Покупка на Лупо

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
cyfka
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Лупо

Мнениеот cyfka » Пет 27 май 2011 10:42

Здравейте!
Нова съм във форума, но отдавна ви чета.
Искам да си взема Лупо, но вече съвсем се обърках какъв да е двигателя, едни хвалят 1.0, други 1.4 или 1.7, едни бензинов - други дизелов.
Ориентирайте ме какви имате вие и какви проблеми сте имали (на дизеловия ме притеснява турбината, че на една Астра се наложи да сменяме и беше цифра)
Какво повече има полото пред лупото?
Да спомена, че съм ниска и ми трябва наистина малка кола, че на една Октавия се долепих за волана в стремежа си да стигна педалите :lol:
Друго, на лупото вдига ли му се нагоре седалката и наистина ли много друса като се возиш (все още не съм се возила в лупо за това питам)
Ще се радвам на всякакви коментари, мерси предварително!

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Re: Покупка на Лупо

Мнениеот Presian » Пет 27 май 2011 13:37

Аз съм за Lupo 3L. 3-цилиндор дизелов двигател с работен обем 1.2л. и мощност 60к.с. Води се най-икономичният(уж гори 3л. на 100км.) :dontknow:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 27 май 2011 13:48

1.4 tdi гори 5 градско.Полото си подрусва, а за лупото не ми се мисли mhihi

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пет 27 май 2011 14:45

Здрасти, моето лупо го карам от две седмици, седалката е много удобна, аз също съм ниска и след като си я наглася се чуствам добре, вдига се нагоре и то доста..не мисиля, че ще имаш проблем с удобството. Относно друсането..няма как да вози като лимузна, твърдичко си е но за градски условия става, моята е 1,4 16V 75к.с., ако попаднеш на нещо, което те кефи и мислиш, че си заслужава си я вземи... :да:

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 27 май 2011 14:56

Карам служебно LUPO 1.0 и мога да ти кажа да не си взимаш точно 1000 кубиковия мотор.Първо не гори никак малко.Второ гори също и много масло scare .Иначе возията според мен е доста добра(може би имам извратено понятие за возия вече)Но като цяло ми харесва.И пак казвам не си взимай 1000-кубиковия мотор :idea:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 27 май 2011 20:06

Още едно мнение...силно против 1000 куб двигател! За дизелите мнение нямам никакво защото никога не съм карал дизел а и неискам (моля не спорете с мен....ей тъй на инат не ща дизел). Относно возията между поло 95-99г и лупо 2001 мога да кажа ,че е доста различна ,но все така друсаща:
С Лупото съм минал към 1000км ,а с полото към 40 000
Разлики :
1.Лупото има нужда от повече пространство за обратен завой от Полото защото е с по-голямо предно и задно междуосие :
Anbuch написа:.......................LUPO ............ Polo 6N

Междуосие ... 2319 mm... 2400 mm (разстояние между предни и задни)
Предни ........ 1419 mm... 1351 mm
Задни ......... 1394 mm ... 1384 mm
Дължина ...... 3529 mm .... 3715 mm
Ширина ....... 1621 mm ... 1655 mm (1832mm като се включат и огледалата в сметката, за лупо незнам дали ги смятат)
Височина ..... 1464 mm ... 1420 mm

Даже по три показателя ,лупото е по-голямо от поло 6N !

2.Лупото е в пъти по-стабилно на пътя от полото. Има напълно сходна стабилност с Ауди А3 Амбишън което е с фабрично спортно окачване и пружини Айбах
3.Като цяло полото вози по-меко ,но усеща и най-малките вълнички по асфалта докато като говорим за малки вдлъбнатини лупото не ги усеща изобщо
4. За сметка на това пък ако решите да минете гумен ,малък , спящ полицай със скорост 40 км/ч, поло ще ви друсне яко ,но не е проблем докато с лупото при тая скорост ще ви подскочи дупето от шофьорската седалката като минават задните гуми
5.Като удобство и пространство за предните седалки неоткривам разлика между двете коли ,но нещата отзад са доста различни: Задния ред на лупото е двуместен ,но двама човека в лупо биха пътували по-удобно отзад отколкото двама в поло. Разстоянието между облегалките на предните седалки и задната седалка при Лупо е доста по-голямо и самите задни седалки са далеч по-удобни. Ако полото е с 2 врати ,пасажерите влизат отзад по-трудно при полото ,защото само облегалката му се мести ,а при лупото цялата седалка с облегалката минават напред
6.Лупото няма малък багажник ,а просто няма никакъв! Едва ще побереш чантичката с гримовете вътре....(шегувам се разбира се) ,но за сметка на това пък резервната гума на Лупото е цяла ,а не патерица и дори е напълно възможно да му се сложи газова с тороидна бутилка до 27 литра. Багажника на лупото без да му се махат задните седалки е 130 литра,а на полото е почти двойно по-голям 245 литра. Ако се свалят задните седалки ,което е лесно и при двете коли : Лупото 830 литра ,а Полото 975 литра

Пружините отпред на Лупото са ми много странни - един вид двупосочни са, в горната си половина имат малко навивки и са дебели ,а в долната си половина са долепени една до друга и са големи и тънки...според мен за да могат да "изстрелват" гумата надолу като "остане във въздуха" и да не заклащат колата при малките дупчици,но влезне ли в употреба горната част на пружината е тогава вече друсалката е голяма!
п.п. ще се опитам да намеря снимка на тия пружини

Потребителски аватар
elena ilieva
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот elena ilieva » Пет 27 май 2011 20:53

