Колеги проблем с регистрация на автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Колеги проблем с регистрация на автомобил

Мнениеот Jogo_1 » Пет 21 мар 2008 16:56

Та историята е следната:
Вчера взимаме един ван от Горубляне уж с всички документи и т.н., днес отиваме в КАТ да го регистрираме и казват че няма как да стане защото липсвало някъв жълт документ за отрегистриране на автомобила от Австрия /жълт със червен гръб/, имаме ф-ра за покупката и т.н. Говрехме с продавача каза , че като ходел до австрия щял да го вземе /но това ми се струва леко лъжа / и сега въпроса е накъде, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, някакви варианти за решения и тъй нататък. С една дума всякаква ПОМОЩ ще ми е супер полезна.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 21 мар 2008 17:03

Малко ми е странна тая работа. Знам как става вноса на кола от Германия, но там няма такъв документ.

Въпросното МПС нали е (или не е?) с експортни номера?? Ако е с австрийски експортни номера няма какво повече да му искат.
В това е ключа - с какви номера е автомобила??

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 21 мар 2008 17:08

БГ временни, и аз се зачудих как са ги взели,като и временни номера ми отказаха, продавача каза че от скоро го изисквали, баси в Плевен ли са най - строгите, някои знае ли дали мога да я регна в друг град или по местоживеене става номера.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 21 мар 2008 17:15

Jogo_1 написа:БГ временни, и аз се зачудих как са ги взели,като и временни номера ми отказаха, продавача каза че от скоро го изисквали, баси в Плевен ли са най - строгите, някои знае ли дали мога да я регна в друг град или по местоживеене става номера.

Само по местоживеене!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 21 мар 2008 17:15

Добре де пак не разбирам.... Колата нали е дошла в българия с някакви австрийски временни номера!? Тези номера трябва да са вписани в документите на автомобила, с които той е дошъл оттам!

Не знам как точно става работата с бг временни номера, тъй като никога не съ ползвал, но предполагам за да се издадат такива се преиздават документите на автомобила, на база на австрииските!?

е.... веднъж щом това е станало, за каква отрегистрация от австрия става дума? още при издаването на временни австрииски номера е било проверено дали автомобила е отрегистриран и ако не е бил е нямало да получи...!? така поне разсъждавам аз. просто не разбирам от къде ги искат тия документи. има логика да искат такъв документ динствено ако колата е все още с нормален австрийски номер. тогава е съмнително дали не е крадена и т.н. Но ако вече е минала през няколко временни номера!??

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 21 мар 2008 17:17

за временен номер колата не се кара в КАТ :wink:

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пет 21 мар 2008 17:20

И ние се борим със същия проблем вече 3 месеца с една пуста хонда :evil:
Продавача ходи 3 пъти до Германия и всеки път стaва трудно откриваем след това за известно време. После го намираме и пак казва, че отива в Германия и сега за 3-ти път го чакаме да се върне. :evil:
Ако бях на твое място щях да върна колата докато мога, после да си направя списък с всички нужни за КАТ документи и да тръгна с него да си търся друга кола! :!:
Коли бол, автокъщи бол! Не се доверявай на търговци! Ако можеш връщай колата и си търси читава, това е моя съвет!!!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 21 мар 2008 17:22

питай продавача дали сега за едно недоразумение си заслужава да му се запали автокъщата....
върни колата и да ти върне парите....

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 21 мар 2008 17:30

so.sec написа:
santo_trafficante написа:за временен номер колата не се кара в КАТ :wink:

Тогава трябва да има все още оригиналните австриски документи към временните австрииски номера! или?
ако е докарана на автовоз без номера можеш да си извадиш транзитни такива за да я придвижиш до КАТ
ако е докарана на ход е с австрииски номера който се връщат в КАТ при регистрация....

нещо съмнително има :idea:

1. или му плати на джамбазина той да ти я регистрира като е толкова отворен
2. върни му колата и да се оправя

3 коктеил молотов ако се дърпа

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 21 мар 2008 17:31

Оф това с паленето е краен вариант, утре ще ходи един познат дето е много в час и да изяснят нещата, и евентуално ще се връща автомобила, като ви слушам трудно ще се спи тия дни :( Благодаря ви за отговорите, в гаден филм се вкарахме гадно :(

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 21 мар 2008 18:50

това си е егати и пирамидата-ако му дадеш парите,или няма никога да ти донесе въросния документ,или ще ти го донесе но след доста време.А и малко е съмнително да я е докарал до тук с неуредена документация-да не се окаже после гепвана че ще ти търни доста главата после
mod edit: musura

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 21 мар 2008 20:27

Поискай декларация от автоджамабазина че е вкарал колата от Австрия.Тея от КАТ да не се правят на луди.Отиди при началника на КАТ.Тази простотия се прилага само в отделни градове.Не е така навсякъде,не за друго ами са некъдърници и не им пука за хората.Тази институция КАТ никъде я няма в белия свят.Има частни фирми дето правят регистрация на колите!този документ ищо не означава,те дори не могат да го прочетат,но знаят че е синьо-зелен ма-цата им некъдрна :!:Отиди при началника на КАТ!!!

Последна промяна от H2O на Пет 21 мар 2008 20:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 21 мар 2008 20:28

принципно от Австрия се вкарват коли с удари.
демек на платформа.
бусове влачат по 2-3 коли.
докарана е така.
има нещо гнило, връщай докато е време.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 21 мар 2008 21:20

засега чакам инфо от агента дето ще говори с търговеца, ако се закучат нещата ще пиша, и ще пиша ако се намери решение за да знаят колегите...

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 21 мар 2008 21:54

дай да ти продам моя да нямаш проблеми :lol:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”