10х предварително
Какво мислите за Ауди А4 1.8Т?
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Какво мислите за Ауди А4 1.8Т?
Напоследък много взех да се заглеждам по тая кола... някой да е карал нещо такова, или да има преки впечатления?
10х предварително

10х предварително
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
k
като покараш малко тая кола може да си попромени мнението човек за турбото (а хич не му бях фен преди) 

- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
ц
dude написа:е питай във ауди форума, са малко насти ще те овика, ма иначе не са лоши
бтв кой е насти ?
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mileff написа:Е, трябва да се спомене и за поддръжката, която излиза доста соленичка (последно сменяхме съединител - 500лв. и т.н и т.н) но такава е цената да караш А4![]()
Golf IV 1.8T - съединител, притискател и аксиален лагер - 515лв с отстъпки. В Porsche BG е малко под 700лв.
аз си търсех много дълго време A4 Avant 1.8Tq и неможах да намеря читаво в България. Аналогична поддръжка като с на Golf IV 1.8T, само дето е доста по-бавна.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ц
koko jumbo написа:dude написа:е питай във ауди форума, са малко насти ще те овика, ма иначе не са лоши
бтв кой е насти ?
един кретен
А някой да е казал че на Голф 4 поддръжката е евтина?
Аз не сравнявам поддръжката или изобщо като цяло колите Ауди А4 - Голф 4, а давам мнение по темата. Така, че мисля че е др. тема кое колко върви и чия поддръжка е по-скъпа, тази на Ауди А4 или тези на Голф 4, просто и двете коли са добри, но едва ли са по джоба на всеки - особенно когато говорим за тези двигатели
Аз не сравнявам поддръжката или изобщо като цяло колите Ауди А4 - Голф 4, а давам мнение по темата. Така, че мисля че е др. тема кое колко върви и чия поддръжка е по-скъпа, тази на Ауди А4 или тези на Голф 4, просто и двете коли са добри, но едва ли са по джоба на всеки - особенно когато говорим за тези двигатели
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пуснах тема и там, много ми се израдваха...
Според тях колата е добре от всякъде, ама ся като прочетох за тоя съединител 500 лева
... той тогава трябва да се сменя на 300000 км
и трябва да е много издръжлив? нали така... щото ако го сменям през 4-5 месеца, това значи фалит... Значи, може и да е малко по-тясна от пасата, но мисля, че не е чак толкова фрапиращо. Има много спортна стойка, това много ми харесва
а двигателя, мисля, че Sir_T ме убеди, че това е един от най-здравите (конструктивно не би трябвало да се различава много от този на Голф IV 1.8Т). 
VW_FEN написа:Аз пуснах тема и там, много ми се израдваха...Според тях колата е добре от всякъде, ама ся като прочетох за тоя съединител 500 лева
... той тогава трябва да се сменя на 300000 км
и трябва да е много издръжлив? нали така... щото ако го сменям през 4-5 месеца, това значи фалит...
Нямам представа колко е издражлив, само знам как ние го прецакахме
. Иначе, за вървенето няма грешка - Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mileff написа:Аз не сравнявам поддръжката или изобщо като цяло колите Ауди А4 - Голф 4, а давам мнение по темата.
аз дадох пример със същата част при Golf IV, защото преди време скъсах пружините на съединителя докато замервах моята кола с едно Evo 8. Вкарах първа със 100км/ч
Иначе относно смяната на съединителя - при нормална експлоатация може да изкара 250/300 000км
Ако караш доста, наистина може да се получи разлика в цената на горивото, заради разликата в консумацията. Относно здравината на мотора - при тунинговане без проблем стига 300+ к.с. и то със stock карантийте, което само по себе си говори, че е много здрав мотор.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”