Мнения за Audi A4 B6 1.9 131 к.с.
-
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: 1900 TDI BLS
Мнения за Audi A4 B6 1.9 131 к.с.
Здравейте, на скоро останах без кола (поради добрият външен вид явно беше привлякла погледите на джигитите) та започвам да се зачудвам за след няколко месеца към какво мисля да се насоча. Много съм си харесал Audi A4 B6 1.9 131 к.с. обаче гледам, че много хора се оплакват (алуминиево окачване, 4 носача, амортисьори не знам си какво) та реших да попитам в един неутрален форум какво мислите вие за тези неща и тази кола? Имате ли някакви наблюдения над модела слаби места, разход и всичко останало. За сравнение преди бях със Seat Leon 110 к.с. ASV (много здрава и безпроблемна машина). Общо взето се чудя какво би ми коствало в повече като поддръжка и като цялост каква тежест на бюджета ако си взема автомобил от по-висок клас. Търся кола, която да е здрава и да ми робува, а не аз на нея :)
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за Audi A4 B6 1.9 131 к.с.
Щом те притеснява подръжката, по-добре не купувай такава кола.
Лично според мен, колата си е хубава, ама не си струва подръжката. Ще чуеш всякакви мнения.
Има доста неща които могат да се счупят в нея, както във всяка кола. Но това не трябва да те спира, а по-скоро да търсиш по-запазената. Рано или късно, всички коли се трошат, и идва момента когато трябва да се изръсиш.
Мен лично, не ме блазни тази кола, защото е много тясна.
Лично според мен, колата си е хубава, ама не си струва подръжката. Ще чуеш всякакви мнения.
Има доста неща които могат да се счупят в нея, както във всяка кола. Но това не трябва да те спира, а по-скоро да търсиш по-запазената. Рано или късно, всички коли се трошат, и идва момента когато трябва да се изръсиш.
Мен лично, не ме блазни тази кола, защото е много тясна.
-
Аз не търся нещо огромно. Просто много ми харесва самия модел особенно комбито (очите ми остават). Ами не е проблем да дам 300 лева за носачи, но ако ми се налага да ги сменям всяка година или през година... амии не си представям това за здрава кола
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Карах такъв автомобил 1 година!Сменил съм един носач за това време на стойност 34лв!От два месеца карам бензинова и окачването не мърда!Не купувай автомобил с мисълта,че ще го ремонтираш!Трябва обикаляне и да случиш на поддържан автомобил!
anonym0us написа:Лично според мен, колата си е хубава, ама не си струва подръжката. Ще чуеш всякакви мнения.
Рано или късно, всички коли се трошат, и идва момента когато трябва да се изръсиш.
A ти знаеш ли колко са разходите по такова Ауди,от опит например?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега знам. Преди да купя голфа който карам сега, се бях насочил точно на такъв модел ауди!
Проблема при мен е такъв, че ако се прави нещо, се прави както трябва. В смисъл, ако има проблем не се "Магере" да изкара, а се поправя! При това Ауди, за да стане всичко както трябва, и има проблем по окачването се дават за "Китайско" 300 лева само за окачването. Ако имаш връзки може и отстъпка, но ако нямаш само за труд ти взимат 100 кинта минимум. После се молиш, да не ти умре помпата (нафтовата) че там цената не е никак евтина. Минимум 250 лева за да ти я ремонтират. А не всеки я пипа, защото е електроника. После турбото, и там си има филми и е на късмет, защото едно турбо 2-ра ръка си е мин. 400 лева как и да го гледаш.
Колата е помпа дюза, и също пак се молиш някой дюза да не умре. Ако всичко това се развали, и почнеш да го правиш с части 2-ра ръка от моргите, по-добре не си купувай такава кола. Така мисля аз, и затова не си купих тази кола, НЕ е за моя джоб. Колегата сам си знае, но трябва да си има 1к лева настрани, ако нещо умре. Но за да има здрава кола, си иска подръжка. Иначе ще си караш закърпен трактор. Забравих да кажа, за съединителя. Той е с демферен маховик и само маховика е мин. 600 лева. + съединител комплект и отидохме на 900 лева минимум + труд 100 лева и айде отиде 1к лева.
Проблема при мен е такъв, че ако се прави нещо, се прави както трябва. В смисъл, ако има проблем не се "Магере" да изкара, а се поправя! При това Ауди, за да стане всичко както трябва, и има проблем по окачването се дават за "Китайско" 300 лева само за окачването. Ако имаш връзки може и отстъпка, но ако нямаш само за труд ти взимат 100 кинта минимум. После се молиш, да не ти умре помпата (нафтовата) че там цената не е никак евтина. Минимум 250 лева за да ти я ремонтират. А не всеки я пипа, защото е електроника. После турбото, и там си има филми и е на късмет, защото едно турбо 2-ра ръка си е мин. 400 лева как и да го гледаш.
