VCDS (VAG-COM) - работа и грешки

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки

Мнениеот bmwww » Пет 05 сеп 2014 19:09

Само адаптираш - никакви стойности не се задават ! Поне при мен е така ! Изписва ми само ADP Run и след 2 секунди ADP OK !

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Re: VAG COM ???

Мнениеот BobyM » Пон 08 сеп 2014 9:54

minimalizum написа:Кабели има на всякакви цени.
Кабела става за основните неща ( в зависимост от автомобила , година на производство и софтуер на колата - блоковете )
чете данни и трие грешки .
За екстрите ---- зависи какво искаш ( питай конкретно )

Като купувате кабели гледайте да си намерите регистрирана програма,че на диска с кабела обикновенно НЕ е и няма да го ползвате функционално .

Автомобила е Голф4 AHF 1999г. (по талон 2000).
Кабела е този : http://olx.bg/25-kabel-kkl-vag-com-409-1-softuer-i54423470
Интересувам се дали мога да виждам живи данни и дали мога да активирам/деактивирам екстри като вдигане на прозорците, действия при включване/озключване на алармата, настройка на езика на таблото (защото е на италиански и откачам).
Отделно имам проблем с пренадуване на турбото вчера го забележих по магистралата и ме интересува с такъв кабел може ли да се види какво се случва по време на движение?

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Re: VAG COM ???

Мнениеот minimalizum » Пон 08 сеп 2014 23:27

BobyM написа:
minimalizum написа:Кабели има на всякакви цени.
Кабела става за основните неща ( в зависимост от автомобила , година на производство и софтуер на колата - блоковете )
чете данни и трие грешки .
За екстрите ---- зависи какво искаш ( питай конкретно )

Като купувате кабели гледайте да си намерите регистрирана програма,че на диска с кабела обикновенно НЕ е и няма да го ползвате функционално .

Автомобила е Голф4 AHF 1999г. (по талон 2000).
Кабела е този : http://olx.bg/25-kabel-kkl-vag-com-409-1-softuer-i54423470
Интересувам се дали мога да виждам живи данни и дали мога да активирам/деактивирам екстри като вдигане на прозорците, действия при включване/озключване на алармата, настройка на езика на таблото (защото е на италиански и откачам).
Отделно имам проблем с пренадуване на турбото вчера го забележих по магистралата и ме интересува с такъв кабел може ли да се види какво се случва по време на движение?

Живи данни -- ДА
за гледане на турбото --- ДА

за вдигането на прозорците --- зависи от комфорт модула ти ( ако позволява -- става и с тоя кабел ) СПОРЕД МЕН НЕ СТАВА за колата ти
за алармата --- няма къде да пробвам
за езика на таблото --- виждал съм някъде в софтуера,но не съм пробвал ( само съм сменял МИЛИ в КИЛОМЕТРИ )

Каквото и да правиш с VCDS -LITE иска програмата да е лицензирана --- търсиш в интернет или си купуваш кабел ++ софтуер от сигурен продавач :th_up :beer

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пон 08 сеп 2014 23:40

Езика се сменя на Select/17-Instruments/07-Coding и на полето Software Coding като приближиш мишката ще ти излезе таблица с функции ! Tам заместваш цифрата от общия код с тази която искаш ! Например ако е 00100 ,а за английски пише да се добави +04 / **??* / значи добавяш +04 там дето са въпросителните и става 00140 след това Do It ! и си готов . Това е пример само цифрите не са реални !

ЗАПИСВАЙ СИ ВИНАГИ ОРИГИНАЛНИЯ КОД ЗА ДА НЕ ГО ЗАБРАВИШ ,че нема оправия после !

BobyM

Мнениеот BobyM » Сря 10 сеп 2014 15:38

Здравейте колеги най-накрая направих и аз своя първи аутоскан с 409.1 ккл на моя Голф 4.
Но имам няколко въпроса, имах проблем с пренадуване по магистралата тези дни и логично като пуснах за сканиране ми излезна следната грешка:
Address 01: Engine
Controller: 038 906 012 L
Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 2527
Coding: 00002
Shop #: WSC 31414
1 Fault Found:
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A

Почистих я и после ще тествам дали за момента е добре но моля все пак някой да ми я обясни ?

