 при Ауди(ABT) - и двата носят на газ, като при Ауди е малко по-приятен за каране
- 107/112 к.с.(PF/PB) на 1.8 при пасата - ел., многоточков, имах един такъв на газ и не ми хареса как върви, може да е бил скапан моя конкретно, а следващия собственик каза, че е сменил дебитомер и датчици някакви и вървял по-добре
- 115 к.с. от 2.0 има и при двете коли - имал съм 2Е на пасат - хареса ми, макар и той да е с дебитомер и гърмежите на газовата не му се отразяват добре на клапата. ABK на Ауди не съм карал, казват че е приличен.
- 1.8 Г60 синхро в Пасат - препоръчвам много, въпреки допълнителните разходи по обслужване на компресор. Казват, че понася обикновена газ без проблем.
- 2.6/V6 - 150 к.с. ABC при ауди - също препоръчвам, макар феновете на 1.8Т да казват, че бил тромав - да си карат тръцовете!
Тези, които понавървяват, но са механични и за техните капризи се носят легенди:
- 2.0/16в - 9A/136 к.с. при Пасата и ACE/140 к.с. при Ауди.
- 2.3/10в - NG - петакът има страхотен звук
Най-кофти, според мен са
- 1.6 на Ауди и 1.8/75к.с. на Пасат не ме кефят хич - на каквото и да е купе.
И сега най-хубавите
- 2.8 на Пасат Б3 е само на предно, доколкото знам, аз бих предпочел 2.9 синхро на Пасат Б4 - не ме кефи да имам кола, която върви, но не може да тръгне бързо.
- 2.8 и 2.2Т куатро на Ауди - колкото повече, толкова повече - и двата мотора имат славата на надеждни
За дизелите мога да кажа само едно:
Печка Пауа Съкс

Виж купето Ц4 на Ауди - 100/А6. По-удобно е от Б4, серийно е с повече глезотийки.