Мнения за GOLF 6 TDI 2.0

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
revenue
Автомобил:
Двигател:

Мнения за GOLF 6 TDI 2.0

Мнениеот revenue » Вто 02 сеп 2014 17:44

Знам, че това е поредната изтъркана тема!

Харесал съм си GOLF 6 с дву-литровия TDI двигател ( този с 6 скорости и мисля 140 коня ).

Този двигател читав ли е? Също така подръжката му скъпа ли е?

Идеята ми е да взема кола с ръчни скорости около 2010 година. Като цяло колицата много ми допада, като комфорт за размерите си.

Какво се включва в comfortline и highline оборудването?
Повечето коли които гледах бяха на по 120 хиляди километра въпреки, че са на по 3-4 години. Ако се вземе кола на тези километри колко ресурс може да се очаква?

Колко е нормалната цена на GOLF 6 с климатроник, темпомат и този двигател?

Знам, че въпросите ми са хаотични, но ще се радвам ако споделите практически наблюдения над автомобила. Благодаря :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Мнения за GOLF 6 TDI 2.0

Мнениеот hooligan_sk » Вто 02 сеп 2014 18:50

Хубав мотор, добра динамика, сравнително тих(особено спрямо предишните тди-та). Единственото неприятно нещо е често светещата лампа за задръстен DPF. В книжката пише когато това се случи, да се кара със 140км/ч в продължение на 15мин. Съответно ако шофираш често извънградско го няма този проблем.

Иначе от автомобила аз съм много доволен, достатъчно комфортен е, а особено впечатление ми прави страхотната аеродинамика. Шумовете от вятъра при 150км/ч и при 190км/ч на практика са еднакви - едва доловими.

По автокъщите цените на подобни коли са между 17 и 20 000лв., като пробега обикновено е около 100 000км. Нормални цени, като се има предвид че в Германия са стрували над 40 000лв като нови.

ПС: При тези коли с пробег над 100 000км има какво да се ремонтира, но в общия случай са дребни, периферни неща. Някой екземпляри вече са достигнали 180-200 000км, без сериозни хардуерни проблеми.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”