След малко ровичкане и пускане на 2ри скан с VCDS Lite 1.2 получих още няколко интересни кода които не можах да си обясня:

Address 46: Central Conv. Labels: 1J0-959-799.LBL
Controller: 1J0 959 799 AH
Component: 4E Zentral-SG Komf. 0001
Coding: 04097
Shop #: WSC 31414
VCID: 847B8F138703
4 Faults Found:
00953 - Interior Light Time limit
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
00912 - Window Regulator Switch; Front Left (E40)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
00913 - Window Regulator Switch; Front Right Driver (E81)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223)
27-00 - Implausible Signal

Какво трябва да означава това?
Също така разглеждах и търих вариант за двигане на стъклата посредством ключа но намерих темата която е с чешката програма която не ми върши работа понеже е за 1C0 модула а моя е 1J0 ще съм благодарен ако някой ме насочи как може да постигна този желан ефект !

Благодаря предварително на всички! :)

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Сря 10 сеп 2014 21:20

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=340525

Аз се свързах с момчето от Пловдив и съм много доволен. Активацията отнема не повече от 5-10 мин.
Иначе и аз се мъчих с чешката програма и питах още един, двама майстори, но нищо не стана.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 11 сеп 2014 23:11

Здравейте, взех си кабел за VAG групата, с USB накрайник накрая, с него върви диск със софтуер VCDS, който като инсталирам, не иска да ми намери USB-то, самия порт... Инсталира драйвери, уж всичко точно, но греда, ето и грешката:
Изображение

Търсих из целия нет, даже в сайта им има описано как да се инсталират за Windows Vista, само че не става по описания начин... Някой да е пробвал?

Работи се на Windows 8.1 64bit.

BobyM

Мнениеот BobyM » Пет 12 сеп 2014 15:14

Колега според моя опит от тези дни грешката ти е в това, че избираш USB порта, самия USB кабел се емулира посредством драйверите като COM порт, тествай 4-те порта и виж на кой ти е вързан кабела. После сподели дали е станало.
Успех! :)

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пет 12 сеп 2014 22:36

Не става колега, на всичките един и същ проблем изкарва..
Прикачени файлове
Untitled.jpg

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 12 сеп 2014 23:06

В девайс менъджера на компютъра виждаш на кой COM порт е кабела ти (примерно на 7 ) и от настройките го променяш на някой от 1 до 4
После във VCDSа избираш него и трябва да тръгне.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пет 12 сеп 2014 23:16

mccoy написа:В девайс менъджера на компютъра виждаш на кой COM порт е кабела ти (примерно на 7 ) и от настройките го променяш на някой от 1 до 4

Може ли малко по-подробно, като за индианец? Ето какво ми изкарва в Device Manager и гледах всички видове, настройки, не мога да го променя..
Прикачени файлове
Untitled.jpg

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Мнениеот minimalizum » Съб 13 сеп 2014 20:57

snuupy93 написа:
mccoy написа:В девайс менъджера на компютъра виждаш на кой COM порт е кабела ти (примерно на 7 ) и от настройките го променяш на някой от 1 до 4

Може ли малко по-подробно, като за индианец? Ето какво ми изкарва в Device Manager и гледах всички видове, настройки, не мога да го променя..

На снимката която си качил ясно се вижда че не си я правил с включен кабел в компа
Намери ме вечер след 21---22 ч на скайп : minimalizum да ти го инсталирам за 2 мин . :)

BobyM

Мнениеот BobyM » Нед 14 сеп 2014 12:29

Колеги имам 2 проблема.
1 - нямам достъп до контролера 09 - Cent. Elect.
2 - активирах си вдигане и сваляне на прозорците при тръгване и спиране но задна дясна врата се отключва секунда след като се заключи. Бях забелязал, че този проблем се появява и при 2ри опит за заключване с дистанционното на ключа.

Ако знаете решение на тези проблеми моля споделете.
Автомобила е Голф 4 2000г 1.9 TDI AHF
Кабела е 409.1 ККЛ , Софта е VCDS Lite 1.2.

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Нед 14 сеп 2014 19:10

Според мен колега, имаш спукана спойка в зключващия механизъм (бравата) на задна дясна врата. Затова ти се отключва веднага след като заключиш. Аз имах такива проблеми в три от вратите и в трите случая проблема беше идентичен - спукани спойки.

А в 09 - Cent. Elect. не влизаш, защото може да нямаш такъв контролер.
Не знам за какво ти е 09 - Cent. Elect., но ако се опитваш да влезеш в контролера за централното заключване, той е:
35-Centr. Locks, ако си без комфорт модул
46-Central Conv. ако си с комфорт модул

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Мнениеот dika » Вто 16 сеп 2014 11:03

Колеги,

Извинявам се тъпотията, която питам...нооо... Моля дайте ми някаква читаво кракната версия на програмата, че все на нечитави попадам, не изписва грешките и като цяло е доста орязана версията. Благодаря предварително!!!

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”