Покупка на Пасат Б7 от БГ или немско и "Не"коректни търговци

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
DStoyanov
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Пасат Б7 от БГ или немско и "Не"коректни търговци

Мнениеот DStoyanov » Пон 16 ное 2015 17:22

Здравейте колеги,отварям тази тема,за да може ако има някой с дилема като мен евентуално да съм полезен.Та реших да сменям стария Пасат 5,5 с Б7 ,приготвих парите, и се поразрових първо тук в БГ за няколко екземпляра след 2011г,дизел,автомат и до 100000км. с мисълта ,че мога да си го проверя в Порше Бг. Отивам да гледам един в Симеоново дето има всичко;ксенон,кожи,обдуфване къде ли не и т.н.на 89000км.Салона е като на нова кола,тук-там някоя малка люспа от камъче по тавана и колонката,но предния капак лъщи да се огледаш в него.Питам удряна ли е и казват -всичко е оригинално,удряни не вкарвали, ама на 3 години е и няма сервизни документи!!! защото била на лизинг и после на друг и после смота нещо дилъра.Колата била от немско ,естествено жена я карала и люспите били от пътя защото дошла на ход-3000км от Щутгарт до тук!!!Казвам им абе те са 1300км ,какви 3000 и отговора е ,че пообиколили Германия.Много съмнително всичко и със самоизключващи се отговори.-отпадна
Отивам да гледам друга,с по- малко екстри ,но и по- евтина,със сервизна история-86000км.По описание на собственика-купена в Германия,карана малко там и после и тук и там ,от жена и тя рзбира се (незнам защо все така казват,навремето беше от инвалид или поп :bishop ).Сервизната книжка,надлежно попълвана в Германия и в Порше БГ,дати километри -всичко,добре върви,стегната и си казвам,може би е моята.Записах и вин номера и отивам да я проверя,дали е така и да и запиша час за преглед.И нещеш ли звъни ми собственика след 10мин.и казва,че се обадил и той да я провери по телефона видиш ли,че не се сетил като я купувал от жената и изненада .По телефона му казали ,че е на 186000км. а не на 86000 .Как така по телефона ,като ако не занесеш талона и не си собственик не дават тази информация ,освен ако нямаш човек там разбира се .И отговора беше,че няма смисъл да се кара в Порше ,вече се знаели километрите :screwy .Според мен човечеца се уплаши,или "му стана съвестно за мен" ,че може да се разсмърди нещо работата,как така има печати на Порше Бг или си ги е направил сам!!!
Извод:По-добре парите в джоба и хайде за Германия.Преди две години купих от там един пикап и не съжалявам въобще.Като избирах колата разглеждах и други и в някои дори имаше пари,червила и други.Хората дори не ги чистят камо ли да свалят крикове,гуми и други.В договорите дори пишат километрите като ти продават колата.То е ясно ,че кола дето струва 15000евра там ,няма как тук да я вземеш за 22000лева ако не е някой милионник, но българите обичат да ги лъжат за всичко.Тук освен мошеници други не останаха за съжаление.
Ако някой е имал подобна дилема дано съм му бил полезен ,а и може да пишете за подобни "не"коректни търговци.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Покупка на Пасат Б7от БГ или немско и "Не"коректни търго

Мнениеот hooligan_sk » Пон 16 ное 2015 18:21

Така е колега, Б7 са масово на над 180 000км. Имай предвид че към 80% от екземплярите в Германия са били служебни, съответно и там ще се сблъскаш с по-висок от желания пробег. Също така по официална статистика около 30% от автомобилите 2ра ръка в Германия са с върнати километри. Повечето от тях обаче са нагласени за износ. :arrow

DStoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DStoyanov » Пон 16 ное 2015 19:14

Вероятно си прав,че има коли с върнати километри и в Германия,въпреки ,че там е подсъдимо това нещо,но се намитат и качествени екземпляри.Например от официален представител,с около 1000евро по-скъпи,но с международна гаранция 1 г.или 70000км.За разлика в Бг-гаранцията на такива коли е 6мес.или10000км+самоучастие до 50%.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 16 ное 2015 20:42

Такива по нови коли се купуват само от представителство както написа.Малко повече е от 1000 евро но си сигурен че ще се прибереш без проблеми.

nuHu3
Автомобил: Passat b7 2.0 TDI
Двигател: 2012 CFFB

Мнениеот nuHu3 » Пон 16 ное 2015 21:08

Бих те посъветвал да търсиш автомобил купуван от BG представителство, като се оглеждаш за екземпляри не излезли от гаранция. Но за 15 000 евро трудно ще намериш кола с екстрите които споменаваш

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 16 ное 2015 21:49

Колега, напиши им и имената на тези търговци. Не ги жали :c020

ziiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziiro » Пон 16 ное 2015 22:33

Преди 3 месеца си взех Б7 1.6tdi от Австрия от "das WeltAuto". По километраж на 106000 за под 10к евро. Освен 1 микро пукнатина на предното стъкло, други забележки нямаше. Отвътре е буквално, като чисто нова, все още мерише на ново. С RNS510, подгрев на седалки, мултиволан... прилично. Бяха криви и предните дискове. Не съм я проверявал в Porsche.

