Търси се авмотобил на стойност около 4000 лева

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Търси се авмотобил на стойност около 4000 лева

Мнениеот nurv » Нед 11 ное 2012 11:15

Здравейте колеги,
Изчетох подобните теми, но все още не си отговарям, затова и пускам тема. Имаме бебенце и голфчето вече не успява да побере багажа ни. Затова се налага да взема по-голяма кола и тук ми трябва вашето мнение. От бюджета се вижда, че няма да е кой знае какво, но и не искам да стъпя накриво понеже съм свикнал с голфчето и минималните му евтини ремонти. Търся бензинов двигател, който ще бъде газифициран. В момента съм се насочил към Passat B5 за двигатели помагайте, Skoda Octavia и двете около 98ма или Renault Laguna 2 фаза 2 2002ра. Какво ще ме посъветвате и ако може споделете конкретни двигатели, които съжителстват добре с газта както моят ABS на Golf III :) Предварително благодаря на всички отзовали се!

П.П. Колата не искам да е комби. Може би като станат две ще се замисля ;)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Търси се авмотобил на стойност около 4000 лева

Мнениеот velinsl » Нед 11 ное 2012 11:40

Тия години бензиновите двигатели си искат ГИ, а те си искат бензин докато позагрее.
Тук не очаквай някой да ти похвали Френска стока (не автомобил).
Октавията като цяло е по-евтина за подръжка от Пасата, тя е на базата на Голф.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 11 ное 2012 11:46

Френските коли са доста сполучливи като цяло.. Но имат малко по-скъпа поддръжка като цяло :beer Иначе возят хубаво

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 11 ное 2012 12:09

Препоръчвам ти да се насочиш към: Голф 4, Бора, Октавия, Ауди А3. Всичките са на една платформа и поддръжката им е по-евтина от тази на пасат B5.

Двигател за газ - 1.6 - както е писано по-горе - трябва му газов инжекцион.

Аз съм с 1.8 и ГИ, но разходът (с моето каране) е сериозен - 14/100 газ + 1.5 литра бензин.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 11 ное 2012 12:18

Tвоята кола е Skoda Fabia combi 1.9 SDI,която и друга кола да вземеш впредвид това което си писал,ще е грешка.

http://www.parts-specs.nl/skoda/Fabia-Combi/1.9-SDI-Elegance-2001-047710

Има даже и такава се продава.Пък е и по-нова година за тия пари.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11350035080490340&f1=details&slink=1657cm

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 11 ное 2012 12:58

nurv написа:...Имаме бебенце и голфчето вече не успява да побере багажа ни. Затова се налага да взема по-голяма кола и тук ми трябва вашето мнение. П.П. Колата не искам да е комби. Може би като станат две ще се замисля ;)

човекът е написал, че голфът му теснее, а гледам масово му препоръчвате А3, Г4, Октавия, че дори и Фабия. на мен октавията (комби) ми е тясна - багаж побира много, но на задната седалка е тясно, особено за дълъг път, да не говорим като се сложи столче - предното пасажерско място става неизползваемо, ако столчето се сложи в позиция за сън (за да не опират краката на детето в облегалката на предната седалка). на твое място с този бюджет бих търсил пасат б4 ABS или 2Е, колега, но не знам намират ли се още читави.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Нед 11 ное 2012 14:01

Бягай като от пожар от Лагуна 2! Погледни във форума на Рено, там с подробности ще разбереш, че това и като подарък не ти трябва. Замисли се защо Лагуна 2, 2002-2003 е на цената на Пасат 97-99! Ако все пак ти трябва комби от тази марка разгледай Лагуна 1.2

Изображение

Имат огромен багажник
Изображение

Интериора седи малко евтино сравнен с Пасат например, но всичко вътре е подредено добре и удобно
Изображение

Въпреки лошата слава на Рено като слабо окачване, алуминиевите носачи на Пасат Б5 не са по-добри. На цената на накладки и дискове за Пасат, сменяш абсолютно всичко по окачване и спирачки при Реното. Возията е добра, а седалките са в пъти по-комфортни от тези на Пасат. Аз имах такова четири години и нито веднъж не съм имал сериозни проблеми с него.
Въпреки всичко до тук, имаше нещо, което ме дразнеше като цяло в колата и ако сложа Пасат и тази Лагуна едно до друго и трябва пак да избирам... love.vw

