VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
благодаря за инфото
Здравейте. Преди няколко дни си купих. Инсталирах си софтуера и всичко е ОК до намиране на грешките. Искам да ги изтрия, но ми изписва следната грешка: Professional grade interface required for this function. Означава ли, че този кабел само може открива грешките, но не и да ги трие или е нужна някаква допълнителна настройка?
http://www.diagnostikata.com/wp-content/uploads/2013/06/vagcom.jpg
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
a.ivanov написа:Здравейте. Преди няколко дни си купих. Инсталирах си софтуера и всичко е ОК до намиране на грешките. Искам да ги изтрия, но ми изписва следната грешка: Professional grade interface required for this function. Означава ли, че този кабел само може открива грешките, но не и да ги трие или е нужна някаква допълнителна настройка?
Този е от най-евтините кабели и няма да стане. Купи такъв и няма да имаш проблеми.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И с този става, аз съм с него и си трия грешките без проблеми...http://sklad66.com/cms/KKL-USB.html
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 SR
- Двигател: 1998
Тоя кабелак ще върши ли работа да го поръчвам, че китайският не идва вече месец,а и е син за 5 евро и малко ме съмнява.
-
- Автомобил: OCT1
- Двигател: AHF
Този няма да ти върши работа.
Изчакай китаеца още седмица и ще дойде.
Изчакай китаеца още седмица и ще дойде.
-
- Автомобил: Seat-Leon
- Двигател: 1i8-20v-2002-gas-automatic
Здр. колеги. Пусках Ваг-за пръв път и имам доста питания. Моля, Ви помогнете ми:
1. Кабела ми е от оня синия от олх го взех за 20лв и се оказва, че не мога да трия всички грешки-с друга кабел така ли е ?
2 .Програмата от рос-тех не иска да тръгне, като и тази от диска, който ми е даден. Тръгна версията от замунадата само. Обаче тая от рос-тех ми се струва по добра-защо не ще да тръгне, дали не е от кабела?
3. В някои модули не иска да влезе-no connection to control module(май така изписваше)-предполагам означава, че ги нямам,или пък кабела не може да ги достигне ?
4. При пускане на програмата в айрбег модула, ме пита доста неща, може да се повреди нещо бла-бла, но ми свети в жълто лампата за аербег на таблото- някак си го направих disabled и сега не мога да го enable? Незнам дали не е гърмял???
5. Как да си проверя дистанционното и как се обучава ключ, че мойто е шашаво-понякога не отключва как требва??
6. Не ще да ми се отключи предната дошоферска врата- седи си вечно заключена(централно с фабр. аларма съм), не иска и отвътре с ръчката даже. Показва следните грешки:
3 faults found:
00912 - Window Regulator Switch; Front Left (E40): Implausible Signal
27-10-Implausible Signal - Intermittent
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221): Implausible Signal
27-00 - Implausible Signal
00935 - Electric Window Motor; Rear Right (V27)
35-10 - Intermittent
7. В engine module, добрия стар engine check ми свети на таблтото, не ще да се трие, а грешката е :
1 fault found
17812 - EGR System: Basic setting not performed
P1404-35-00
8. Имам проблем с потоянно светещи светлини на заден ход, при движение напред-колата е автоматик. Ако е датчик, който си мисля че е на скоростната кутия-защо Ваг-а не го показва?
В общи линии е това. Грешките за мое учудване и радост май не са ми чак толкова много - 4 + проблема с айрбега. Вратата, обаче ми е доста важна, че си седи вечно закл.. Ще съм много благодарен ако ми се помогне, знам , че сте пичове и ви благодаря предварително !!!
1. Кабела ми е от оня синия от олх го взех за 20лв и се оказва, че не мога да трия всички грешки-с друга кабел така ли е ?
2 .Програмата от рос-тех не иска да тръгне, като и тази от диска, който ми е даден. Тръгна версията от замунадата само. Обаче тая от рос-тех ми се струва по добра-защо не ще да тръгне, дали не е от кабела?
3. В някои модули не иска да влезе-no connection to control module(май така изписваше)-предполагам означава, че ги нямам,или пък кабела не може да ги достигне ?
