Знам, че това е поредната изтъркана тема!
Харесал съм си GOLF 6 с дву-литровия TDI двигател ( този с 6 скорости и мисля 140 коня ).
Този двигател читав ли е? Също така подръжката му скъпа ли е?
Идеята ми е да взема кола с ръчни скорости около 2010 година. Като цяло колицата много ми допада, като комфорт за размерите си.
Какво се включва в comfortline и highline оборудването?
Повечето коли които гледах бяха на по 120 хиляди километра въпреки, че са на по 3-4 години. Ако се вземе кола на тези километри колко ресурс може да се очаква?
Колко е нормалната цена на GOLF 6 с климатроник, темпомат и този двигател?
Знам, че въпросите ми са хаотични, но ще се радвам ако споделите практически наблюдения над автомобила. Благодаря :)
Мнения за GOLF 6 TDI 2.0
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Мнения за GOLF 6 TDI 2.0
Хубав мотор, добра динамика, сравнително тих(особено спрямо предишните тди-та). Единственото неприятно нещо е често светещата лампа за задръстен DPF. В книжката пише когато това се случи, да се кара със 140км/ч в продължение на 15мин. Съответно ако шофираш често извънградско го няма този проблем.
Иначе от автомобила аз съм много доволен, достатъчно комфортен е, а особено впечатление ми прави страхотната аеродинамика. Шумовете от вятъра при 150км/ч и при 190км/ч на практика са еднакви - едва доловими.
По автокъщите цените на подобни коли са между 17 и 20 000лв., като пробега обикновено е около 100 000км. Нормални цени, като се има предвид че в Германия са стрували над 40 000лв като нови.
ПС: При тези коли с пробег над 100 000км има какво да се ремонтира, но в общия случай са дребни, периферни неща. Някой екземпляри вече са достигнали 180-200 000км, без сериозни хардуерни проблеми.
Иначе от автомобила аз съм много доволен, достатъчно комфортен е, а особено впечатление ми прави страхотната аеродинамика. Шумовете от вятъра при 150км/ч и при 190км/ч на практика са еднакви - едва доловими.
По автокъщите цените на подобни коли са между 17 и 20 000лв., като пробега обикновено е около 100 000км. Нормални цени, като се има предвид че в Германия са стрували над 40 000лв като нови.
ПС: При тези коли с пробег над 100 000км има какво да се ремонтира, но в общия случай са дребни, периферни неща. Някой екземпляри вече са достигнали 180-200 000км, без сериозни хардуерни проблеми.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”