Да споделя и аз горчив опит:
снощи докато се забавлявахме в дискотека някой чинно ми източил резервоара!!За щастие го е направил културно без да чупи и за моя радост имах само 8 литра нафта/демек на резерва/!Но това ме накара да забележа че отварянето на нашите капачки е детска игра и изисква минимално усилие а явно и точенето е лесно!Та да попитам някой да е измислил някакво хитро решение за предпазване от такъв вид кражби и има ли аларма която да може да се върже и с капачката на резервоара?

Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?
На моята Г2 има цедка в гърлото - не може да се точи... Не знам как така няма на Г4 ...
- Wolfgar
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BBY 2003
Махаш бушона за горивната помпа и няма палене. Това обаче няма да спре дърпането с друга кола или подобни.
Аз си имам желязна брава за педали. Захваща съединителя и спирачката и няма мърдане.
Начини много, но по-добре да не се налага да влизат в употреба.
Аз си имам желязна брава за педали. Захваща съединителя и спирачката и няма мърдане.
Начини много, но по-добре да не се налага да влизат в употреба.
Някой ми разказва че си е сложил допълнителни електрически брави, само че е свързано с рязане на отвори по вратите и купето, но за сметка на това отварянето на вратите е почти невъзможно, отделно поставени газови пиро патрони със сълзотворен гас, които се задействат при опит за вмешателство през стандартните ключалки, или вграждане на мощен електрошок в седалките като седне без разрешение да му опече трътката
, а най добре ако го хванете да има
и
или
а после
, грубичко ама като намерят няколко пребити крадци и следващите биха се замислили

-
- Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
- Двигател: AVF 2004
Хората , заварили автомобила си без ключалка на предната врата и счупен патрон за запалване на автомобила (като мен преди няколко дни) . Това е дело на Автокаското , крадците искат ли ви автомобила ще го откраднат на всяка цена ! (Където и да видях хора с такива щети по автомобила си , от полицията и от каското са им казали едни и същи думи "Нещо ги е уплашило , стреснали са се , или много са се забавили и затова са избягали" - на мен същите думи ми казаха !!! ..... Не е така !!! Нищо не ги е уплашило .... Дошли са само да разбият патрона (да го вземат с тях си да си пренаредят ключ за колата ви , след това като се върнат да имат ключ) . От каското искаха същия ключ да ми пренаредят - аз отказах , но и това не е гаранция , защото те казаха сервиза аз само изпълнявах .... Вече сами трябва да си мислите варианти за блокиране на автомобила и да ги криете така , че да са неоткриваеми и по възможност не 1 не 2 не 3 ами колкото се може повече неща да измислите !!!
Това с кражбата на коли с каско е само да те сплашат и да ти покажат какво ще се случи ако не продължиш с каското (ако колата е купена с каско , а ти не плащаш по-нататъчно застраховане )
Това с кражбата на коли с каско е само да те сплашат и да ти покажат какво ще се случи ако не продължиш с каското (ако колата е купена с каско , а ти не плащаш по-нататъчно застраховане )
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Същата работа, помнтите ли как преди няколко години , колите почнаха да горят като факли, ей така, то не бяха психари, то не били отмъщения, случайности и т.н Все някакви странности и оп цялата дъжава - коли се палят... Ей тва случайна работа.
П.С - В нета има много добри имобилайзери, по-скъпи са от стандартните но са мноого сигурни!

П.С - В нета има много добри имобилайзери, по-скъпи са от стандартните но са мноого сигурни!

