Голф 3 1.9 90 или 110 коня автоматик
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 3 1.9 90 или 110 коня автоматик
Здравейте имам един въпрсо относно Голф 3ка 1.9 90 или 110 коня АВТОМАТИК....някой които знае или е карал такъв да сподели какво е положението дали е добар вариат или по добре бензинов автоматик! Благодадя ви предварително
Последна промяна от dobrin на Вто 24 сеп 2013 21:28, променено общо 1 път.
Причина: Коригирано заглавие и преместена в правилен раздел.
Причина: Коригирано заглавие и преместена в правилен раздел.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за Голф 3 автоматик.
май много малко хора има с автомати тук
мен ме интересува по скоро разхода градско също,ма и въобще
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карах февруари,Голф 3 автоматик ,но бензин и в Германия(мисля че качеството на горивото е от значение) и ми даде градски разход 7-7,5
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми горе доло там някаде е смисъл нали ги гледам в някой саитове ти пише и разхода и специално за тази кола нее много....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е прав си и ти амааа като си взимам кола ще е автоматик..
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Карал съм 75 коня турбо дизел на 3-ка но с ръчна кутия...върви като самолет,сравенено с дори 115 коня бензинов мотор.Според мен дори 90 коня на автомат са чудесни....110 са прекрасни...понеже както беше казал един приятел - "дизеловите коне не са като бензиновите" и наистина ралзиката в усещането за ускорение и т.н. нямат нищо общо 
За автоамта е важно да го избираш добре,понеже кутиите които се монтират на тези голф-ове са същите,които се монтират и на Пасат и на другите и не са кой знае колко здрави и яки (така де,те са си ама са на по 100 години вече и трябва да се гледа внимателно).Ремонта на такъв автомат не е никак по-ефтин от ремонта на който и да е друг автомат на друга кола,понеже горе-долу принципа е един и същи.
Ако направиш хубава диагностика,няма да имаш проблеми.
Ръчните и те са на по 200 години вече на 3-ките и създават ядове - не влиза добре 1-ва,лопат щангичките,проблеми с лагери на кутията,с 5-та и т.н. понеже редовнос е карат без масло...а автомата ако остане без масло спира да работи и искаш не искаш - сипваш,което увеличава живота на чарковете вътре (говоря основно за лагерите)...иска си редовна грижа.
Автоматика си е блага работа,щади тампоните на двигателя,каретата,ходовата част...понеже го няма онова бесно сръчкване от 5-та на 3-та,когато всичко отпред,що е гумено се опъва на макс

За автоамта е важно да го избираш добре,понеже кутиите които се монтират на тези голф-ове са същите,които се монтират и на Пасат и на другите и не са кой знае колко здрави и яки (така де,те са си ама са на по 100 години вече и трябва да се гледа внимателно).Ремонта на такъв автомат не е никак по-ефтин от ремонта на който и да е друг автомат на друга кола,понеже горе-долу принципа е един и същи.
Ако направиш хубава диагностика,няма да имаш проблеми.
Ръчните и те са на по 200 години вече на 3-ките и създават ядове - не влиза добре 1-ва,лопат щангичките,проблеми с лагери на кутията,с 5-та и т.н. понеже редовнос е карат без масло...а автомата ако остане без масло спира да работи и искаш не искаш - сипваш,което увеличава живота на чарковете вътре (говоря основно за лагерите)...иска си редовна грижа.
Автоматика си е блага работа,щади тампоните на двигателя,каретата,ходовата част...понеже го няма онова бесно сръчкване от 5-та на 3-та,когато всичко отпред,що е гумено се опъва на макс

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съгласен съм колега така си е...но да ти кажа аз баща ми кара от няколко години вече Пасат 3 комби и е Автоматик и досега няма абсолютно никакви проблеми бачка си безотказно!Та мисълта ми е тъй като ще е 100% автоматик мисля,че ако скоростната кутия е читава няма да имам проблеми
но исках да разбера как е примерно дизеловия 90,110 коня автоматик защото един приятел караше 1.9 110коня обаче ръчни иии вървешеее просто супер.

- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имах Венто 2.0 115 коня автомат и вървеше много за тогавашните ми представи.С кикдауна късах шортите на много други състезатели.Жената също понаказваше от време на време други участници в движението.След това са ни настигали на спряло положение и са и правили комплименти как добре превключвала скоростите.Кутията беше с 4 предавки.Разхода и беше около 12 градско и 8 извън.На тези кутии добрата страна им е, че може да проверяваш нивото на маслото, защото имат щекичка.На съвременните не е толкова лесно.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, сигурен ли си, че има 3ка дизел с автоматични скорости?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Попринцип има,но не се срещат толкова често...иначе може и да нее Дизел ден просто ми беше интересно дали са надеждни 

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
автомата е с 4 скорости и се слага само на TDI 90кс .. аз карам такава Октавия .. градско 6.5-7.5 лт/100 .. извън с литър надолу .. м.август ходих семейно /демек спокойно и по правилник, че точките
/ до морето .. с един резервоар /55лт./ минах 970км. .. като не съм карал нон стоп с клима
иначе от майстори .. това бил най здравия модел + евтин за обслужване .. смяна на масло + филтър е около 100-120лв. на 60000км.

иначе от майстори .. това бил най здравия модел + евтин за обслужване .. смяна на масло + филтър е около 100-120лв. на 60000км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аха значи 1.9ТДИ 90коня е добре викаш
)

rado_mit написа:vladura написа:Попринцип има,но не се срещат толкова често...иначе може и да нее Дизел ден просто ми беше интересно дали са надеждни :)
автомата е с 4 скорости и се слага само на TDI 90кс .. аз карам такава Октавия .. градско 6.5-7.5 лт/100 .. извън с литър надолу .. м.август ходих семейно /демек спокойно и по правилник, че точките/ до морето .. с един резервоар /55лт./ минах 970км. .. като не съм карал нон стоп с клима

- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.9 90 или 110 коня автоматик
Здравейте , колеги и аз съм с 90 коня тди автоматик , колата си върви чудесно ... само имам един проблем , много късно ми сменя скоростите .. на 1-ва карам до 40 км/ч на втора до 80км/ч на трета до 120 км/ч и чак тогава включва 4-та.... Някой може ли да ме ориентира на какво може да се дължи това ??? Не достатъчно масло в кутията или .... ??!?! 

- hristov79
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател:
Re: Голф 3 1.9 90 или 110 коня автоматик
vladura написа:Здравейте имам един въпрсо относно Голф 3ка 1.9 90 или 110 коня АВТОМАТИК....някой които знае или е карал такъв да сподели какво е положението дали е добар вариат или по добре бензинов автоматик! Благодадя ви предварително
Ако ще е автомат да е с турбо, иначе изпреварванията са трудни, 110 коня повече сигурност.
joro_dexter написа:Здравейте , колеги и аз съм с 90 коня тди автоматик , колата си върви чудесно ... само имам един проблем , много късно ми сменя скоростите .. на 1-ва карам до 40 км/ч на втора до 80км/ч на трета до 120 км/ч и чак тогава включва 4-та.... Някой може ли да ме ориентира на какво може да се дължи това ??? Не достатъчно масло в кутията или .... ??!?!
Поне при мен смяната на предавките зависи от това, колко съм натиснал педала на газта. Ако го натисна съвсем леко сменя и на 1600-1800 оборота, ако го смачкам здраво на кикдаун тогава сменя на 4500 оборота. Закачи на Vagcom и виж дали няма записани някакви грешки.
Аз съм с Голф 4 1.9тди 110 автомат с 4 предавки.
Matematiks написа:май много малко хора има с автомати тук
Разход градско между 7.5л и 12.5л зависи от маршрута и задръстванията - средно 10, по "книжка" градското го дават 8,8л
Извънградско с около 90км/ч 5-6л, Магистрала с около 130-140км/ч 7-7.5л.
Разходите, които съм посочил са по борд компютър, а иначе среден разход откакто имам колата 7л/100км засечен пълно-пълно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”