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 11 ное 2012 14:05

nurv написа:Здравейте колеги,
Изчетох подобните теми, но все още не си отговарям, затова и пускам тема. Имаме бебенце и голфчето вече не успява да побере багажа ни.
П.П. Колата не искам да е комби. Може би като станат две ще се замисля ;)

Май някой колеги не четат какви са изискванията на питащия ! Предлагат се комбита каквито не иска или се казва как в купето на Г4 или октавия е като в тройката дето я има,само че багажа не седи в купето а щом става въпрос за бебе така или иначе майката ще е отзад при него и пасажерската седалка може да е дръпната напред,значи в общи линии се търси хетчбек с по голям багажник от Г3 както аз виждам нещата ! Тук вече се пита къде и за колко време ще се пътува понеже едно е да идеш до мола с бебето а друго на 400км при бабата и да трябва да качиш сгъваемо легло,корито,и какви ли още не бебешки екстри за които ако не си с комби със сигурност и вътре ще е пълно /това последното от собствен опит с Г4 mhihi /. Определено задачата е трудничка и вариантите могат да станат много но на първо четене и аз мисля за Бора въпреки че не знам колко багаж побира в "раницата" сравнено с Г4 !
А за лагуната.....или добро или нищо ,значи нищо няма да пиша mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 ное 2012 14:07

Soze13 написа: На цената на накладки и дискове за Пасат, сменяш абсолютно всичко по окачване и спирачки при Реното.

Колега, малко си го поукрасил. Ще го редактираш ли или да започвам да те оборвам с линкове с цени на части? :lol:
За 4 000лв. и семеен автомобил някой от типа на Бора, Толедо, Октавия само че за тия пари се опасявам, че може и да не е първа хубост...
Колега Стиви - разликата в обема на багажника на Бора и Голф 4 съответно е 455 към 330л. Голф Мк3 е също с 330л. според руския каталог. Т.е. безпредметно е колегата да скача от тройка на четворка, след като му малее багажникът. :beer Шкода Октавия е абсолютен шампион относно обем на багажник в класа си - 528л. Ако някой посочи хечбек с по-голям - ще редактирам мнението :lol:
Едит: Сеат Толедо 1Л действително е с по-голям багажник 550л.

Последна промяна от stefan4o на Нед 11 ное 2012 14:55, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Нед 11 ное 2012 14:21

stefan4o написа:
Soze13 написа: На цената на накладки и дискове за Пасат, сменяш абсолютно всичко по окачване и спирачки при Реното.

Колега, малко си го поукрасил. Ще го редактираш ли или да започвам да те оборвам с линкове с цени на части? :lol:
За 4 000лв. и семеен автомобил някое комби от типа на Бора, Голф Мк4, само че за тия пари се опасявам, че може и да не е първа хубост...
Колега Стиви - разликата в обема на багажника на Бора и Голф 4 съответно е 455 към 330л. Голф Мк3 е също с 330л. според руския каталог. Т.е. безпредметно е колегата да скача от тройка на четворка, след като му малее багажникът. :beer Шкода Октавия е абсолютен шампион относно обем на багажник в класа си - 528л. Ако някой посочи хечбек с по-голям - ще редактирам мнението :lol:
Ами започвай с линковете, аз говоря от опит. За 5-600 лв колкото ми излизат 4 диска и коплект накладки за Пасата, правех всичко по рендето и ми оставаше ресто. Вярно, че говорим за съвсем различни двигатели и кубатура, рендето беше със 100 коня и 1000 кубика по-малко, но все пак :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 ное 2012 14:27

Ако сравняваш 2.8л Пасат с 1.8л. Рено... Малко става като кокошка с кон да сравняваме. Съвсем логично е, на първото да са му по-скъпи частите. Тук говорим за автомобили с приблизително еднаква кубатура и мощност :wink: Преглеждайки цените на консумативите, като дадените за пример от теб - дискове и накладки, мога да кажа, че цените им са почти еднакви, на реното са му малко по-скъпи дисковете, но пък компенсира с малко по-евтини накладки. По-конкретно:
Накладки TRW при Пасат
Накладки TRW при Лагуна
Преден диск Брембо при Пасат
Преден диск Брембо при Лагуна
Нали няма нужда да ги смятаме като пари каква им е разликата? :beer

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Нед 11 ное 2012 14:33

stefan4o написа:Ако сравняваш 2.8л Пасат с 1.8л. Рено... Малко става като кокошка с кон да сравняваме. Съвсем логично е, на първото да са му по-скъпи частите. Тук говорим за автомобили с приблизително еднаква кубатура и мощност :wink: Преглеждайки цените на консумативите, като дадените за пример от теб - дискове и накладки, мога да кажа, че цените им са почти еднакви, даже на реното са му малко по-скъпи дисковете, но пък компенсира с малко по-евтини накладки.

