Още едно мнение...силно против 1000 куб двигател! За дизелите мнение нямам никакво защото никога не съм карал дизел а и неискам (моля не спорете с мен....ей тъй на инат не ща дизел). Относно возията между поло 95-99г и лупо 2001 мога да кажа ,че е доста различна ,но все така друсаща:
С Лупото съм минал към 1000км ,а с полото към 40 000
Разлики :
1.Лупото има нужда от повече пространство за обратен завой от Полото защото е с по-голямо предно и задно междуосие :
Anbuch написа:.......................LUPO ............ Polo 6N
Междуосие ... 2319 mm... 2400 mm (разстояние между предни и задни)
Предни ........ 1419 mm... 1351 mm
Задни ......... 1394 mm ... 1384 mm
Дължина ...... 3529 mm .... 3715 mm
Ширина ....... 1621 mm ... 1655 mm (1832mm като се включат и огледалата в сметката, за лупо незнам дали ги смятат)
Височина ..... 1464 mm ... 1420 mm
Даже по три показателя ,лупото е по-голямо от поло 6N !
2.Лупото е в
пъти по-стабилно на пътя от полото. Има напълно сходна стабилност с Ауди А3 Амбишън което е с фабрично спортно окачване и пружини Айбах
3.Като цяло полото вози по-меко ,но усеща и най-малките вълнички по асфалта докато като говорим за малки вдлъбнатини лупото не ги усеща
изобщо4. За сметка на това пък ако решите да минете гумен ,малък , спящ полицай със скорост 40 км/ч, поло ще ви друсне яко ,но не е проблем докато с лупото при тая скорост ще ви подскочи дупето от шофьорската седалката като минават задните гуми
5.Като удобство и пространство за предните седалки неоткривам разлика между двете коли ,но нещата отзад са доста различни: Задния ред на лупото е
двуместен ,но двама човека в лупо биха пътували по-удобно отзад отколкото двама в поло. Разстоянието между облегалките на предните седалки и задната седалка при Лупо е доста по-голямо и самите задни седалки са далеч по-удобни. Ако полото е с 2 врати ,пасажерите влизат отзад по-трудно при полото ,защото само облегалката му се мести ,а при лупото цялата седалка с облегалката минават напред
6.Лупото няма малък багажник ,а просто няма никакъв! Едва ще побереш чантичката с гримовете вътре....(шегувам се разбира се) ,но за сметка на това пък резервната гума на Лупото е цяла ,а не патерица и дори е напълно възможно да му се сложи газова с тороидна бутилка до 27 литра. Багажника на лупото без да му се махат задните седалки е 130 литра,а на полото е почти двойно по-голям 245 литра. Ако се свалят задните седалки ,което е лесно и при двете коли : Лупото 830 литра ,а Полото 975 литра
Пружините отпред на Лупото са ми много странни - един вид двупосочни са, в горната си половина имат малко навивки и са дебели ,а в долната си половина са долепени една до друга и са големи и тънки...според мен за да могат да "изстрелват" гумата надолу като "остане във въздуха" и да не заклащат колата при малките дупчици,но влезне ли в употреба горната част на пружината е тогава вече друсалката е голяма!
п.п. ще се опитам да намеря снимка на тия пружини