Проблем с ABS-а на Шаран

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ABS-а на Шаран

Мнениеот Koko26 » Вто 23 ное 2010 17:08

Проблема е следният, като запаля колта лампата светва и малко след това изгасва, тръгвам и вдигам 10-20 км/ч, лампата светва и ABS-а спира да работи. Колата е 95г. 2.0L бензин, закачих я с кабела за диагностика и той казва следният проблем:
1 Fault Found:
01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)
16-10 - Signal Outside Specifications - Intermittent

Прегледах буксата, която влиза в ел. блок на помпата за ABS-а, датчиците на колелата и бушоните вътре в купето, но проблема си го има :banghead: . Четох някъде, че проблема означава, че помпата е заминала, но как мога да съм сигурен. Ако някой е имал такъв проблем и е намерил разрешение ще бъда благодарен да сподели :talk:
И дано да няма много отговори от типа: :търсачкаа , защото пробвах и с нея.

minkov_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ABS-а на Шаран

Мнениеот minkov_1 » Сря 05 яну 2011 17:21

И аз имам от скоро същия проблем.При 10,20 км/ч и първо натискане работи слет това светват лампите и до там.Качвах го на компютър и дава проблем в помпата.Та незнам какво да правя със Шарана (2000 беизин 1995)

mickele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mickele » Съб 29 яну 2011 18:16

Здравейте колеги . Имах подобен проблем с един АБС . След ходене по мъките (майстори ) излезна много интересен проблем. При бушоните и релетата - релето на АБС-а клемите се бяха разхлабили след стягане и изчистване всичко си дойде на място.

adebayooor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adebayooor » Сря 23 фев 2011 18:09

аз да ти кажа колега всичко смених дачици помпа кабел цаката му е когато намалее дори и малко спирачна течност почва да се ебава лампата така както обясняваш пьлни до горе докато прелива

pitonalud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitonalud » Пон 04 апр 2011 18:41

здравейте , Sharan 2.0 1999r. бензин . лампата на ABS постоянно свети , но пък ABS-a се задейства когато го пробвам , каде може да е причината в някой датчик и каде да го търся ?

mom4i7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mom4i7 » Съб 07 май 2011 10:50

Момчета здравейте и аз имах подобен проблем със светещ ABS.За мой голям късмет го оправих(майстор).Колата седя 3-дни при майстор,и накрая излезе,че платката,която е за ABS-a не може да прочете,че има ABS. :banana

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 07 май 2011 11:12

Ако АБС модула е на по открито място,опитай да извадиш клемата на помпата,която влиза в контролера.Подаваш и 12в.за секунда от акумулатора и би трябвало да се чуе,дали работи самата помпа.Ако работи,проблема ти е в контролера,или в клемата,която влиза в контролера/при мен така беше/. :screwy

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”