Малко се отклонихме, но се надявам, че сравняваш части за Пасат Б5 и Лагуна 1.1 и 1.2? Ако е така, много бъркаш! За да не разводняваме темата на човека, няма да се заигравам с линкове, но аз миналата година смених на старото ренде 4 диска и накладки за общата цена с труд от 240 лв! Покажи ми Пасат с какъвто и да е мотор, при който е възможно това.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 11 ное 2012 14:35

stefan4o написа: Шкода Октавия е абсолютен шампион относно обем на багажник в класа си - 528л. Ако някой посочи хечбек с по-голям - ще редактирам мнението :lol:

Ами щом Октавията е с такава вместимост значи това е твоята кола,и с газовата бутилка ще ти остане достатъчно място за бебешкия антураж,добра и сравнително евтина техника на Г4 с други ламарини и малко по кофти интериор /за Октавия 1/ но не е болка за умиране ! Вече остава въпрос каква точно ще намериш за 4000лв :idea:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Нед 11 ное 2012 14:37

Ихааа колко отговора съм събрал. Едната баба е на 400км, другата на 200 обаче и на двете места имаме всички бебешки мебели от-до. Затова колата няма да се товари с корита, легла като най-обемното е количката. Дадохте ми добра идея с Бора-та. Все повече нещата се насочват към Бора или Октавия. Относно Лагуна-та имам наблюдения над Лагуна 1.2 и затова ми влезе в списъка. Четох и техния форум и там забелязвам, че Лагуна 2 фаза 1 е с повече детски проблеми спрямо фаза 2. Изкушава ме също, че е доста по-нова от немските си събратя, но ако ще ме вкарва в излишни разходи... Иначе Пасата по всичко личи, че все още не ми е по джоба.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 ное 2012 14:38

Soze13 написа:Малко се отклонихме, но се надявам, че сравняваш части за Пасат Б5 и Лагуна 1.1 и 1.2? Ако е така, много бъркаш! За да не разводняваме темата на човека, няма да се заигравам с линкове, но аз миналата година смених на старото ренде 4 диска и накладки за общата цена с труд от 240 лв! Покажи ми Пасат с какъвто и да е мотор, при който е възможно това.

На линковете се вижда много добре какво сравнявам.
На пасата на баща ми - Б5.5 2002г. ТДИ модел 130 к.с. му сменихме дискове и накладки за цена... Двата диска бяха от сорта на 40лв. бройката на марката Феродо, накладките бяха - предни къмто 50лв. с остъпката Вагнер ли беше марката забравих (бяха на цена около тази на Феродо Премиер, но просто нямаше налични такива накладки), задните бяха и те къмто 30 или 40 лева. За труд не сме плащали щото аз и шурея ги оправихме :beer Задните дискове не ги сменихме, защото имаха съвсем малък ръб, иначе цената им беше около 20 лева с остъпката за брой. Имай предвид, че имаше и още по-евтини марки, за които е по-добре да не споменаваме. Цифрите са приблизителни, мисля че платихме общо около 160лв. наложен платеж за предни дискове + накладки за предна и задна ос на колата. За труд пари не му взех, щото ми е баща все пак mhihi
Верно много се отклонихме с личния опит mhihi
nurv написа:Иначе Пасата по всичко личи, че все още не ми е по джоба.

Моята лична класация е 1.Бора 2. Толедо 3. Октавия преди фейслифта. Иначе е 1.Бора, 2. Октавия с фейслифт и 3. Толедо. :beer Казано с други думи - вземи по-запазената, най-нова година, с най-много екстри и най-приемлива цена. Като цена на поддръжка мисля, че са идентични (то няма и как да бъде, все пак са еднакви коли, но в различна опаковка). На Октавия Мк1 салонът й, в частност таблото е нещото, което не харесвам ни най-малко, говоря за обикновените версии на колата, а не такива от рода на L&K.
Само Крис11 да види темата и ще те насочи към нещо коренно различно :Mr Green Fun mhihi

Последна промяна от stefan4o на Нед 11 ное 2012 14:58, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”