Напълно съгласен с Anbuch, аз карам 1.7 SDI, по отношение на разхода - максимален през зимата ми е давало 6/100 (каране 2 км. гасене, след 10 мин пак 2 км. пак гасене ....). Извън града ( пълна скръб оптимална скорост 90 - 100) но за тоова пък разхода тогава е 3.4 - 3.7/100. Специално на моя модел обслужването е супер тънко (не е като на А3-ка :D ). Климатика при мен не затормозява много мотора. Дори след време да се появи прословутия проблем ск. кутия мисля че за 600 кинта се ремонтира. Цената на вторичния пазар е малко висока за такъв тип кола но това е мое мнение.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 27 май 2011 21:46

В интерес на истината ми се струва ,че кутиите при лупотата и полотата които са с ЕPC ще карат по-дълго време защото не се получава удар върху лагера на пиньона след като колата е засилена и и се отнеме газта без да се натисне съединителя ,ама това си е моя теория де. За това ,че лупото се води 4 местна кола ,а полото 5 месна изобщо не трябва да означава ,че лупото е по-икономично...Лупото е с около 50-60 кг по леко (освен ако не е Лупо 3L) и в общи линии двигателите им са еднакви на двете коли. Така ,че разхода би зависил не от това лупо или поло ,а от това как и къде карате.
За предните пружини на лупо.... исках да обясня ,че общо взето изгледат така:
Изображение
А на полото са си нормални:
Изображение

cyfka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyfka » Вто 31 май 2011 6:33

Благодаря ви много!
май наистина ще се насоча към Лупото, въпреки че онзи ден на Дупница ми казаха да не съм отхвърляла и Пежо 206 като вариант, ама знам ли. Лупото е по-симпатично, немска кола и сигурно по-здрава като за начинаещ шофьор :lol:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 31 май 2011 7:36

Дизелите на Пежо са едни от най-добрите. Ако изскочи добра оферта, помисли и за нея...

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Вто 31 май 2011 12:44

cyfka,
Mога да споделя впечатления за Лопо 3.L s двигател 1, 2 дизел
всичко което каза колега Anbuch, с огромен плюс за този модел регистриран в рекордите на Гинес като най икономичен сериен автомобил - автоматичната или по правилно роботизирана скоростна кутия !
Вярно този разход даже и под него се постига извън града при скорост до 80 км/ч , но все пак, колко други автомобили го могат :), В София - 4-4.5 максимум :)

Отначало докато и свикнеш е доста интересно особено при спускане без спирачка - тогава изключва от предавка и се спускаш по инерция, Също така на място с натисната спирачка гаси мотора,,а при отпускането и го пали, това води до наистина големи икономии на гориво, Не съм очаквал, но с този мотор тази кола на магистрала е способна безпроблемно да поддържа 160 км/ч. Верно не е най -пъргавата на ускорение кола, но за града това е перфектният вариант.- малка и икономична. В пряко сравнение с полото не мисля, че е по-стабилна от него , или поне аз не съм усетил такова преимущество. Задните места в лупо стават само за дечица, докато в поло и голям човек може да се вози относително добре.
По принцип и двете са си двуместни градски коли, които обаче и извън града се справят чудесно
ако попаднеш на чиатав екземпляр, което и да вземеш няма да сбъркаш
Кола си е на късмет дори и от магазина!
Успех
:beer

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Вто 31 май 2011 20:50

Аз като бивш собственик на няколко луповци :lol: мога да кажа избягваш задължително 1.2 тди 3л автомат,ако така може да се нарече много ама много скъпи части доста чупливо от към скорости помпи и да не продължавам за разхода не точно 3 литра,а си е 4.5/5
За 1.4 тди сравнително нормална поддръжка като на всеки голф в обши линии доста добър избор би било разхода 5/6 градско говоря само за София

1.7 дизел много евтина поддръжка малко му тежък мотора като че ли,но си е доста пъргав разхода нормален 4/5 нафта пак за София колата за конкретния модел в последствие стана нещо като служебен и пак никой не можа да го счупи :lol:

За 1.4 бензинoвия само преки впечатления на моя позната за поддръжка не мога кажа от първо число,но мисля че мотора беше като полото 1;1 и цените нормални разхода поне за мен е висок за тази кола 6.5/7 градско

За 1.0 бензин един път съм карал и за мен адски недомислен мотор мое мнение не е вариант

Всичките коли са били с климатик за возията бих казал отвратителна същата возия имат Мерцедес А класа и Смарт в сравнение с други малки градски автомобили все едно караш лагерница единствено 1.7 дизел возеше що годе добре в сравнение с другите може би заради по тежкия мотор,но това е само мое мнение колата за този клас мога да кажа просторна и то доста,но говоря само за предните места отзад всеки е наясно .....
Пежо 206 избягвай моторите 1.4 HDI И 1.6 HDI иначе е доста здрава колица
Но аз предпочитам Лупо независимо тези недоразумения в возенето

Поздрави дано съм бил полезен

mar29
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mar29 » Чет 02 юни 2011 19:27

Колежке,моля те прочети и тези мнения.

viewtopic.php?f=7&t=258079

viewtopic.php?t=238572

viewtopic.php?f=24&t=196010

cyfka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyfka » Съб 04 юни 2011 19:36

Мерси още веднъж!
Прочела съм всякакво инфо за Лупото от какви ли не форуми, но отговорите тук ми бяха най-полезни :)
така ми е легнала тази количка на сърцето, че май наистина тя ще да е
Остава и да намеря нещо читаво. Скоро почвам със сериозното обикаляне, стискайте палци да намеря скоро моето гЛупо

mar29
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mar29 » Вто 05 юли 2011 0:24

Колежке,аз също следя пазара на ЛУПО от 2 години насам и мога да кажа,че две лупота заминаха от Сливен тоя месец като топъл хляб.Едното бе 1.7 SDI,а другото 1.4 TDI синьо.Да не би ти да си взела едното?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”