Въпреки тежкото купе количката се движи стремглаво напред .Откъде идва този прираст на мощност от този 2 литров 8 клапанов двигател незнам но шофирането на това нещо може да прерастне в акция за събиране на глоби хехех.

На практика шофиране с 60 км е незабележимо ,докато се усети човек и спидометъра показва 80 .
Изпреварването е изродско, независимо на коя предавка, 4,5,6 колата си наема осезаемо.На 5-а с 100 км/ч и 2000 об/мин. ,само подаваш и "нещото" излита. Вървеж има от под 1500 об. което е похвално,.. турбо дупка на практика липсва..доколкото разбрах турбото е с променлива геометрия и явно затова разликата поне за мен е осезаема ( имам друг дизел с нормално турбо и там си я има дупката).
Разхода се движи ( бг нафта) около 7.5 смесено.. предпоследното ми пълнене е за 50 лева, 19.7 л. и изминати 260 км като 125 от тях са градско и по точно съотношението е 70 % чисто градско из улиците, другите 30 % са отсечки по 6 км ама пак си е 60-70 км с няколко стопа и тръгвания.
Като каросерия , има какво да се желае за шумоизолиране, гумите стандартно са 55 профил което по нашите трапища си оказва влияние ,отзад е с ресьори но като цяло ако не ги знае човек няма да забележи ( в Германия никак не се усещат)

Наличието на 6 та скорост е + , но освен за магистрала да се закрепи човек в нашето междуградско само ги менкам 6>5>6 .
Спирането от 100 км до към 40 ми се видя страшно.. май слабички ще дойдат спирачките, а като е с 500 кг кашони незнам, иначе реагират бързо и е нужно известно привикване за да не шофира човек като новобранец.
Като цяло позитивно отношение ,май само обешумяването куца но е поправимо.