VCDS (VAG-COM) - работа и грешки

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки

Мнениеот dontaskdontsay » Пет 31 яну 2025 10:07

Здравейте, някъде съм си забутал инсталационния диск за VCDS и не го намирам. Някой може ли да я качи и да сподели линк :smile

Кабела ми е версия 19.6
:beer

PepiGolf6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PepiGolf6 » Пон 03 мар 2025 21:40

Здравейте, имам проблем със сензора за светлина (свързан е с него)! Когато съм на ауто на ключа на фаровете през деня се цъкат късите, а не дневните светлини, Колата е голф 6 2011г. с оригинален би-ксенон. Та въпроса ми е как през кодиране да направя като съм на ауто през деня да са дневните светлини (диодните), а по-късно да се включват късите?

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Чет 06 мар 2025 14:06

PepiGolf6 написа:Здравейте, имам проблем със сензора за светлина (свързан е с него)! Когато съм на ауто на ключа на фаровете през деня се цъкат късите, а не дневните светлини, Колата е голф 6 2011г. с оригинален би-ксенон. Та въпроса ми е как през кодиране да направя като съм на ауто през деня да са дневните светлини (диодните), а по-късно да се включват късите?

https://m.youtube.com/watch?v=OVBbm0bDfjI

PepiGolf6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PepiGolf6 » Чет 06 мар 2025 19:13

Ще пробвам и ще върна отговор, благодаря!

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Съб 08 мар 2025 7:13

Здравейте.При диагностика ми изписва грешките с различна година дата и час.Ако някой знае от къде се коригира?Благодаря.

icko_stanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko_stanev » Пет 14 мар 2025 14:35

Здравейте!
На мой приятел му "изпадна" един кабел VAG 12.12. Предполагам, че му тряба точно определената версия на VCDS - 12.12. Моля ако някой има тази стара версия да я сподели. Aко включа неговия кабел към моя актуален VCDS софтуер дали ще му се заключи кабела? И въобще струват ли си усилията за толкова стара версия на кабела?
Благродаря предварително на отзовалите се!

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Пон 17 мар 2025 17:23

Ето версия 12.12.0. Прочетете текстовия документ в архива, преди инсталиране.

https://dox.abv.bg/download?id=abd786eb1e# - Линк за сваляне

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 08 апр 2025 11:14

Здравейте, колеги! Имам следния проблем. Грешна е кодировката на АБС модула ми в Пасат В4, 1.8 90 кс бензин, код на мотора ADZ. Модулът е с ОЕМ номер 3А0907379, тевес 4 производство на АТЕ. Доколкото ми обясниха, е нужен код за логин и още някакъв за конкретния модел пасат. Не съм наясно с тази материя. Нясой може ли да помогне? Предварително благодаря!

Qwor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Qwor » Чет 24 апр 2025 18:39

Здравейте, моля за малко помощ. След десетки безуспешни опити да инсталирам софтуер за моя кабел, поръчан от китай и след преглед на темата, имам нужда от малко помощ,
Може ли да ми обясните коя версия мога да използвам със съответния кабел и ако е възможно да ми изпратите линк за сваляне, много ви благодаря!
https://postimg.cc/PvL9YSN2

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пет 25 апр 2025 20:25

А защо не можеш да го инсталираш? Ако не можеш да си отговориш, то и с друг линк няма да се получи. Тя версията ти е написана върху адаптера. Аз моя VCDS го купих от случаен търговец в олх за 75 лева и в диска със софта имаше и клип с указания как да се спре антивирусната и да се добави в изключения.

Qwor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Qwor » Съб 26 апр 2025 23:43

Да свалих кралната версия написана въру адаптера и се получи, благодаря.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Двигател:

Мнениеот megatronS » Нед 27 апр 2025 12:10

Версията е написана на адаптера, 24.7.0. Адаптерът ти работи само и единствено с тази версия и никоя друга. Нещо повече, версията трябва да ти е само английската. Снимката вътре на адаптера се прави от другата страна, откъм процесора, за да го видя кой е, макар, че предполагам. Адаптерът ти може да се преработи да работи с всяка оригинална версия на Ростеч, но ще поддържа автомобили до 2017 година, след това адаптера е съвсем друг.
Ако си изгубил диска със софтуера, аз ще ти го пратя. При инсталиране има една тънкост: трябва да сложите отметка в квадратчето за инсталиране на драйвери за 32 битов компютър върху 64 битов реален или ако компютъра ви е 32 бита, премахвате отметката. Ако не направите това, драйверите ви няма да работят с адаптера.След като се инсталира програмата, изтриваш иконата за стартиране на работния плот. На диска, трябва да имаш файл, наречен LOADER. Копираш този файл в инсталираната програма на диск C. Правиш икона на този Loader да се стартира от работния плот. Преди всичко това, изключваш антивирусната, в опции за изключения, добавяш цялата инсталирана програма на VCDS, за да не изтрива Loader всеки път.
Прикачени файлове
vcds.jpg
vcds.jpg (77.74 KиБ) Видяна 1575 пъти

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Нед 01 юни 2025 9:22

Здравейте,с любителските адаптери от али-то може ли да се правят корекции по километража,може ли също и да видя реалните с тези vcds?Става дума за голф 2020.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Двигател:

Мнениеот megatronS » Вто 03 юни 2025 9:12

Не може да се преправят километрите на подобен автомобил с диагностика, за този модел се използва доста сериозна апаратура за тази цел. Реалните километри може да се проверяват с VCDS, само на дизелови коли с компютри EDC15 и EDC16. Но това изобщо не е критерии, защото ако се прави както трябва, километрите се връщат и в компютъра и в километража, така че това ще покаже само ако е направено много неграмотно, в противен случай няма никакъв шанс за проверка. Евентуално ако колата е автомат, може да се съхраняват километрите в компютъра на кутията. За конкретната кола, която питаш, апаратура го прави така, че и завода няма да разбере какво е станало.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 03 юни 2025 9:19

Имам приятел, който връща километри за джамбази, от човек който го извършва като услуга…. Ако искаш реалните километри на колата, сервизна история, всичко друго се прави. Кофти е, че до днешна дата сервизна история можеш да изискаш от дилъра само и единствено ако си собственик, но някои продавачи са съгласни да изкарат сервизната история и да я предоставят, ако си я платиш или предложиш малко отгоре за да им оправдаеш времето.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”