Колеги, как се пуска отоплението на пасажерите най-отзад(багажника) когато колата е с климатроник. Днес се ровичках отдолу и видях че има два маркуча (с антифриз), които отиват в багажника и там установих че има радиатор за отопление. Като пусна климатроника във всички възможни комбинации не духа от отворите които са в багажника. Молбата ми е колегите с Шаран,Алхамбра или Галакси, които са с климатроник(не двузонов, може да има разлика) да ми кажат как управляват отоплението за отзад.
Утре ще отварям кората в багажника да видя вентилатора да не е за ремонт и за това да не върти въздух.
Как се пуска отоплението на Sharan
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Климатроника е еднозонов и нямам командване за отзад на двузоновите има допълнителни копчета на контрол панела за градуси и температура за отзад. При мен го няма това командване. Иначе климатроника отчита грешка която е обща за системата, че има проблем. Няма кодове за грешки за отделните възли като датчици, вентилатори и други поне при Фордовите версии е така според Autodata. Качвал съм е на Вагком и на мотопфое ми я тестваха и казаха, че проблема е нещо в климатроника и те не знаят точно какво може да е. Единия вариант е контролния ми панел да е сменян от друга кола (поради дефект ) с командване само за отпред и от там да ми дава грешка климатроник. Другия вариант е да има прекъснат кабел или да замасява някъде. Иначе отива ток до отзад на вентилатора, стъпалото и клапата, ама ми се струва, че е много малко някъде към 5 V. Днес ще го почовъркаме с един приятел пък накрая ще му сложим едно регулируемо съпротивление(нагласено на някакви средни обороти по слух) и копче само за пускане. Ама ще видя от къде ще хвана +, че да работи само когато е на контакт, че иначе ако се забрави ще изтощи акумулатора.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”