Помощ за VW Sharan

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
Dani_boy
Автомобил:
Двигател:

Помощ за VW Sharan

Мнениеот Dani_boy » Сря 01 мар 2006 9:24

Здравейте,

Значи купихме колата преди около два месеца (2.0 I, бензин, 1996 год, дв. ADY) - в момента на 190000, сменени са всички консумативи, но се появи едно прекъсване по време на движение. Както си върви нормално и започва да претриса, колата губи мощност и като задържиш газта след няколко секунди се оправя, просто се отпушва и си върви нормално. Ако отпуснеш газта и отново подадеш газ в началото поема и след това пак заглъхва. Лошото е че започва да го прави все по - често и по-продължително.

Преди седмица смених всичко - масло, въздушен, бензинов, маслен филтър, свещи. Никакъв ефект. Вчера пробваха да я закачат на стенд и не успяха. Компа не отговарял. Според маистора е възможно да е регулатора за въздуха(след филтъра - каза часовника или нещо такова) или от катализатора. Аз се съмнявам да не е от бензинова помпа или нещо по инжекциона.

Винаги съм карал VW и не бих си купил друа кола, но тази почва да ми лази по нервите. Моля помагайте.

Потребителски аватар
KingOfPain
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KingOfPain » Нед 09 апр 2006 20:43

Един приятел имаше подобен проблем с Пасат. Доста нерви и пари потроши и се оказа недобра връзка на кабел към една от свещите. Знам че може да ти звучи налудничаво, но провери дребни "нещица", понякога проблемите се решават по много лесен начин.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 19 апр 2006 20:17

Измери налягането след помпата колега.Иначе само гадаем,

terrai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terrai » Вто 11 сеп 2007 15:11

99г Бензинов шаран 18Т с почти същите синдроми в момента е в бокса.
след постоянно учестяващото се притрисане най-накрая спря.
до момента дебитомер за 270лв и датчик на разпределителния вал.
запали и работи нормално (в сервизен режим) след откачване буксата на дефектиралия дебитомер.
За съжаление има и още нещо, което за момента ни убягва.

spensnqta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spensnqta » Пет 14 сеп 2007 19:59

Прегледайте се датчиците и буксите за свръската към тях .Ако не стане пробвай да замениш компутара от някоя морга ако нестане няма нужда дасесменя .Въпрос денесимил двигателя?

ivoo13
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за VW Sharan

Мнениеот ivoo13 » Съб 17 окт 2009 11:24

И аз имах подобен проблем, но само на газ оправиха нещо изпарителя не се загрявал достатъчно. След време се появи и на бензин, но не му обърнах внимание и си карах така докато не ми изгоря бензиновата помпа след смяната и колата спря да върви на бензин, а на газ по-добре, но не както трябва. Ходих на диагностика след което смених и ландасондата, но без ефект колата пак не вървеше както трябва. На ниски обороти работеше нестабилно като дизел това само на бензин на гас пак беше по-добре докато не се появи чукането на аванса и на газ и на бензин. Закарах я на дунав пресечката на козлудуй по препорака на приятели чистили са инжекторите пипали са центроивката казаха тъй като колата грешки неотчиотала. Резултата след намесата им е 170лв назад по добра работа на бензин и по лоша на газ като мисля че придрапването го няма но не я настапвам много тъй като аванса продалжава да чука. Страшно приключение с тая кола дайте съвет за аванса от какво може да чука. Забравих колата е шаран 2.0 96г. дано съм ви бил полезен.

milenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenj » Чет 22 окт 2009 21:19

обади се на Ваското от форума моята той я оправи

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Пон 21 яну 2013 0:27

Dani_boy написа:Здравейте,

Значи купихме колата преди около два месеца (2.0 I, бензин, 1996 год, дв. ADY) - в момента на 190000, сменени са всички консумативи, но се появи едно прекъсване по време на движение. Както си върви нормално и започва да претриса, колата губи мощност и като задържиш газта след няколко секунди се оправя, просто се отпушва и си върви нормално. Ако отпуснеш газта и отново подадеш газ в началото поема и след това пак заглъхва. Лошото е че започва да го прави все по - често и по-продължително.

Преди седмица смених всичко - масло, въздушен, бензинов, маслен филтър, свещи. Никакъв ефект. Вчера пробваха да я закачат на стенд и не успяха. Компа не отговарял. Според маистора е възможно да е регулатора за въздуха(след филтъра - каза часовника или нещо такова) или от катализатора. Аз се съмнявам да не е от бензинова помпа или нещо по инжекциона.

Винаги съм карал VW и не бих си купил друа кола, но тази почва да ми лази по нервите. Моля помагайте.
Много стара тема ,но какво се оказа колега

stangista007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangista007 » Сря 06 мар 2013 21:38

Еииии и при мен същият проблем,това с претрисането,И на газ и на бензин.Моята е автомат 2.0,116кс.някои път мноого трудно набира когато е студена,а като се позагрееее леко се оправя,ама леко.Друг път постоянно го прави при студен и топъл двигател.Сега е карам на бензин защото сложиха добавка за почистване на инжекторите.На газ разхода е 27 литра за 170км :eek :banghead .От Варна съм и ходих на доста сервизи и всичките дигат рамене.Помогнете с някои сервиз.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Чет 07 мар 2013 11:28

Здравей колега. Имам същият шаран и преди две седмици същият проблем. Оказа се кабела за свещ на 4 цилиндър. Ако имаш приятел вземи неговите кабели и пробвай.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 07 мар 2013 12:50

tomata написа: Ако имаш приятел вземи неговите кабели и пробвай.

А пък кабелите / лулите от свещта/ как лесно се откачат :Mr Green Fun особено на 2 и3 цилиндър.
@stangista007 няма такъв двигател 116 к.с. на бензин има 115 /85 kW ADY до 2000г , АТМ след , без делко.
Колега уточни първо какво си сменил и проверил по автомобила !
-капачка - как е износени ли са щифтовете , има ли нагар, влага
-палец- нагар
-свещи - някога сменяни ли са откак е станала кола ? Разстоянието м/у електродите, централния , ако са 3 полюсни на триъгълник ли е изяден?
-Кабели - има ли синяние вечер , пробиви?
-закачана ли е на тест да се види има ли грешки и кои са те - насока към темепратурен датчик ,сонда - жива ли е ,импулсите какви са
Започни от най-простите- ккапачка, палец,свещи ,кабели , огледай бобината за пукнатини Нищо, че е завряна навътре -с торц се сваля - 2 винта са. Или от познат с VW с по-лесен достъп до бобината може да се пробва как ще се държи, дори и да не се закрепва .

CeLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeLO » Пет 17 май 2013 22:40

Колега, аз имах същия проблем, но при мен се оказа възможно най-лошото - дроселна клапа на инжекциона. Колата тресеше на бензин, а на газ си вървеше перфектно. Търсих клапа по магазини за части, имаше някакви румънски, дето уж ги правели за Германия, ама накрая реших да не се циганя и си купих от Unitrade- 756 лв.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”