Здравейте,
имам нужда от помощ. Нощес се опитаха да ми откраднат колата (Голф 4, 1.4 бензин).
Около 3ч. през нощта младеж от 7мия етаж вижда 2ма мъже в колата ми и понеже знае, че само аз имам ключове
се усеща и им изсвирва, при което те офейкват.
Колата има аларма и имобилайзер - пали като натисна копчето на пластмасовата машинка. Алармата на колата само е иззвъняла и веднага е изключила.
Няма никакви следи от влизане в колата! Ако не ги беше видял младежът можеше и да не разбера, че са отваряли.
Единствената следа от опита е, че ми липсват всички дребни пари. Синът ми(5г.) обича бонбони и слагаме стотинки в пепелника. Беше пълен с монети (имаше всякакви), два хартиени лева и една обеца. Всички монети, дори тези по 1ст. и 2ст. са прибрани, пепелникът беше отворен и празен.
Да кажа, че съм шофьор от 4 месеца, а колата се появи случайно т.е. не е избирана умишлено. Аз не разбирам грам от коли (разбирам от книги и изкуство)и не знам какво да направя. Дори не знам какво е ЦК ключе....
Има ли някой във Велико Търново или околността, който да ми помогне??
имам нужда от помощ. Нощес се опитаха да ми откраднат колата (Голф 4, 1.4 бензин).
Около 3ч. през нощта младеж от 7мия етаж вижда 2ма мъже в колата ми и понеже знае, че само аз имам ключове
Колата има аларма и имобилайзер - пали като натисна копчето на пластмасовата машинка. Алармата на колата само е иззвъняла и веднага е изключила.
Няма никакви следи от влизане в колата! Ако не ги беше видял младежът можеше и да не разбера, че са отваряли.
Единствената следа от опита е, че ми липсват всички дребни пари. Синът ми(5г.) обича бонбони и слагаме стотинки в пепелника. Беше пълен с монети (имаше всякакви), два хартиени лева и една обеца. Всички монети, дори тези по 1ст. и 2ст. са прибрани, пепелникът беше отворен и празен.
Да кажа, че съм шофьор от 4 месеца, а колата се появи случайно т.е. не е избирана умишлено. Аз не разбирам грам от коли (разбирам от книги и изкуство)и не знам какво да направя. Дори не знам какво е ЦК ключе....
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
На алармите и имобилайзерите нямам доверие , те са серийно производство така и сигурно са разиграни прилично . За аларма с динамичен код и имобилайзер навсякъде ми искат около 250лв
. Сам ше си направя ако трябва .

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Карфичка написа:Здравейте,
Иди при някой жичкаджия след празниците,обясни му какво се е случило и му кажи да ти прекъсне запалването с едно ключе.Може да ти го монтира някъде скрито или да ти го изведе с по-дълъг кабел и ти да си го скриеш някъде

Благодаря за бързия отговор. Това ще ми е първата работа утре.
Оказа се, че има проблем в шофьорската врата. Обясниха ми, че нещо вътре "било изгнило" и алармата не разбирала, че някой я е отворил.
Било често срещано при тия голфове. Много било трудно да намеря такава "ключалка" в моргите.
Има ли начин да си запазя алармата и да махна тия неща вътре във вратата/ключалката??
Оказа се, че има проблем в шофьорската врата. Обясниха ми, че нещо вътре "било изгнило" и алармата не разбирала, че някой я е отворил.
Било често срещано при тия голфове. Много било трудно да намеря такава "ключалка" в моргите.
Има ли начин да си запазя алармата и да махна тия неща вътре във вратата/ключалката??
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Предполагам нещо бравата се е скапала, но въпроса е какво е изгнило, щото не съм го срещал тоя термин за бравите, спукани студени спойки, развалени микро ключета да, ама изгнило за първи път чувам.
Във форума има доста голфове на части в раздел продава, предполагам все някой от там ще има здрава брава и дори да си оправиш бравата и алармата да си действа допълнителното скрито ключе не пречи
Във форума има доста голфове на части в раздел продава, предполагам все някой от там ще има здрава брава и дори да си оправиш бравата и алармата да си действа допълнителното скрито ключе не пречи

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Най-лесно става с монтиране на допълнителен бутон на вратата от по стар модел коли ,вързва се към кабелите на вратата и играе ролята на микроключетата които не ти работят!Алармаджия може да ти го монтира за 10-20 лв!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Колегата Карфичка си зададе въпроса и го отеба форума, поне да сподели дали си е решила проблема и как
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,наясно ли сте че и крадците четат този форум
pepo_1986 написа:колеги,наясно ли сте че и крадците четат този форум
Колега, а Ти наясно ли си че не си първият задал същият въпрос ? Я разгледай назад.
Нека го четат ! Ние дето несме от "професията" да не правиме нищо ли ?
Ако четеш по внимателно темата ще видиш Колега, че в нея се дават основните насоки как да се обезопаси този тип Возила така че Крадците да не могат да го присвоят незабелязано и елементарно, докато собственика си мисли че има "Фабрична аларма" която му пази колата.
А тънкостите и нещата които могат да бъдат направени за допълнителна протекция вече са само загатнати и всеки сам решава как ще изненада Търгашите.
Така че Темата е много полезна !
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”