Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Мнениеот xxx_man » Нед 13 апр 2014 15:47

Да споделя и аз горчив опит:
снощи докато се забавлявахме в дискотека някой чинно ми източил резервоара!!За щастие го е направил културно без да чупи и за моя радост имах само 8 литра нафта/демек на резерва/!Но това ме накара да забележа че отварянето на нашите капачки е детска игра и изисква минимално усилие а явно и точенето е лесно!Та да попитам някой да е измислил някакво хитро решение за предпазване от такъв вид кражби и има ли аларма която да може да се върже и с капачката на резервоара?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 13 апр 2014 15:49

На моята Г2 има цедка в гърлото - не може да се точи... Не знам как така няма на Г4 ...

Потребителски аватар
Wolfgar
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2003

Мнениеот Wolfgar » Пон 21 апр 2014 16:17

Махаш бушона за горивната помпа и няма палене. Това обаче няма да спре дърпането с друга кола или подобни.
Аз си имам желязна брава за педали. Захваща съединителя и спирачката и няма мърдане.
Начини много, но по-добре да не се налага да влизат в употреба.

Потребителски аватар
sitaplast
Автомобил: GOLF 3 2.0
Двигател:

Мнениеот sitaplast » Пон 21 апр 2014 19:29

Някой ми разказва че си е сложил допълнителни електрически брави, само че е свързано с рязане на отвори по вратите и купето, но за сметка на това отварянето на вратите е почти невъзможно, отделно поставени газови пиро патрони със сълзотворен гас, които се задействат при опит за вмешателство през стандартните ключалки, или вграждане на мощен електрошок в седалките като седне без разрешение да му опече трътката :horror :scare3 , а най добре ако го хванете да има :newsm66 и :beat_butt2 или :laser а после :bishop , грубичко ама като намерят няколко пребити крадци и следващите биха се замислили

Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Founder » Чет 24 апр 2014 20:20

Хората , заварили автомобила си без ключалка на предната врата и счупен патрон за запалване на автомобила (като мен преди няколко дни) . Това е дело на Автокаското , крадците искат ли ви автомобила ще го откраднат на всяка цена ! (Където и да видях хора с такива щети по автомобила си , от полицията и от каското са им казали едни и същи думи "Нещо ги е уплашило , стреснали са се , или много са се забавили и затова са избягали" - на мен същите думи ми казаха !!! ..... Не е така !!! Нищо не ги е уплашило .... Дошли са само да разбият патрона (да го вземат с тях си да си пренаредят ключ за колата ви , след това като се върнат да имат ключ) . От каското искаха същия ключ да ми пренаредят - аз отказах , но и това не е гаранция , защото те казаха сервиза аз само изпълнявах .... Вече сами трябва да си мислите варианти за блокиране на автомобила и да ги криете така , че да са неоткриваеми и по възможност не 1 не 2 не 3 ами колкото се може повече неща да измислите !!!
Това с кражбата на коли с каско е само да те сплашат и да ти покажат какво ще се случи ако не продължиш с каското (ако колата е купена с каско , а ти не плащаш по-нататъчно застраховане )

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 25 апр 2014 18:49

Същата работа, помнтите ли как преди няколко години , колите почнаха да горят като факли, ей така, то не бяха психари, то не били отмъщения, случайности и т.н Все някакви странности и оп цялата дъжава - коли се палят... Ей тва случайна работа.

П.С - В нета има много добри имобилайзери, по-скъпи са от стандартните но са мноого сигурни! :deal :newsm66

Карфичка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Карфичка » Пон 05 май 2014 23:58

Здравейте,
имам нужда от помощ. Нощес се опитаха да ми откраднат колата (Голф 4, 1.4 бензин).
Около 3ч. през нощта младеж от 7мия етаж вижда 2ма мъже в колата ми и понеже знае, че само аз имам ключове
се усеща и им изсвирва, при което те офейкват.
Колата има аларма и имобилайзер - пали като натисна копчето на пластмасовата машинка. Алармата на колата само е иззвъняла и веднага е изключила.
Няма никакви следи от влизане в колата! Ако не ги беше видял младежът можеше и да не разбера, че са отваряли.
Единствената следа от опита е, че ми липсват всички дребни пари. Синът ми(5г.) обича бонбони и слагаме стотинки в пепелника. Беше пълен с монети (имаше всякакви), два хартиени лева и една обеца. Всички монети, дори тези по 1ст. и 2ст. са прибрани, пепелникът беше отворен и празен.
Да кажа, че съм шофьор от 4 месеца, а колата се появи случайно т.е. не е избирана умишлено. Аз не разбирам грам от коли (разбирам от книги и изкуство)и не знам какво да направя. Дори не знам какво е ЦК ключе....
Има ли някой във Велико Търново или околността, който да ми помогне??

