Препоръчайте ваг-ком за Пасат?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Препоръчайте ваг-ком за Пасат?

Мнениеот инжектопляктор » Чет 29 окт 2015 10:45

Xaxy написа:Купих един Ваг-ком от олх, но още като го включих и изпуши.....

30лв? Тоя кабел струва 18лв - за толкова взех синият, който си дал на снимката и работи. Искрено се извинявам, ако съм те подвел, аз си го ползвам и си ми работи повече от 1 път със сигурност. Какво му "изпуши", някой да не си е играл по пинчетата на диагностичният порт?

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Чет 29 окт 2015 11:16

Още като го включих, към колата не даде никаква индикация,след това видях,че на самия порт липсваха няколко пинчета. Обадих се,на човека от ОЛХ от където взех кабела,които е 30 лв. Но човека вика,че сам съм ги счупил и нямало как да направя рекламация.... :scare3 :dummy

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 29 окт 2015 11:24

Я го снимай тоя кабел и пиновете по-специално. А и при условие, че написах че има по 18-19лв, много си му дал за тоя китаец.
И нещо да не си помислиш, че съм те излъгал, по всяко време мога да снимам кабела включен към лаптопа и живи данни.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Чет 29 окт 2015 11:49

Кабела още,след като го видях,че му липсват горните 2-3 пина замина в коша... А след туй едни майни отнесе,но аз бях се прецакал вече. Този които дадох,заслужава ли си 20-то лева.??

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 29 окт 2015 15:25

Xaxy написа:Този които дадох,заслужава ли си 20-то лева.??

Можехме нещо да измислим с кабела, да не си 30лв назад. Ако имаше проблеми с връзки или липсващи пинчета - да се оправят. А кабела, който си го дал си струва 20-те лева принципно. Аз имам същият син кабел. Ти от OLX да не взе от черните?
Другото е - защо не си прегледал пратката преди да платиш?
Аз ползвам ето този кабел
Изображение

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Чет 29 окт 2015 19:33

инжектопляктор написа:
Xaxy написа:Този които дадох,заслужава ли си 20-то лева.??

Можехме нещо да измислим с кабела, да не си 30лв назад. Ако имаше проблеми с връзки или липсващи пинчета - да се оправят. А кабела, който си го дал си струва 20-те лева принципно. Аз имам същият син кабел. Ти от OLX да не взе от черните?
Другото е - защо не си прегледал пратката преди да платиш?
Аз ползвам ето този кабел
Изображение

Да,колега аз взех от черните. Човека не беше включил,опцията преглед преди да платя...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 29 окт 2015 19:38

Има една приказка: докато има телета, ще има и касапи. Нищо лично колега, но аз без опция преглед не вземам стока Щом не е посочена има два варианта: изрично подчертаваш, че искаш преглед ( и тест евентуално ), те се свързват с продавача и го питат: да или не? Ако не стане, обръщаш се и си тръгваш. Без да дадеш и стотинка разбира се.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Чет 29 окт 2015 19:42

samo_pechka написа:Има една приказка: докато има телета, ще има и касапи. Нищо лично колега, но аз без опция преглед не вземам стока Щом не е посочена има два варианта: изрично подчертаваш, че искаш преглед ( и тест евентуално ), те се свързват с продавача и го питат: да или не? Ако не стане, обръщаш се и си тръгваш. Без да дадеш и стотинка разбира се.

Не очаквах,че все още има такива хора,които гледат само тяхните облаги.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 29 окт 2015 19:44

Xaxy написа:Да,колега аз взех от черните. Човека не беше включил,опцията преглед преди да платя...

Черните изглеждат по-ментеливо. Да не говорим, че не е трябвало да взимаш пратка, на която не й е включена опцията за преглед. Това ясно говори, че тоя който праща не иска да видиш ти какво получаваш.

Потребителски аватар
TiL
Автомобил: Audi A6 quattro
Двигател: ARE 2.7 BiTurbo
Контакти:

Мнениеот TiL » Нед 01 ное 2015 17:30

Ще ме прощавате ама Вие тъпанари ли сте? Ми то хубаво не ви се дават 70-100лв но какво става? Купуваш един от 30лв изгаря, купуваш втори пак му става нещо... и накрая си дал 50-60лв и си брал сума нерви. Тия евтинджоси имате ли им доверие, че няма да увредят нещо или пък че ще ви отварят всички контролери? Момчете евтиното излиза скъпо :banghead Като не искате да се набутвате, то купете си кабел от 100лв разучете опциите и избийте някой лев от четене на грешки на съседите icon_idea

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 01 ное 2015 18:10

TiL написа: Като не искате да се набутвате, то купете си кабел от 100лв разучете опциите и избийте някой лев от четене на грешки на съседите

При кабелите за 100лв VCDS ти е лицензиран, не ровиш пиратски. Иначе в Склад66 пак не са толкова оригинални. А четенето на грешки не е диагностика, както чистенето на грешки не е ремонт. :exclaim :exclaim
Виждаме те, че с Куатро-то ги нямаш парите за нищо. Нито колата е евтина откъм поддръжка, нито разходът й е малък. То бива, бива, ама...
За Пасатор-а на тия години кабелът представлява USB/RS232 конвертер. 100лв за чипчета, дето струват заедно 4-5лв? :screwy

Потребителски аватар
TiL
Автомобил: Audi A6 quattro
Двигател: ARE 2.7 BiTurbo
Контакти:

Мнениеот TiL » Нед 01 ное 2015 18:20

:facepalm 2013г си купих пасат б5.5 1.8Т 2001г. Не след дълго се случи нещо... понеже района ни е "пълен" с "читави" майстори, то само един имаше кабел за ВАГ. Обаче е с такъв характер, че след 2рата минута при него или ти се прииска да му навреш очилата в задника или да си тръгнеш. Та наложи се да си търся кабел. Дадох 100лв за кабел(от колега във форума) за да съм сигурен, че ще ми върши работа и че няма да имам ядове. Е така и стана, ползвам си кабела и на сегашната кола, помагал съм и на приятели и познати с безплатно четене на грешки. Прав си че четенето не е диагностика, но те упътва какво да търсиш в нета ;) Та колегата да си вземе читав кабел и да забрави за проблемите.

Последна промяна от TiL на Нед 01 ное 2015 18:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Нед 01 ное 2015 18:26

инжектопляктор написа:При кабелите за 100лв VCDS ти е лицензиран, не ровиш пиратски.

Лицензиран ама друг път!В сайта на Ross-Tech има опция да си регистрираш/лицензираш кабела който не е купен от там.
Аз си купих кабел от Китайците версия 12.12 и работи перфектно.Излезе ми около 35лв.Китаеца беше написал,че не подлежи на ъпдеити кабела/програмата.Тези кабели които не работят подлежат на ремонт ама се искат някои познания!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 01 ное 2015 18:43

ivan_pop написа:Лицензиран ама друг път!

Сериозно? 100лв ще дадеш за китаец, без лиценз за програма? :banghead
TiL написа:Дадох 100лв за кабел

Частите в тоя кабел не струват дори 10лв. Ако беше 1000лв кабела, ти сигурно пак щеше да вземеш скъпият.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Нед 01 ное 2015 19:17

Момчета не се карайте!

Тил, знам евтиното излиза скъпо, но сега толкова проблеми ми се събраха, че няма как да отделя 100 лв за кабел. Мога да мина и без него, но писна ми да давам по 20-30 лв, всеки път за едно чистене на грешки...... :a045

Сега поръчах този от Ибей, чакам го дойде, а след като се оправя малко ще мисля, купя нещо по-добро, ако този които ще дойде предаде богу дух.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”