Здравейте,
В момента търся да купувам някакъв пасат 5.5 131 6 скорости. Преди всичко искам да попитам 1.9 със 6те скорости кой код на мотора е? Къде точно се вижда кода на мотора във ваг-ком, тъй като по автокъщите има случай да пробутват 101 за 131 с смяна на надписа с две червени ТДИ :)
Чудя се какво може да се види с VAG-COM по този двигател. Четох, че дюзите се гледат на 13ти канал на двигателя, но какви трябва да бъдат стойностите им (в търсачката открих единствено между -1 и 1....това за всеки ПД двигател ли е)? Освен дюзи, какво друго може да се види по този мотор - центровка, обороти на турбо, налягане....като цяло къде могат да се проверят каталожните стойности на всички тези показатели.
Благодаря предварително!
П.С. Някой ако продава такъв пасат 1.9 131 коня със 6те скорости - може да се свърже с мен на лично!
П.С. Търсих в търсачката, но не открих нищо за нормалните стойности! В темата не питам как се работи с ваг-ком, а как да се ориентирам дали стойностите са в норма.
1.9 TDI 131hp (AVF и ASZ) - на какво да обърнем внимание?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: 1.9 TDI 131hp (AVF и ASZ) - на какво да обърнем внимание
Двигателите са 2 - AVF (този със 6ск. и 240мм съединител) и AWX(5ск. и 228мм.),като AVF е с по-голям въртящ момент. Стойностите на дюзите гледаш да са около 0. Колкото по-близо - толкова по-добре.ASZ се монтира на купетата с напречно разположен ДВГ -Голф4,А3,Леон,Ибиза и т.н. Синхронизацията я гледаш на 4-ти канал,4та колона. Оборотите на турбото трудно ще ги видиш,понеже няма кой да следи за подобна информация,но като цяло всичко това е дъвкано и предъвквано стотици пъти :)
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
А и едва ли от някоя автосалон ще ти дадат да я закачиш..Огледай около турбото за теч на масло/омасляване/.Паленето също е много важно за тия мотори,докато завърти и трябва да запали,особено сега лятото
За друго сега не се сещам 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Как няма да даде? В момента който ми откаже да я закача забравя за мен 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Когато търсих да купя пасата AVF в България си носех лаптопа с VAG-COM с мен. Влизам в автокъщата без лаптопа, разглеждам колата и ако ми хареса питам "Ще може ли да я закачим на компютър за диагностика?". Никой не ми е отказал. И като кажат да - казвам - добре, аз си нося - отивам до колата и вадя компютъра.
Проблемът е, че има някои неща, които се хващат само в движение при натоварване и пълна газ на 3-та скорост примерно. Това няма как да се случи при положение, че автомобилът няма номера...
След като обиколих доста автокъщи в БГ, тъй като съм претенциозен, установих, че няма подходящ автомобил тук и отидох в Германия. Там купих Пасат 5.5 с AVF мотор - 6 скорости.
Голфът на приятелката Dessi обаче купихме от тук от обява от човек, който си го караше ежедневно. Той е с ASZ мотор. Него имахме възможност да го закачим в движение, защото си беше с номера.
Ето една тема за покупка на дизелов автомобил:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=52018
Ще се радвам ако някой колега, запознат повече с дизелите напише едно ръководство какво се гледа на VAG COM, когато се купува помпа-дюза PD дизелов автомобил.
Проблемът е, че има някои неща, които се хващат само в движение при натоварване и пълна газ на 3-та скорост примерно. Това няма как да се случи при положение, че автомобилът няма номера...
След като обиколих доста автокъщи в БГ, тъй като съм претенциозен, установих, че няма подходящ автомобил тук и отидох в Германия. Там купих Пасат 5.5 с AVF мотор - 6 скорости.
Голфът на приятелката Dessi обаче купихме от тук от обява от човек, който си го караше ежедневно. Той е с ASZ мотор. Него имахме възможност да го закачим в движение, защото си беше с номера.
Ето една тема за покупка на дизелов автомобил:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=52018
Ще се радвам ако някой колега, запознат повече с дизелите напише едно ръководство какво се гледа на VAG COM, когато се купува помпа-дюза PD дизелов автомобил.
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Изключително много Ви благодаря!
Дано пък имам късмет :)
Дано пък имам късмет :)
Колеги и на мен ми предстои сдобиване с такъв Пасат и въпроса ми е малко " лаишки "
този с 6 -те скорости помпа дюза ли е, и има ли такъв 5-5 131ксV който да не е ПД.
Благодаря предварително.
този с 6 -те скорости помпа дюза ли е, и има ли такъв 5-5 131ксV който да не е ПД.
Благодаря предварително.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не ! От тях ( Б5.5) има с роторно ГНП , но са 2.5 мотора.aptt написа: има ли такъв 5-5 131ксV който да не е ПД
Като изчетох къде що можах разбрах че 5-5 131кс 6 степенна ск. е с добър мотор.
Само положителни мнения за сега.
Остава да се хвърлям.
Само положителни мнения за сега.
Остава да се хвърлям.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”