Колега сменяй си термостата .При коректно работещ такъв няма повишаване и понижаване на температурата.Заковава си на 90 градуса и не мърда.milenskia написа:Здравейте. Алхамбра 1.9 тди помпа дюза, при спускане на наклон двигателя а и показанието за маслото стрелките на таблото падат. При баир качват на 90градуса при спускане изтива до под 70. Два пъти сменяме термостат и пак така се държи. Термостата е немски на 87 градуса пише на кутията. Идеи? От термостата ли се държи така или друго?
Алхамбра 1.9 TDI PD 2003 год - температурата пада при спускане?
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Re: Алхамбра 1.9 TDI PD 2003 год - температурата пада при спускане?
- miro_toyaga
- Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
- Двигател: AWC
невкарвай човека в ремонти оки си му е колата днес карах на пусната печка и по сфетофарите не падаше температурата както пи спряна
да си провери печката ,парното как му е на човека
да си провери печката ,парното как му е на човека
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Имах същия проблем,смених термостат и сега си заковава винаги на 90 градуса,иначе преди качваше до към 75 и като пусна по надолнищ падаше на 50 и харчеше повече
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Колеги,
Polo, golf, bora и т.н дребни автомобили, не може да ги сравнявате с хамбар като Saharan, Alhambra или Galaxy. Отоплението на тоя автобус харчи доста енергия и дори при работещ термостат мотора изсдтива при спускане. При старите шарани ( до 2000г) печката е 3 kW и се включва при температура под 5°C, после явно са го забелязали и след 2000г печката е 5kW и се включва при температура под 10°С. На моя шаран му сложих копче за принудително палене за да може да ползвам печката при температура по-висока от 5°С. Защото и при 10° навън парното работи и охлажда мотора доста.
Polo, golf, bora и т.н дребни автомобили, не може да ги сравнявате с хамбар като Saharan, Alhambra или Galaxy. Отоплението на тоя автобус харчи доста енергия и дори при работещ термостат мотора изсдтива при спускане. При старите шарани ( до 2000г) печката е 3 kW и се включва при температура под 5°C, после явно са го забелязали и след 2000г печката е 5kW и се включва при температура под 10°С. На моя шаран му сложих копче за принудително палене за да може да ползвам печката при температура по-висока от 5°С. Защото и при 10° навън парното работи и охлажда мотора доста.
- miro_toyaga
голем си колега и аз това обяснявам ма вкарват човека във филми а да не говорим за тръбите под пода 2 бр фи22мм дет се движат към задното парно което туарана няма
направете си печките с дистанционо голям рахат е сутрин за 25мин става 70-80г и се качваш във загрял автомобил ,аз съм супер доволен от системата а скоро ще пускам климатроника с печката преди запалване
направете си печките с дистанционо голям рахат е сутрин за 25мин става 70-80г и се качваш във загрял автомобил ,аз съм супер доволен от системата а скоро ще пускам климатроника с печката преди запалване
Оказа се че не ми включва печката. Другата седмица ще я правя. Но въпросът ми е при спускане и респективно изтиване на двигателя под 75 градуса трябва ли да включи печката за да нагнети до към 80 градуса антифриза или тя се включва само и единствено при студен старт температура под 10 градуса и изключва като позагрей антифриза. Има ли поддържаща роля тей да се каже при продължително зимно спускане на баир? Или ролята й е само за по бързо парно при сутрешно палене и толкоз?
- miro_toyaga
печката работи под 10г нон стоп дори на 90г тя намалява подаването на нафта и тъй да се каже тлеее като истине на 70 дава жега , работи пернаментно със двигателя постояно под 10г колега от 0г до 90г
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Цъ!
Миро, не си прав.
По спецификация печката се включва при температура, по-ниска или равна на 5*С (респективно - 10*С за по-новите) и температура на антифриза под 75*С.
Вдигне ли антифриза тази температура - печката изключва.
Напълно.
Изтине ли антифриза - пак се включва.
Проверено при мен многократно - изпълнява си спецификациите.
Миро, не си прав.
По спецификация печката се включва при температура, по-ниска или равна на 5*С (респективно - 10*С за по-новите) и температура на антифриза под 75*С.
Вдигне ли антифриза тази температура - печката изключва.
Напълно.
Изтине ли антифриза - пак се включва.
Проверено при мен многократно - изпълнява си спецификациите.

- miro_toyaga
e da ма не момчето под или около 10г и дори на 75г антифриз печката бачка с по-малко жарава днес поне при мен беше тека както вчера и преди подържа 90г на шлепа
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Явно колегата за пръв път и първа зима се качва на тди. И 10 термостата да му кажат да смени умни и некомпетентни колеги няма да се оправи. При тди, при продължително спускане (ППХ) с минусови температури и включено парно и за капак без печка, се охлажда. Предната зима на 31.12 при спускане от Пирдоп даже изключих парното и пак падна до 70гр., навън температурата беше -15. Не съм имал никога печка, тъй като вана е от Италия, но пък имам таралежа на главата, който бая помага за загряването на двг-то.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ходи си смени и ти термостата и няма да се охлажда.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Ако се охлажда при спускане при външни температури над 7-8 градуса термостата е за смяна, но ако е при по-ниска външна температура и при включено на максимум парно не е от термостата.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Абе що говорите наизуст ! Не е като да не съм карал кола от магазина /дизел/ и знам от опит че при определени условия си изстива ,ама те сигурно фабрично им слагат дефектни термостати
Друг е въпроса при какво спускане и при каква външна температура му изстива на колегата,ако за половин километър при 5 градуса пада на 70 ясно че не е нормално,но 5-6км при -5 е съвсем друго !

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Да ви пусна малко топло ??
Ненапразно на Sturmgeschutce то - бензинови е имало шутцери за маркучи. На 1 Щурмг. двигателя работи -загрява 10 бр. навързани последователно на маркучите/ Немска икономичност.

Ненапразно на Sturmgeschutce то - бензинови е имало шутцери за маркучи. На 1 Щурмг. двигателя работи -загрява 10 бр. навързани последователно на маркучите/ Немска икономичност.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
miro_toyaga написа:e da ма не ...
Може и прав да си!

При мен е D3W
Възможно е D5W-то да е с по-умно управление
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”