Здравейте колеги,
видях из нета, че може да се променя сервизния интервал от нормален на Long Life, но не намирам начин да го направя. Имам vcds :)
Предполагам, че доста хора ще ми препоръчат да не го правя, но съм го решил така или иначе, че мисля да сменям масло и филтри на около 20 000 - 25 000 км (което при мен е по-малко от една година).
Смяна сервизен интервал Passat B6
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Смяна сервизен интервал Passat B6
Споко, аз моя съм си го направил също на 20К за маслото, понеже и моето е long life
Ами лесно е, само че така на спомен ще ми е трудно да ти го обясня, ще трябва след работа да го погледна, но с 2 думи, влиза се на SRI reset или нещо такова беше, след това избираш от падащото меню какво искаш да променяш и след това вече не си спомням, ще трябва да го погледна, но може да го тренираш, в полетата можеш да пишеш и си го нагласяш на колкото искаш км., после трябваше да цъкнеш долу нещо, за да ти го запамети и да ти ресетне интервала. Те тава е, нищо сложно и с проба-грешка ще го научкаш, важното е след задаване на стойностите да ги запишеш. след като ги запишеш би трябвало да ти ги покаже на колко си ги направил.
Ами лесно е, само че така на спомен ще ми е трудно да ти го обясня, ще трябва след работа да го погледна, но с 2 думи, влиза се на SRI reset или нещо такова беше, след това избираш от падащото меню какво искаш да променяш и след това вече не си спомням, ще трябва да го погледна, но може да го тренираш, в полетата можеш да пишеш и си го нагласяш на колкото искаш км., после трябваше да цъкнеш долу нещо, за да ти го запамети и да ти ресетне интервала. Те тава е, нищо сложно и с проба-грешка ще го научкаш, важното е след задаване на стойностите да ги запишеш. след като ги запишеш би трябвало да ти ги покаже на колко си ги направил.-
Krasykp
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BMP 2008
А по спомен само на маслото ли се сменя? Или трябва и на други неща да сменям? Днес ще разгледам и аз :)
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Всичко което поддържа сервизен интервал и го има в полетата, можеш да го променяш! Само че аз забравих да погледна, но общо взето така става, както съм написал, ако имаш проблем, драсни ми и специално ще си закача VCDS-а и ще си го припомня 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”