Fiat Stilo 1.9 JTD vs. VW Golf 4 tdi

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Fiat Stilo 1.9 JTD vs. VW Golf 4 tdi

Мнениеот vw_motor » Пет 09 мар 2012 0:55

Една цена кой е по-добрия и с какво???????????/
http://www.cars.bg/u441793
http://www.cars.bg/u559866

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Fiat Stilo 1.9 JTD vs. VW Golf 4 tdi

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 мар 2012 1:09

Гледай състоянието на автомобилите. Това е най-важното!!! При равни условия голфа е по-добър във всяко едно отношение, но условията никога не са равни такаче... По принцип цената на Стилото е малко завишена в случая. Доста скапан модел и се търгува много евтино :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 мар 2012 1:12

кой е по-добър - VW
защо е по-добър - защото е VW mhihi
вярно че Стилото изглежда много "наточено" на външен вид и с тоя двигател понавървява ама си е Фиат и това приключва разговора :idea: Скоро имаше такава тема,колега се беше навил да взима Стило но след гледане на няколко екземпляра се отказа....знам ли защо mhihi

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 09 мар 2012 9:47

Голфа от обявата е на поне 200 хил км - виж волана и скоростният лост
по-скоро Фиатчето - на реалните си километри е поне

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 мар 2012 9:52

веселин написа:Голфа от обявата е на поне 200 хил км - виж волана и скоростният лост
по-скоро Фиатчето - на реалните си километри е поне

Моя грешка,аз мислех че се пита по принцип за тези два модела а то било за 2 конкретни обяви и в този случай съм пас :) Ама много грозно отвътре това Стило бе,УЖАС !

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 09 мар 2012 10:27

: vw fen няма да сбъркаш :да:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 09 мар 2012 10:55

Тук едва ли ще получиш независимо мнение. ЩЕ опитам да съм обективен, макар, че последните ми 4 коли са все италиянски. ЖТД е много добър двг, не бях фен на дизела, но наистина е уникално икономичен и добър вървеж, аз карам 2,4 като разликата им с 1,9 е само в единия цилиндър и дотам, като цяло са еднакви. Фанатизма го махни, предрасъдъците също, в която и посока да са - ще ти навредят. Преди да си упя последната кола миналата година търсех пасат, поради липса на читав си взех ланча и не съжалявам. Имай предвид, че стилото се води с повече болежки във фиатския форум, но много рядко проблем с двигател или скорости. Проблема е в трудното сменяне на крушките на предните фарове, носачите поради кофти качество и т.н. Ще ти дам сравнение между моята ланча и пасат 1,9 тди 110 коня- при еднакви условия на каране /заедно/ моята ланча дава повече от 0,5 литра и по малко от 1 литър по-малък разход, за вървенето не може да става дума за сравнение, доста повече дърпа /на 2ра с 40 като настъпя и превърта гумите/. Карал съм го същия този пасат и ми дава редовно разход с много финно каране 5,5, с нормално мое каране 6. Ланчата при първия случай ми дава 4,7-8, при втория 5,3-4. Нямам за цел да те убеждавам в избора, единсвено казвам моите наблюдения.

Потребителски аватар
RO$$KO
Автомобил: VW MK6 GTI
Двигател: TSI EA888 2009

Мнениеот RO$$KO » Пет 09 мар 2012 12:51

само ще ти покажа за тези пари каква кола можеш да си земеш а тези по-горе няма да ги коментирам death
ето- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 09 мар 2012 13:20

Определено Г4-ка!
Дали този от линка или друг,изборът е голям,а и за 6к ще намериш здрав Голф :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 мар 2012 17:14

BG_Golf4e написа:Определено Г4-ка!
Дали този от линка или друг,изборът е голям,а и за 6к ще намериш здрав Голф :beer

Добре де, преди 3 години Г4 бяха по 8000лв и си бяха масово изпотрошени, а сега като са масово по 6000лв и 3 години по-стари, са станали изведнъж здрави... толкова са уморени вече, че нито мотора нито екстрите са важни - състоянието се гледа на първо място и след това всичко останало... Че голфовете поевтиняват ама цените на турбините, маховиците и дюзите мърдат много малко :talk:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 09 мар 2012 17:35

hooligan_sk написа:

Добре де, преди 3 години Г4 бяха по 8000лв и си бяха масово изпотрошени, а сега като са масово по 6000лв и 3 години по-стари, са станали изведнъж здрави... толкова са уморени вече, че нито мотора нито екстрите са важни - състоянието се гледа на първо място и след това всичко останало... Че голфовете поевтиняват ама цените на турбините, маховиците и дюзите мърдат много малко :talk:

И точно това ще убие голф-а на старо- не може кола на старо да има части за обслужване с цена по- висока от самата стойност на автомобила... Ако говорим за оригинални части...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 09 мар 2012 17:42

StS написа:
hooligan_sk написа:

И точно това ще убие голф-а на старо- не може кола на старо да има части за обслужване с цена по- висока от самата стойност на автомобила... Ако говорим за оригинални части...

По принцип е логично да се случи така... ама докато има модели като Стило, дето на 20-30 000км си го плящаш по още веднъж, няма страшно :да:

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пет 09 мар 2012 19:46

Един мои приятел има стило и мога да кажа много добри неща за него до сега не е пипал нищо по него а стилото несе спира.Също така многооо си понаварвява и има много екстри :beer А ако говорим конкретно за тези два автомобила които си показал колега стилото според мен е много много по добро :P и все пак което ти е на сърце :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 09 мар 2012 23:09

Това за Stilo-то го потвърждавам. Явно са си взели поука след ужаса Bravo/Brava/Marea и Stilo-то много по-добре направено. Мога да го сравня пряко с колата на бившия ми шеф, която е Stilo-JTD и Brava-та на сестра ми - все едно не са правени от една и съща фирма.

Stilo-то ходи редовно София-Букурещ и до сега не знам да е влизало в сервиз освен за обслужване!

В пряко сравнение с Голф 4 мога да кажа, че на Голфа интериора е малко по-приятен.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 10 мар 2012 8:42

Няма да си кривя душата ама Стилото е по-добрия вариант - за дизела има CR , за бензина е икономичен и здрав двигател, частите - оригинални са ефтиняк и лесно се поддържа...колата не е лоша - може да се вземе и 2005-7. :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”