Здравейте колеги,отварям тази тема,за да може ако има някой с дилема като мен евентуално да съм полезен.Та реших да сменям стария Пасат 5,5 с Б7 ,приготвих парите, и се поразрових първо тук в БГ за няколко екземпляра след 2011г,дизел,автомат и до 100000км. с мисълта ,че мога да си го проверя в Порше Бг. Отивам да гледам един в Симеоново дето има всичко;ксенон,кожи,обдуфване къде ли не и т.н.на 89000км.Салона е като на нова кола,тук-там някоя малка люспа от камъче по тавана и колонката,но предния капак лъщи да се огледаш в него.Питам удряна ли е и казват -всичко е оригинално,удряни не вкарвали, ама на 3 години е и няма сервизни документи!!! защото била на лизинг и после на друг и после смота нещо дилъра.Колата била от немско ,естествено жена я карала и люспите били от пътя защото дошла на ход-3000км от Щутгарт до тук!!!Казвам им абе те са 1300км ,какви 3000 и отговора е ,че пообиколили Германия.Много съмнително всичко и със самоизключващи се отговори.-отпадна
Отивам да гледам друга,с по- малко екстри ,но и по- евтина,със сервизна история-86000км.По описание на собственика-купена в Германия,карана малко там и после и тук и там ,от жена и тя рзбира се (незнам защо все така казват,навремето беше от инвалид или поп

).Сервизната книжка,надлежно попълвана в Германия и в Порше БГ,дати километри -всичко,добре върви,стегната и си казвам,може би е моята.Записах и вин номера и отивам да я проверя,дали е така и да и запиша час за преглед.И нещеш ли звъни ми собственика след 10мин.и казва,че се обадил и той да я провери по телефона видиш ли,че не се сетил като я купувал от жената и изненада .По телефона му казали ,че е на 186000км. а не на 86000 .Как така по телефона ,като ако не занесеш талона и не си собственик не дават тази информация ,освен ако нямаш човек там разбира се .И отговора беше,че няма смисъл да се кара в Порше ,вече се знаели километрите

.Според мен човечеца се уплаши,или "му стана съвестно за мен" ,че може да се разсмърди нещо работата,как така има печати на Порше Бг или си ги е направил сам!!!
Извод:По-добре парите в джоба и хайде за Германия.Преди две години купих от там един пикап и не съжалявам въобще.Като избирах колата разглеждах и други и в някои дори имаше пари,червила и други.Хората дори не ги чистят камо ли да свалят крикове,гуми и други.В договорите дори пишат километрите като ти продават колата.То е ясно ,че кола дето струва 15000евра там ,няма как тук да я вземеш за 22000лева ако не е някой милионник, но българите обичат да ги лъжат за всичко.Тук освен мошеници други не останаха за съжаление.
Ако някой е имал подобна дилема дано съм му бил полезен ,а и може да пишете за подобни "не"коректни търговци.