Колата е помпа дюза, и също пак се молиш някой дюза да не умре. Ако всичко това се развали, и почнеш да го правиш с части 2-ра ръка от моргите, по-добре не си купувай такава кола. Така мисля аз, и затова не си купих тази кола, НЕ е за моя джоб. Колегата сам си знае, но трябва да си има 1к лева настрани, ако нещо умре. Но за да има здрава кола, си иска подръжка. Иначе ще си караш закърпен трактор. Забравих да кажа, за съединителя. Той е с демферен маховик и само маховика е мин. 600 лева. + съединител комплект и отидохме на 900 лева минимум + труд 100 лева и айде отиде 1к лева.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега, каква е тая помпа с тая електроника?
Предлагам ти да не пишеш, като си нямаш хал-хабер за нещата. Това какво си чел и какво си чул си го запази за себе си. Само за едно съм съгласен, всичко трябва да се прави с качествени части. Е...именно заради това се отървах от подобна кола Пасат Б5.5 . Долен преден носач на ТРВ е 150лв, на Лемфьордер 200лв и кой каква отстъпка си уреди. Това климатик, това радиатори, това обслужване, с тоя дадлъжен мотор си мечта за майсторите. Отделно такава кола не може без каско. Маховик комплект около 1000. Е каква е тая кола???
С две думи ви казвам, хубави коли са, но не са за хора на заплата
Предлагам ти да не пишеш, като си нямаш хал-хабер за нещата. Това какво си чел и какво си чул си го запази за себе си. Само за едно съм съгласен, всичко трябва да се прави с качествени части. Е...именно заради това се отървах от подобна кола Пасат Б5.5 . Долен преден носач на ТРВ е 150лв, на Лемфьордер 200лв и кой каква отстъпка си уреди. Това климатик, това радиатори, това обслужване, с тоя дадлъжен мотор си мечта за майсторите. Отделно такава кола не може без каско. Маховик комплект около 1000. Е каква е тая кола???
С две думи ви казвам, хубави коли са, но не са за хора на заплата
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
110afn написа:С две думи ви казвам, хубави коли са, но не са за хора на заплата
Е това вече е супер!Ако си "бензинджия" може и да ти е тегаво!
И стига сте напрягали човека,ако попадне на поддържан автомобил вероятността да има проблеми е много по-малка!И с Голф 4 или Ауди А3,където не е алуминиева предницата може да се вкараш във филм и да пръснеш една чанта пари!
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:Предлагам ти да не пишеш, като си нямаш хал-хабер за нещата.
Tи като си много запознат, защо не запознаеш и нас, за тази пома? Или викаш, как да ни обясниш, като няма да те разберем?
Помпата е БОШ, и когато се прецака почва проблема с гаснене на двигателя при студено палене. Има много изписано за тези помпи. И това което съм го чел, не е измислица а са го писали хора, които са имали такива коли.
Каквото и да си пишем, не е евтина подръжката на дизеловия автомобил след 2000г. Особено в този клас.
А окачването на Голф 4 и ауди а3 (стоманеното) като изключим смяната на амортисьорите, за по-малко от 200 лева сменяш, биалетки, шарнири и тампони на носачите. И пак ще изкарат повече от на Ауди. Да возията няма да е същата, ама няма да ги сменяш всяка година. Алуминиевото окачване НЕ е за нашите пътища. Ако сложиш оригинално от 900 лева, ще изкара 4 години, ама кой може да си го позволи? Малцина!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Това за бензинджията не се връзва
Ако си мераклия и искаш да я поддържаш качествено , няма шанс на заплата.
Казвам му на момчето , дето пита за поддръжката, а вие си ги хвалете вашите колкото искате. Минал съм го тоя път. Не си мислете, че съм попаднал на някакъв курник, щото просто нямаше да я дам във форума. Просто сиренето е с пари.
anonym0us, Кой е тоя дето ще ремонтира тая помпа в резервоара? Втора употреба е 100-150лв, нова няма и да питаш колко е. Другата помпа е Тандем, 50-100лв.Какво да ти отварям очите? От всичко разбираш, във всяка тема имаш мнение тъпо.Пак ти казвам, смешен си. Пиши в ония теми колко ти е гнила колата и колко си се преебал, не давай на хората акъл, който ти липсва
Ако си мераклия и искаш да я поддържаш качествено , няма шанс на заплата.
Казвам му на момчето , дето пита за поддръжката, а вие си ги хвалете вашите колкото искате. Минал съм го тоя път. Не си мислете, че съм попаднал на някакъв курник, щото просто нямаше да я дам във форума. Просто сиренето е с пари.