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Вто 06 май 2014 10:04

На алармите и имобилайзерите нямам доверие , те са серийно производство така и сигурно са разиграни прилично . За аларма с динамичен код и имобилайзер навсякъде ми искат около 250лв :biggrin . Сам ше си направя ако трябва .

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 06 май 2014 10:16

Карфичка написа:Здравейте,
имам нужда от помощ. Нощес се опитаха да ми откраднат колата (Голф 4, 1.4 бензин).
Около 3ч. през нощта младеж от 7мия етаж вижда 2ма мъже в колата ми и понеже знае, че само аз имам ключове
се усеща и им изсвирва, при което те офейкват.
Колата има аларма и имобилайзер - пали като натисна копчето на пластмасовата машинка. Алармата на колата само е иззвъняла и веднага е изключила.
Няма никакви следи от влизане в колата! Ако не ги беше видял младежът можеше и да не разбера, че са отваряли.
Единствената следа от опита е, че ми липсват всички дребни пари. Синът ми(5г.) обича бонбони и слагаме стотинки в пепелника. Беше пълен с монети (имаше всякакви), два хартиени лева и една обеца. Всички монети, дори тези по 1ст. и 2ст. са прибрани, пепелникът беше отворен и празен.
Да кажа, че съм шофьор от 4 месеца, а колата се появи случайно т.е. не е избирана умишлено. Аз не разбирам грам от коли (разбирам от книги и изкуство)и не знам какво да направя. Дори не знам какво е ЦК ключе....
Има ли някой във Велико Търново или околността, който да ми помогне??

Иди при някой жичкаджия след празниците,обясни му какво се е случило и му кажи да ти прекъсне запалването с едно ключе.Може да ти го монтира някъде скрито или да ти го изведе с по-дълъг кабел и ти да си го скриеш някъде :gruebel

Карфичка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Карфичка » Сря 07 май 2014 17:24

Благодаря за бързия отговор. Това ще ми е първата работа утре.
Оказа се, че има проблем в шофьорската врата. Обясниха ми, че нещо вътре "било изгнило" и алармата не разбирала, че някой я е отворил.
Било често срещано при тия голфове. Много било трудно да намеря такава "ключалка" в моргите.
Има ли начин да си запазя алармата и да махна тия неща вътре във вратата/ключалката??

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 08 май 2014 18:19

Предполагам нещо бравата се е скапала, но въпроса е какво е изгнило, щото не съм го срещал тоя термин за бравите, спукани студени спойки, развалени микро ключета да, ама изгнило за първи път чувам.
Във форума има доста голфове на части в раздел продава, предполагам все някой от там ще има здрава брава и дори да си оправиш бравата и алармата да си действа допълнителното скрито ключе не пречи :th_up

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пет 09 май 2014 16:43

Най-лесно става с монтиране на допълнителен бутон на вратата от по стар модел коли ,вързва се към кабелите на вратата и играе ролята на микроключетата които не ти работят!Алармаджия може да ти го монтира за 10-20 лв!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 23 май 2014 23:52

Колегата Карфичка си зададе въпроса и го отеба форума, поне да сподели дали си е решила проблема и как

Потребителски аватар
pepo_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo_1986 » Пон 26 май 2014 20:41

колеги,наясно ли сте че и крадците четат този форум

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 27 май 2014 8:43

pepo_1986 написа:колеги,наясно ли сте че и крадците четат този форум

Колега, а Ти наясно ли си че не си първият задал същият въпрос ? Я разгледай назад.

Нека го четат ! Ние дето несме от "професията" да не правиме нищо ли ?

Ако четеш по внимателно темата ще видиш Колега, че в нея се дават основните насоки как да се обезопаси този тип Возила така че Крадците да не могат да го присвоят незабелязано и елементарно, докато собственика си мисли че има "Фабрична аларма" която му пази колата.
А тънкостите и нещата които могат да бъдат направени за допълнителна протекция вече са само загатнати и всеки сам решава как ще изненада Търгашите.

Така че Темата е много полезна !

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”