4. При пускане на програмата в айрбег модула, ме пита доста неща, може да се повреди нещо бла-бла, но ми свети в жълто лампата за аербег на таблото- някак си го направих disabled и сега не мога да го enable? Незнам дали не е гърмял???
5. Как да си проверя дистанционното и как се обучава ключ, че мойто е шашаво-понякога не отключва как требва??
6. Не ще да ми се отключи предната дошоферска врата- седи си вечно заключена(централно с фабр. аларма съм), не иска и отвътре с ръчката даже. Показва следните грешки:
3 faults found:
00912 - Window Regulator Switch; Front Left (E40): Implausible Signal
27-10-Implausible Signal - Intermittent
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221): Implausible Signal
27-00 - Implausible Signal
00935 - Electric Window Motor; Rear Right (V27)
35-10 - Intermittent
7. В engine module, добрия стар engine check ми свети на таблтото, не ще да се трие, а грешката е :
1 fault found
17812 - EGR System: Basic setting not performed
P1404-35-00
8. Имам проблем с потоянно светещи светлини на заден ход, при движение напред-колата е автоматик. Ако е датчик, който си мисля че е на скоростната кутия-защо Ваг-а не го показва?
В общи линии е това. Грешките за мое учудване и радост май не са ми чак толкова много - 4 + проблема с айрбега. Вратата, обаче ми е доста важна, че си седи вечно закл.. Ще съм много благодарен ако ми се помогне, знам , че сте пичове и ви благодаря предварително !!!
-
- Автомобил: OCT1
- Двигател: AHF
Един съвет :
Ако може да си напишеш или в профила или в темата като питаш нещо каква ти е колата, годината , мотора , гориво и т.н. Ако искаш и от кой град си
така някой може да те посъветва или да ти помогне на място.
Ваг кома няма да ти покаже доста от нещата за който питаш защото вероятно колата ти е на бая години :) и не се следят за такива проблеми.
Вратата вероятно имаш механичен или електрически проблем в бравата. писано е доста по темата ама иска ровене
Ако може да си напишеш или в профила или в темата като питаш нещо каква ти е колата, годината , мотора , гориво и т.н. Ако искаш и от кой град си
така някой може да те посъветва или да ти помогне на място.
Ваг кома няма да ти покаже доста от нещата за който питаш защото вероятно колата ти е на бая години :) и не се следят за такива проблеми.
Вратата вероятно имаш механичен или електрически проблем в бравата. писано е доста по темата ама иска ровене
Колеги, какви точно са тези грешки, трябва да сменя кабелите на свещите ли или? Колата е Passat B6 2.0 140 BMP.
Код: Избери всички
005659 - Glowplug for Cylinder 2 (Q11)
P161B - 000 - Open Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01110000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Mileage: 224487 km
Time Indication: 0
Date: 2016.05.23
Time: 09:16:49
Freeze Frame:
RPM: 798 /min
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 14.06 V
Bin. Bits: 00001100
Temperature: 17.1°C
Bin. Bits: 10110000
005660 - Glowplug for Cylinder 3 (Q12)
P161C - 000 - Open Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01110000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Mileage: 224487 km
Time Indication: 0
Date: 2016.05.23
Time: 09:16:49
Freeze Frame:
RPM: 798 /min
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 14.06 V
Bin. Bits: 00001100
Temperature: 17.1°C
Bin. Bits: 10110000
- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
По скоро самите свещи на съответния цилиндър според мен.
- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Здр .от известно време на Mk4 1.6 SR AKL двигател ми излизат следните 2 грешки:
Колата е с газова уредба. Сменил съм датчик колянов вал , датчик хол ,бобина ,свещи с нови кабели , комплект горни и долни о пръстени ,големия маркуч от възд. филтър до дросела ,нов датчик за темп.и изчистен и адаптиран дросел.
Някой може ли да ми обясни каква е грешката на ламбда сондата ? Колата си пали без проблем ,но като се покажат тези грешки двигателя заработва някакси по-мудно до 2000 оборота.След изчистването на грешките заработва идеално докато не се появат отново което може да след 1 ден, а някой път и цяла седмица.Колата е със премахнат катализатор ако това е от значение.
Колата е с газова уредба. Сменил съм датчик колянов вал , датчик хол ,бобина ,свещи с нови кабели , комплект горни и долни о пръстени ,големия маркуч от възд. филтър до дросела ,нов датчик за темп.и изчистен и адаптиран дросел.