anonym0us, Кой е тоя дето ще ремонтира тая помпа в резервоара? Втора употреба е 100-150лв, нова няма и да питаш колко е. Другата помпа е Тандем, 50-100лв.Какво да ти отварям очите? От всичко разбираш, във всяка тема имаш мнение тъпо.Пак ти казвам, смешен си. Пиши в ония теми колко ти е гнила колата и колко си се преебал, не давай на хората акъл, който ти липсва
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:anonym0us, Кой е тоя дето ще ремонтира тая помпа в резервоара? Втора употреба е 100-150лв, нова няма и да питаш колко е. Другата помпа е Тандем, 50-100лв.Какво да ти отварям очите? От всичко разбираш, във всяка тема имаш мнение тъпо.Пак ти казвам, смешен си. Пиши в ония теми колко ти е гнила колата и колко си се преебал, не давай на хората акъл, който ти липсва
Много си умен, щом купуваш 2-ра употреба помпи, много си ми интересен. И от теб акъл няма как да взема, защото с моргаджии гледам да си нямам работа. Такива като тебе сигурно и карета от моргата си купуват. И недей да съдиш за книгата по външния и вид. И ти се правиш на голям разбирач, ама си продал големия и хубав пасат, щото си разбрал, че си стисльо и скръндза. Еми така е баТка, гъзарията иска жертви. А стиснените гъзове си проличават.

Човек който потдържа кола, не купува 2-ра ръка ВАЖНИ консумативи, разбра ли скъперник.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Момчета, спрете се, оцапахте темама. От заплата до заплата има разлика. Всеки си има глава на раменете и може да прецени кое му е по джоба, и кое не. Няма смисъл от квалификации кой какъв е 

-
Значи само да спомена, че изобщо не ми харесва когато се карате. Няма да си помогнем така а също и не е цивилизовано. Нека заровим томахавките.
Относно колегата anonym0us, който се опита да ми даде за пример няколко доста скъпи неща по колата, които могат да ми се прецакат. Благодаря за това, че се опита да ме предпази но вече знам за тях.
Както споменах малко по-горе вече съм имал едно TDI ASV на Seat Leon. Този дизел също е демферен маховик, точно с тази помпа дето дава проблеми с топъл старт турбината и там е скъпа и с променлива геометрия, която се запушва в града. Единствената разлика е дюзите и това, че се твърди, че 110 коня мотора е най-железният. Както и да е...
Сега относно това, което ме интересува. Ориентировачно какво повече би ми струвало поддръжката на тази кола спрямо Golf 5? За това съм създал темата. Ако е възможно да се фокусираме. Щом съм решил, че мога да се оглеждам за по-голям клас кола значи поддръжката на Leon-а до сега не съм смятал, че е била от най-високите. И сега събирам мнения дали това влагане на пари ще е оправдано и дали има смисъл като цяло.
Относно колегата anonym0us, който се опита да ми даде за пример няколко доста скъпи неща по колата, които могат да ми се прецакат. Благодаря за това, че се опита да ме предпази но вече знам за тях.
Както споменах малко по-горе вече съм имал едно TDI ASV на Seat Leon. Този дизел също е демферен маховик, точно с тази помпа дето дава проблеми с топъл старт турбината и там е скъпа и с променлива геометрия, която се запушва в града. Единствената разлика е дюзите и това, че се твърди, че 110 коня мотора е най-железният. Както и да е...
Сега относно това, което ме интересува. Ориентировачно какво повече би ми струвало поддръжката на тази кола спрямо Golf 5? За това съм създал темата. Ако е възможно да се фокусираме. Щом съм решил, че мога да се оглеждам за по-голям клас кола значи поддръжката на Leon-а до сега не съм смятал, че е била от най-високите. И сега събирам мнения дали това влагане на пари ще е оправдано и дали има смисъл като цяло.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Някой от хората даващи мнения тук има/л и поддържа/л ли е такава кола или само е проучвал и събирал мнение от други "компетентни" хора?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Има ли съвременен дизел, който да НЯМА демпферен маховик? Стига ги чесахте тези клавиатури. Кола за 8-9 хиляди лева ще купиш, а ако нямаш заделени едни 1000 лева под дюшека - по-добре не купувай изобщо. Все едни и същи глупости във всяка тема за помпа-дюза. Все едно другите ХаДеИ-та, ЦЕДЕте-ита и други подобни не се развалят никога. Да не ти казвам на РАВ4-ката на братовчеда ми, който си я купи наскоро колко й струва маховика... сигурно ако човек знае, няма да си я купи никога
Конкретно на въпроса - ако питаш за Голф Мк5 с дизелов 1.9 105 коня, разликата е само в това, че нямаш алуминиево многораменно окачване... отпред. За сметка на това отзад е с независимо - имаш още един чифт носачи със съответните тампони, доколкото съм запознат. Ти си избери. За 2.0-литровите дизели има достатъчно изписано във форума, не смятам да преразказвам и да цитирам. Не знам какви пари си отделил за кола, но аз Голф Мк5 не мога да го сложа до А4 Б6...

Конкретно на въпроса - ако питаш за Голф Мк5 с дизелов 1.9 105 коня, разликата е само в това, че нямаш алуминиево многораменно окачване... отпред. За сметка на това отзад е с независимо - имаш още един чифт носачи със съответните тампони, доколкото съм запознат. Ти си избери. За 2.0-литровите дизели има достатъчно изписано във форума, не смятам да преразказвам и да цитирам. Не знам какви пари си отделил за кола, но аз Голф Мк5 не мога да го сложа до А4 Б6...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”