Здравейте колеги.Ситуацията е такава-Един приятел си свали динамото на пасата и го донесе да го погледна,отворих аз динамото замерих тук там(няма пробили намотки,няма пробили или прекъснати диоди)установих,че реле-регулатора е прецакан.Смених релето,сглобих алтернатора и ще го пробвам с Винтоверта,почвам да го въртя,подавам + на буксата за да го възбудя и динамото качи 14В зареждане,дадох го на моето приятелче да го слага на колата,но на другия ден ми звъни,че лампата изгаснала,но нямал зареждане

докарва ми колата,слагам мултицета и няма зареждане.откачих буксата,запалих колата,пуснах 1 + за възбуждането и динамото започна да зарежда.Замерих на буксата-нямаше захранване.От там извадих схеми и прочетох,че трябва да идва 2 волта,свалих буксата на компа за да видя дали има верига,изненада-верига си има,закачих си всичко както си трябва,замервам на буксата преди динамото вече са се появили 2-та волта.Викам някъде се намести.Закачих буксата на алтернатора,меря как е зареждането и нищо....няма го,след 2 мин. колата промени работа,викам си я да видя как е зареждането и бам 14,2

след 2 мин. със зареждане пак го отнема..........Слизам под колата и гледам-ролката се върти но вътре в динамото никакво движение

WTF..Колата е с ролка/съединител та въпроса ми е дали е възможно от нея да изпуска и да превърта така?
П.п алтернатора е някакъв китаец SI е марката.120Ампера е