Някой може ли да ми обясни каква е грешката на ламбда сондата ? Колата си пали без проблем ,но като се покажат тези грешки двигателя заработва някакси по-мудно до 2000 оборота.След изчистването на грешките заработва идеално докато не се появат отново което може да след 1 ден, а някой път и цяла седмица.Колата е със премахнат катализатор ако това е от значение.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Здравейте да се включа и аз. От едно 2 месеца не съм закачал колата и реших да проверя какво става, а и понеже няколко пъти мернах едно прекъсване на около 1 300rpm на студен мотор иначе не мени обороти. Грешката по долу я нямаше до сега...
Колата е GOLF 4 2.3 V5 AGZ (САМО БЕНЗИН), няма превишен разход около 14л/100км градско. Нови свещи NGK, нова бенз помпа с измерено налягане 3 бара. Кабели и всичко по токовете е наред, дюзи не знам в какво състояние са, но нямам проблем с вървежа или разхода. Понякога усещам мирис на бензин особено студена с оригинален катализатор съм (все още). След дебитомера НЕ влиза въздух от никъде, филтъра е сменен преди 1 500км и дросел почистен/обучен.
ГРЕШКА: 00561 - mixture adaptation 12-00 - adaptation limit (mul) exceeded
Съмнявам се в две неща: Замърсен дебитомер (или е пътник), вероятно и пикаеща дюза, но не трябва ли да ми даде грешка за съответния цилиндър?
Вие как мислите, какъв спрей бихте ми препоръчали за чистенето WD ставали ? Инак гледам има специални например CRC Air Sensor Cleaner...
Поздрави.
Колата е GOLF 4 2.3 V5 AGZ (САМО БЕНЗИН), няма превишен разход около 14л/100км градско. Нови свещи NGK, нова бенз помпа с измерено налягане 3 бара. Кабели и всичко по токовете е наред, дюзи не знам в какво състояние са, но нямам проблем с вървежа или разхода. Понякога усещам мирис на бензин особено студена с оригинален катализатор съм (все още). След дебитомера НЕ влиза въздух от никъде, филтъра е сменен преди 1 500км и дросел почистен/обучен.
ГРЕШКА: 00561 - mixture adaptation 12-00 - adaptation limit (mul) exceeded
Съмнявам се в две неща: Замърсен дебитомер (или е пътник), вероятно и пикаеща дюза, но не трябва ли да ми даде грешка за съответния цилиндър?
Вие как мислите, какъв спрей бихте ми препоръчали за чистенето WD ставали ? Инак гледам има специални например CRC Air Sensor Cleaner...
Поздрави.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
WD 40 не става за почистване на дросели,карбуратори и всекви такива.
Мазно е,и събира прахоляк после.
Мазно е,и събира прахоляк после.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
За дросел става, за дебитомер, НЕ. Дросела не събира прах, а по скоро нагар
Продават специални спец спейове за дебитомери, взимаш 1 и пръскаш обилно жичката на дебитомера, не си пипа с ръце, изчакваш 1 мин да изсъхне и монтираш обратно. Грешката ти е вероятно от дебитомера или има вероятност от проблем в бенз помпа, може налягането да й замерите! Това е към M3ntata

- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Значи свалих дебитомера и го изчистих с "johnsen's carb cleaner" Зад него пише, че става и за дебитомери. Самият дебитомер ми е без жичката отвън, ами само с планката от долу. Изчистих грешките настъпах я здраво по нагорнище, след това нямаше никакви грешки. Ще покарам 1-2 дена и пак ще пусна да сканира.
Обаче, забелязах нещо до като карам. Примерно съм на 4-та или 5-та с около 2 000rpm и като подам плавно или рязко гаста се усеща едно леко придърпване/тресене за около 1-2 секунди и след това почва да наема.
Ето и лог файл на 3-ти канал, който желае да погледне.
Обаче, забелязах нещо до като карам. Примерно съм на 4-та или 5-та с около 2 000rpm и като подам плавно или рязко гаста се усеща едно леко придърпване/тресене за около 1-2 секунди и след това почва да наема.
Ето и лог файл на 3-ти канал, който желае да погледне.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”