Та историята е следната:
Вчера взимаме един ван от Горубляне уж с всички документи и т.н., днес отиваме в КАТ да го регистрираме и казват че няма как да стане защото липсвало някъв жълт документ за отрегистриране на автомобила от Австрия /жълт със червен гръб/, имаме ф-ра за покупката и т.н. Говрехме с продавача каза , че като ходел до австрия щял да го вземе /но това ми се струва леко лъжа / и сега въпроса е накъде, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, някакви варианти за решения и тъй нататък. С една дума всякаква ПОМОЩ ще ми е супер полезна.
Колеги проблем с регистрация на автомобил
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де пак не разбирам.... Колата нали е дошла в българия с някакви австрийски временни номера!? Тези номера трябва да са вписани в документите на автомобила, с които той е дошъл оттам!
Не знам как точно става работата с бг временни номера, тъй като никога не съ ползвал, но предполагам за да се издадат такива се преиздават документите на автомобила, на база на австрииските!?
е.... веднъж щом това е станало, за каква отрегистрация от австрия става дума? още при издаването на временни австрииски номера е било проверено дали автомобила е отрегистриран и ако не е бил е нямало да получи...!? така поне разсъждавам аз. просто не разбирам от къде ги искат тия документи. има логика да искат такъв документ динствено ако колата е все още с нормален австрийски номер. тогава е съмнително дали не е крадена и т.н. Но ако вече е минала през няколко временни номера!??
Не знам как точно става работата с бг временни номера, тъй като никога не съ ползвал, но предполагам за да се издадат такива се преиздават документите на автомобила, на база на австрииските!?
е.... веднъж щом това е станало, за каква отрегистрация от австрия става дума? още при издаването на временни австрииски номера е било проверено дали автомобила е отрегистриран и ако не е бил е нямало да получи...!? така поне разсъждавам аз. просто не разбирам от къде ги искат тия документи. има логика да искат такъв документ динствено ако колата е все още с нормален австрийски номер. тогава е съмнително дали не е крадена и т.н. Но ако вече е минала през няколко временни номера!??
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И ние се борим със същия проблем вече 3 месеца с една пуста хонда
Продавача ходи 3 пъти до Германия и всеки път стaва трудно откриваем след това за известно време. После го намираме и пак казва, че отива в Германия и сега за 3-ти път го чакаме да се върне.
Ако бях на твое място щях да върна колата докато мога, после да си направя списък с всички нужни за КАТ документи и да тръгна с него да си търся друга кола!
Коли бол, автокъщи бол! Не се доверявай на търговци! Ако можеш връщай колата и си търси читава, това е моя съвет!!!

Продавача ходи 3 пъти до Германия и всеки път стaва трудно откриваем след това за известно време. После го намираме и пак казва, че отива в Германия и сега за 3-ти път го чакаме да се върне.

Ако бях на твое място щях да върна колата докато мога, после да си направя списък с всички нужни за КАТ документи и да тръгна с него да си търся друга кола!

Коли бол, автокъщи бол! Не се доверявай на търговци! Ако можеш връщай колата и си търси читава, това е моя съвет!!!
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
ако е докарана на автовоз без номера можеш да си извадиш транзитни такива за да я придвижиш до КАТso.sec написа:santo_trafficante написа:за временен номер колата не се кара в КАТ
Тогава трябва да има все още оригиналните австриски документи към временните австрииски номера! или?
ако е докарана на ход е с австрииски номера който се връщат в КАТ при регистрация....
нещо съмнително има

1. или му плати на джамбазина той да ти я регистрира като е толкова отворен
2. върни му колата и да се оправя
3 коктеил молотов ако се дърпа
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Поискай декларация от автоджамабазина че е вкарал колата от Австрия.Тея от КАТ да не се правят на луди.Отиди при началника на КАТ.Тази простотия се прилага само в отделни градове.Не е така навсякъде,не за друго ами са некъдърници и не им пука за хората.Тази институция КАТ никъде я няма в белия свят.Има частни фирми дето правят регистрация на колите!този документ ищо не означава,те дори не могат да го прочетат,но знаят че е синьо-зелен ма-цата им некъдрна
Отиди при началника на КАТ!!!

Последна промяна от H2O на Пет 21 мар 2008 20:45, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”