Потребителски аватар
Pif75
Автомобил: VW Passat Alltrack
Двигател:

Мнениеот Pif75 » Пон 16 ное 2015 22:37

Колега, минах по твоя път.
Около 5 месеца търсих Пасат Б7 по всички автокъщи на около 100 000 и не успях да открия.
Проверявах три в Порше БГ и нямам думи какви разлики в километрите показаха.
Отначало ми се струваха много 120-140 000 км (на които са повечето на старо в БГ представителството) но на финала
се оказа, че са доста по-малко от тези на 86 000 един собственик от БГ автокъщите :)
Накрая взех от Порше- може да е по-висока цената, но съм много доволен.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 16 ное 2015 22:43

DStoyanov написа:Колата била от немско ,естествено жена я карала...

Сега е модерно да казват, че са я карали педераси :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 16 ное 2015 22:54

Б7 е доста изгоден междудругото и цените бързо се сриват - модела по същество е от 2003г и Б8 тотално го убива. Българските върнати от лизинг екземпляри са особено изгодни, тук тези коли като нови са много по-евтини. :arrow

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Пон 16 ное 2015 23:26

Колега, и моята история е подобна.
Януари 2015 си търсих В7 2011 2.0 тди 140 к.с. Хайлайн с биксенон, RNS510, климатроник, кожа и печка.
Тук в БГ имаше няколко постни от към екстри пасата, които още на снимките изглеждаха изтормозени.
Даже не си правих труда да се обаждам, не понасям да ме лъжат за очевидни неща- километри,
състояние, оборудване.

Потърсих и в мобиле.де, хванах самолета за Хамбург и на следващия ден бях щастлив
собственик на автомобил с екстрите които търсех, поддържан до последно в представителство
на ФВ, с пълна сервизна история до средата на януари 2015.

Сега с "das WeltAuto" може би има по-голям шанс да се намери читав автомобил тук, но когато
аз търсех още не бяха стъпили в България.

Поздрави и успех в търсенето!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 ное 2015 9:13

DStoyanov написа:...Как така по телефона ,като ако не занесеш талона и не си собственик не дават тази информация ,освен ако нямаш човек там разбира се...

Преди не много време имах някаква работа в сервиза на официален представител на една от големите марки. Та там с едно ухо хванах част от телефонен разговор на приемчика с някой, явно познат, който се беше обадил да проверява километри на кола: "...аааа, така кажи, от оня педер@с Х ли ще я купуваш? На неговата кола можеш спокойно да и свалиш ХХХХ лева от цената, сервизната книжка съм я правил аз миналия месец..." :mhihi :mhihi Предполагам на запитване от "несвой" човек отговорът ще бъде в смисъл, че всичко е ток и жица и километрите са реални :rolleyes .

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 17 ное 2015 9:58

В БълХария не можеш да имаш вяра на никого за нищо - "официалните" сервизи в общия случай са тотални измекяри и приемчици/майстори/служители гледат да изкарат лев точно от доверчиви купувачи, които решават, че проверка при тях им решава всички проблеми и едва ли не след нея колата става чисто нова. :mhihi

Огледах малко пасати в мобиле.де - критерий след 2011, до 100 000 км и до 14 000 евро - няма толкова постни клозети - масово 1.6 тди 105 кс :banghead или 1.4 бензин. Без мултиволан, с тасове и дори без парктроник. :11

Потребителски аватар
beboyan
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Пасат Б7 от БГ или немско и "Не"коректни търговци

Мнениеот beboyan » Съб 27 фев 2016 1:10

Аз като го продавах моя на 17000км и 8 месеца, с остатъчна гаранция от 3 години и 4 месеца само ми се обаждаха хора за 20 000 лв като не можели да предложат повече. Сега на 50% от цената, която платих няма да стане. И си продължавам да я карам. Всеки иска да удари кьоравото, и това се предлага в бг ... кьораво

Александър Ненков
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Пасат Б7 от БГ или немско и "Не"коректни търговци

Мнениеот Александър Ненков » Пет 14 окт 2016 13:52

Здравейте колеги. От известно време сериозно гледам Пасат Б7 като следващия ми автомобил. Вече смятам че съм подготвен финансово за тази стъпка и като че ли съм се насочил към dasweltauto. Моля ви да споделите мнения и отзиви дали наистина колите им са от Германия или е най-добре да отида в Германия и да си я докарам.... Това може да ми е проблем тъй като доста пътувам и свободното ми време е ограничено. Благодаря

viewtopic.php?p=4331905#p4331905

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”