Здравейте колеги,
видях из нета, че може да се променя сервизния интервал от нормален на Long Life, но не намирам начин да го направя. Имам vcds :)
Предполагам, че доста хора ще ми препоръчат да не го правя, но съм го решил така или иначе, че мисля да сменям масло и филтри на около 20 000 - 25 000 км (което при мен е по-малко от една година).
Смяна сервизен интервал Passat B6
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Смяна сервизен интервал Passat B6
Споко, аз моя съм си го направил също на 20К за маслото, понеже и моето е long life
Ами лесно е, само че така на спомен ще ми е трудно да ти го обясня, ще трябва след работа да го погледна, но с 2 думи, влиза се на SRI reset или нещо такова беше, след това избираш от падащото меню какво искаш да променяш и след това вече не си спомням, ще трябва да го погледна, но може да го тренираш, в полетата можеш да пишеш и си го нагласяш на колкото искаш км., после трябваше да цъкнеш долу нещо, за да ти го запамети и да ти ресетне интервала. Те тава е, нищо сложно и с проба-грешка ще го научкаш, важното е след задаване на стойностите да ги запишеш. след като ги запишеш би трябвало да ти ги покаже на колко си ги направил.

-
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BMP 2008
А по спомен само на маслото ли се сменя? Или трябва и на други неща да сменям? Днес ще разгледам и аз :)
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Всичко което поддържа сервизен интервал и го има в полетата, можеш да го променяш! Само че аз забравих да погледна, но общо взето така става, както съм написал, ако имаш проблем, драсни ми и специално ще си закача VCDS-а и ще си го припомня 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”