Търсих доста но не можах да намеря достатъчно инфо по моя въпрос. Затова пускам темата.
Та ситуацията е следната:
- харесал съм кола. Купувана е в Германия. Докарана е дотук с транзитни номера. Те са изтекли. Този, който ми я продава, брат му я е купил и докарал. Пича има пълномощно от брат си( който не е в БГ в момента ). Има малкия и големия талон на колата на име на брат му и някакъв документ за покупката( пак на името на брат му ), но не ми обясни точно какъв е. Довечера ще ходя да видя по-подробно самите документи и евентуално да оставя капаро.
Дотук леееко ми намирисва, да не би колата да е крадена.
Кой вариант е по-сигурен :
1. Плащам капаро, отиваме в КАТ, вземаме временни номера, отиваме при нотариус, плащам и от там насетне, аз се занимавам с регистриране, данъчни и т.н.
2. Плащам капаро, отиваме в КАТ да я регистрират на негово име( заедно със местен дадък ). Чак след като колата е вече регистрирана на името на въпросния пич, отиваме при нотариус, и т.н.
И другия ми въпрос е - какви документи за собственост са валидни пред КАТ ? В смисъл, когато колата е купувана в Германия, какви документи би трябвало да изисквам( а и от КАТ , предполагам ще изискват ) ?
Поздрави.
Едит:
Хммм, който търси - намира - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=231951.Тук има инфо за какъв документ да гледам. Пича ми обясняваше че в Германия, не правели договори за покупко-продажба, а само някакви хвърчащи листове. А ние на село доматите с колците ги ядем