Какво мислите за Ауди А4 1.8Т?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Какво мислите за Ауди А4 1.8Т?

Мнениеот VW_FEN » Сря 16 авг 2006 2:44

Напоследък много взех да се заглеждам по тая кола... някой да е карал нещо такова, или да има преки впечатления?
10х предварително :) :roll:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 16 авг 2006 6:31

е питай във ауди форума, са малко насти ще те овика, ма иначе не са лоши

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 16 авг 2006 7:43

след пасата ще ти се стори безумно тясна отвътре и скъпа за подръжка ;) ;) :)

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 16 авг 2006 8:26

Аз съм карал такова Ауди, имахме една служебна таква, и ако трябва да съм честен си е доста добра кола... със доста добър двигател :wink: Е, трябва да се спомене и за поддръжката, която излиза доста соленичка (последно сменяхме съединител - 500лв. и т.н и т.н) но такава е цената да караш А4 :drive :P

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 16 авг 2006 8:31

А да не мислиш на Голф 4 е по-малко съединителя.
А4 1,8ТQ си е класика единствено алуминиевите носачи, но ...всички натам са тръгнали. :uuoooh:

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 16 авг 2006 8:46

:да:

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

k

Мнениеот koko jumbo » Сря 16 авг 2006 10:07

като покараш малко тая кола може да си попромени мнението човек за турбото (а хич не му бях фен преди) :drive

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

ц

Мнениеот koko jumbo » Сря 16 авг 2006 10:08

dude написа:е питай във ауди форума, са малко насти ще те овика, ма иначе не са лоши

бтв кой е насти ?

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 16 авг 2006 10:29

mileff написа:Е, трябва да се спомене и за поддръжката, която излиза доста соленичка (последно сменяхме съединител - 500лв. и т.н и т.н) но такава е цената да караш А4 :drive :P

Golf IV 1.8T - съединител, притискател и аксиален лагер - 515лв с отстъпки. В Porsche BG е малко под 700лв.

аз си търсех много дълго време A4 Avant 1.8Tq и неможах да намеря читаво в България. Аналогична поддръжка като с на Golf IV 1.8T, само дето е доста по-бавна.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ц

Мнениеот Sir T » Сря 16 авг 2006 10:30

koko jumbo написа:
dude написа:е питай във ауди форума, са малко насти ще те овика, ма иначе не са лоши

бтв кой е насти ?

един кретен :D .. прати му поздрави от Turturelo и няма те псува ;)

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 16 авг 2006 10:36

А някой да е казал че на Голф 4 поддръжката е евтина? :gruebel
Аз не сравнявам поддръжката или изобщо като цяло колите Ауди А4 - Голф 4, а давам мнение по темата. Така, че мисля че е др. тема кое колко върви и чия поддръжка е по-скъпа, тази на Ауди А4 или тези на Голф 4, просто и двете коли са добри, но едва ли са по джоба на всеки - особенно когато говорим за тези двигатели :)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 16 авг 2006 11:36

Аз пуснах тема и там, много ми се израдваха... :wink: Според тях колата е добре от всякъде, ама ся като прочетох за тоя съединител 500 лева :shock ... той тогава трябва да се сменя на 300000 км ;) и трябва да е много издръжлив? нали така... щото ако го сменям през 4-5 месеца, това значи фалит... Значи, може и да е малко по-тясна от пасата, но мисля, че не е чак толкова фрапиращо. Има много спортна стойка, това много ми харесва :twisted: а двигателя, мисля, че Sir_T ме убеди, че това е един от най-здравите (конструктивно не би трябвало да се различава много от този на Голф IV 1.8Т). :)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 16 авг 2006 11:54

Обаче, май като гледам и като чета, ще се ориентирам към нещо, което има 1.9 TDI... частите може и да са същите, ама поне после с разхода ще си избия цената... :roll:

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 16 авг 2006 11:56

VW_FEN написа:Аз пуснах тема и там, много ми се израдваха... :wink: Според тях колата е добре от всякъде, ама ся като прочетох за тоя съединител 500 лева :shock ... той тогава трябва да се сменя на 300000 км ;) и трябва да е много издръжлив? нали така... щото ако го сменям през 4-5 месеца, това значи фалит...

Нямам представа колко е издражлив, само знам как ние го прецакахме :D . Беше някъде към края на зимата, вече нямаше сняг но си беше още доста студеничко, и искахме да издърпаме с Аудито един Крайслер Войаджър (мисля че така се наричаха тези големите като миниван където са) от един двор (под доста голям наклон), но за нашо нещастие по незнайна причина на Крайслера му беше дръпната ръчната спирачка през зимата и задните колела бяха замръзнали, но кой да ти знае. Закачихме въжето и гааааззз... :wink: Докато не изпуши съединителя :oops . Иначе, за вървенето няма грешка :!: Немога да го сравнявам с Голф 4 1.8Т просто защото не съм карал такава машина :cry:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 16 авг 2006 21:52

mileff написа:Аз не сравнявам поддръжката или изобщо като цяло колите Ауди А4 - Голф 4, а давам мнение по темата.

аз дадох пример със същата част при Golf IV, защото преди време скъсах пружините на съединителя докато замервах моята кола с едно Evo 8. Вкарах първа със 100км/ч :oops: Затова съм и информиран относно цената.

Иначе относно смяната на съединителя - при нормална експлоатация може да изкара 250/300 000км

Ако караш доста, наистина може да се получи разлика в цената на горивото, заради разликата в консумацията. Относно здравината на мотора - при тунинговане без проблем стига 300+ к.с. и то със stock карантийте, което само по себе си говори, че е много здрав мотор.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”