Една цена кой е по-добрия и с какво???????????/
http://www.cars.bg/u441793
http://www.cars.bg/u559866
Fiat Stilo 1.9 JTD vs. VW Golf 4 tdi
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Fiat Stilo 1.9 JTD vs. VW Golf 4 tdi
Гледай състоянието на автомобилите. Това е най-важното!!! При равни условия голфа е по-добър във всяко едно отношение, но условията никога не са равни такаче... По принцип цената на Стилото е малко завишена в случая. Доста скапан модел и се търгува много евтино 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
кой е по-добър - VW
защо е по-добър - защото е VW
вярно че Стилото изглежда много "наточено" на външен вид и с тоя двигател понавървява ама си е Фиат и това приключва разговора
Скоро имаше такава тема,колега се беше навил да взима Стило но след гледане на няколко екземпляра се отказа....знам ли защо 
защо е по-добър - защото е VW

вярно че Стилото изглежда много "наточено" на външен вид и с тоя двигател понавървява ама си е Фиат и това приключва разговора

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Голфа от обявата е на поне 200 хил км - виж волана и скоростният лост
по-скоро Фиатчето - на реалните си километри е поне
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Голфа от обявата е на поне 200 хил км - виж волана и скоростният лост
Моя грешка,аз мислех че се пита по принцип за тези два модела а то било за 2 конкретни обяви и в този случай съм пас

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:

Тук едва ли ще получиш независимо мнение. ЩЕ опитам да съм обективен, макар, че последните ми 4 коли са все италиянски. ЖТД е много добър двг, не бях фен на дизела, но наистина е уникално икономичен и добър вървеж, аз карам 2,4 като разликата им с 1,9 е само в единия цилиндър и дотам, като цяло са еднакви. Фанатизма го махни, предрасъдъците също, в която и посока да са - ще ти навредят. Преди да си упя последната кола миналата година търсех пасат, поради липса на читав си взех ланча и не съжалявам. Имай предвид, че стилото се води с повече болежки във фиатския форум, но много рядко проблем с двигател или скорости. Проблема е в трудното сменяне на крушките на предните фарове, носачите поради кофти качество и т.н. Ще ти дам сравнение между моята ланча и пасат 1,9 тди 110 коня- при еднакви условия на каране /заедно/ моята ланча дава повече от 0,5 литра и по малко от 1 литър по-малък разход, за вървенето не може да става дума за сравнение, доста повече дърпа /на 2ра с 40 като настъпя и превърта гумите/. Карал съм го същия този пасат и ми дава редовно разход с много финно каране 5,5, с нормално мое каране 6. Ланчата при първия случай ми дава 4,7-8, при втория 5,3-4. Нямам за цел да те убеждавам в избора, единсвено казвам моите наблюдения.
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
само ще ти покажа за тези пари каква кола можеш да си земеш а тези по-горе няма да ги коментирам
ето- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ето- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Определено Г4-ка!
Дали този от линка или друг,изборът е голям,а и за 6к ще намериш здрав Голф

- hooligan_sk
- Модератор
BG_Golf4e написа:Определено Г4-ка!
Добре де, преди 3 години Г4 бяха по 8000лв и си бяха масово изпотрошени, а сега като са масово по 6000лв и 3 години по-стари, са станали изведнъж здрави... толкова са уморени вече, че нито мотора нито екстрите са важни - състоянието се гледа на първо място и след това всичко останало... Че голфовете поевтиняват ама цените на турбините, маховиците и дюзите мърдат много малко

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:BG_Golf4e написа:Определено Г4-ка!
Добре де, преди 3 години Г4 бяха по 8000лв и си бяха масово изпотрошени, а сега като са масово по 6000лв и 3 години по-стари, са станали изведнъж здрави... толкова са уморени вече, че нито мотора нито екстрите са важни - състоянието се гледа на първо място и след това всичко останало... Че голфовете поевтиняват ама цените на турбините, маховиците и дюзите мърдат много малко
И точно това ще убие голф-а на старо- не може кола на старо да има части за обслужване с цена по- висока от самата стойност на автомобила... Ако говорим за оригинални части...
- hooligan_sk
- Модератор
StS написа:hooligan_sk написа:BG_Golf4e написа:Определено Г4-ка!
И точно това ще убие голф-а на старо- не може кола на старо да има части за обслужване с цена по- висока от самата стойност на автомобила... Ако говорим за оригинални части...
По принцип е логично да се случи така... ама докато има модели като Стило, дето на 20-30 000км си го плящаш по още веднъж, няма страшно

- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
Един мои приятел има стило и мога да кажа много добри неща за него до сега не е пипал нищо по него а стилото несе спира.Също така многооо си понаварвява и има много екстри
А ако говорим конкретно за тези два автомобила които си показал колега стилото според мен е много много по добро
и все пак което ти е на сърце 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Това за Stilo-то го потвърждавам. Явно са си взели поука след ужаса Bravo/Brava/Marea и Stilo-то много по-добре направено. Мога да го сравня пряко с колата на бившия ми шеф, която е Stilo-JTD и Brava-та на сестра ми - все едно не са правени от една и съща фирма.
Stilo-то ходи редовно София-Букурещ и до сега не знам да е влизало в сервиз освен за обслужване!
В пряко сравнение с Голф 4 мога да кажа, че на Голфа интериора е малко по-приятен.
Stilo-то ходи редовно София-Букурещ и до сега не знам да е влизало в сервиз освен за обслужване!
В пряко сравнение с Голф 4 мога да кажа, че на Голфа интериора е малко по-приятен.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Няма да си кривя душата ама Стилото е по-добрия вариант - за дизела има CR , за бензина е икономичен и здрав двигател, частите - оригинални са ефтиняк и лесно се поддържа...колата не е лоша - може да се вземе и 2005-7. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”