Здравейте
Имам проблем с моя Фолцваген Кади 1.9 чист дизел 1996 година моден.Купих колата това лято,вкарана е от Англия и там е поддържана.Намирам се в Малта и тук читави майстори трудно се намират.Беше ми се спукал маркуча под нафтовата помпа,не знам точно как се казва но е с 3 изхода - тройник или не знам точно как е.Смениха ми го но дойде друг проблем.От някъде надува маркучите и стават твърди и горещи.Страх ме е да я карам така,защото преди си беше супер и нямаше такива проблеми.Температурата стои на 90-92 градуса.Един майстор ми каза че нямам термостат,защото предположих,че може от там да е проблема.Може ли да ми дадете някакви мнения и как да процедирам.Дали може радиатора да е запушен или от къде може да идва този проблем?
Cady - Надуване на маркучите на охладителната система !
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Cady - Надуване на маркучите на охладителната система !
Провери малкия маркуч който влиза в казанчето дали не е запушен,при не отварящ термостат колата ще прегрява.Ако не е малкия маркуч то остава по лошия вариант,гарнитура на главата или по лошото пукната глава 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Друг вариант само за проба е да смениш капачката на разшрителния съд..дано е от нея,ако не гарнитура.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Казаха ми също,че може да е от радиатора.Да е бил запушен или нещо от сорта,дали има такъв вариант и как мога да го проверя?Благодаря много за мненията.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ако ти е запушен радиатора само ще загрява защото няма охлаждане,а това че надува маркучите вече е проблем!Най вероятно гарнитура на глава,но както ти писах и по горе пробвай първо с капачката само.Проблема може да го е направила като ти е спукала тройника и е останала без антифрииз 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ivan_ma6inkata написа:Казаха ми също,че може да е от радиатора.Да е бил запушен или нещо от сорта,дали има такъв вариант и как мога да го проверя?Благодаря много за мненията.
Ако ти е запушен познай какво ще показва на таблото и какво ще излиза през капачката.Гледката няма а ти е приятна,отделно ако ти е запушен радиатора то половината от него или по точно през тази част където не циркулира вода(антифриз) то там ще е студен,а другата където циркулира ще е гореща

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи да я изчакам да загрее и да проверя самия радиатор как е...иначе я карам и си стои на 90-92 градуса и няма проблеми,върви си добре ама това с маркучите ме притеснява.Или като загрее е нормално да са горещи и надути,защото все пак прави налягане.
- milen78
- Автомобил: Sharan 1.9TDII 110cc
- Двигател: AFN 1997
Ами не е много нормално ако са горещи е ок,но ако са като камък надути със сигурност нещо ги надува или гарнитура или спукана глава .Наблюдавай си маслото ,защото ако си издухал гарнитурата рано или късно водата ще влезе при маслото и ще стане бозичка !А може и маслото да отиде при водата - тогава ще го видиш в разширителния съд.
Дано да не е нито един от двата вариянта и да не съм прав!
Дано да не е нито един от двата вариянта и да не съм прав!
-
- Автомобил: Sharan 7N 2.0 TDI 103kw
- Двигател: CFFB 2011
Не издържах да не се вкюча.Няколко години карах с надути маркучи(голф 3 ABS мотора) Като загрее и ставаха на камък. Пробвах всичко: две капачки за съда, термостат, продухване на радиатор, и никакво подобрение.Парното почти го нямаше.И мижду другото един "майстор" ми закачи ремъка на водната помпа да върти на обратно.През тези години два пъти сменях радиатора на парното(пука ги високото налягане), и пластмасов фланец (тройник) на всеки няколко месеца.Колата си вървеше нормално.В последствие на лошия топлообмен газовото започна да замръзва.Маслото и антифриза чисти.Като наду маркучите развих всички свещи и през отворите поглеждам вътре, първи цилиндър няма никакъв нагар(като нов) и малка локвичка антифриз.ИЗДУХАНА ГАРНИТУРА М/У ПЪРВИ ЦИЛИНДЪР И ВОДНАТА РИЗА.После при майстора с нова гарнитура, обслужване на глава, шлайф задължително и сега няма гореспоменатите проблеми.Чудя се как издържа 100 000км с този проблем?!? Още като я купих беше така.Може защото е с ABS мотора, незнам.
Дано да съм бил полезен.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Дано да съм бил полезен.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”